Hemmabyggd AC Cobra-replika

Bil / Övrigt

I detta avsnitt av Drive Big Muscle kör Mike Musto en Shelby Cobra-replika. Bilen är byggd av en pappa och hans son i glasfiber och ser faktiskt riktigt bra ut.

Den låter dessutom även riktigt bra.

jalopnik.com +

Ännu en teaser för Jessica Jones

Film / Teaser

Netflix har släppte en ny kort teaser för den kommande Marvel-serien Jessica Jones.

www.polygon.com +

Pavilion släpps till PC i år och till PlayStation nästa år

Spel / Multiplattform

Den svenska indiestudion Visiontrick media har planerar att släppa sitt pusselspel Pavilion till PC innan årets slut. Just nu kan man rösta på spelet på Steam Greenlight om man vill se dessa klurigheter på Steam.

Spelet är även på gång för PlayStation 4 och PlayStation Vita men dessa versioner kommer inte att släppas förrän under början av 2016.

www.visiontrick.com +

Nyfunnet vatten på Mars får inte besökas

Curiosity kollar in Mars
Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS
Vetenskap / Rymden

Förra månaden verkade NASA till slut vara någorlunda på det klara med att det finns flytande vatten på Mars men oavsett hur det är med den saken så kommer ingen att tillåtas besöka dessa platser för tillfället.

Orsaken till detta är att man vill undvika att vattnet förorenas med partiklar eller annat som kan ha följt med rymdfarkosterna på Mars från jorden. Det här är något som regleras i det internationella rymdföredraget från 1967 där man har förbjudit någon eller något att besöka vattenkällor som hittas i rymden då man inte vill förorena dessa med partiklar, bakterier eller annat material från jorden.

Det finns idag ett avtal för Mars som avgör var rymdfarkoster får landa och vilka områden som får besökas på planeten.

qz.com +

Meryn Trant och Barristan Selmy kommer till Comic Con Gamex

Film / Övrigt

Comic Con Gamex meddelade i dag att två stycken skådespelare från tv-serien Game of Thrones kommer närvara på årets Comic Con Gamex. Det är skådespelarna Ian Beattie (Ser Meryn Trant) och Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy) som kommer närvara mässan. De kommer prata lite på en Game of Thrones-panel samt signera autografer och låta sig fotograferas.

Redan tidigare utannonserade gäster till Comic Con Gamex är den världskända cosplaystjärnan Yaya Han, DC Comics Marvel-tecknare Bob Layton och röstskådespelaren Maile Flanagan.

På mässan kommer man även kunna testa nya spel så som Dark Souls III, Just Cause 3, Star Wars Battlefront, Halo 5: Guardians och Tomb Raider spelet Rise of the Tomb Raider.

Comic Con Gamex håller på från den 30 oktober till 1 november på Friends Arena.

www.mcmcomiccon.com +

Windows 10 Mobile börjar rulla ut i december

Mobil / Microsoft

Microsoft har via sin Facebook-sida berättat när Windows Phone-användare kan uppgradera sina telefoner till Windows 10 Mobile och uppdateringen kommer börja rulla ut i december, vilket är lite senare än väntat.

För att kunna uppgradera till det nya operativsystemet behöver din telefon köra Lumia Denim-uppdateringen (OS version 8.10.14219.341) och ha minst 8GB lagring, vilket betyder att vissa budgetlurar från Microsoft med 4GB lagring inte kommer gå att uppgradera.

Hela listan med kompatibla enheter hittar du på Microsofts hemsida om länken till den hittar du här nere till vänster.

www.microsoft.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen