Hemmabyggd AC Cobra-replika

Bil / Övrigt

I detta avsnitt av Drive Big Muscle kör Mike Musto en Shelby Cobra-replika. Bilen är byggd av en pappa och hans son i glasfiber och ser faktiskt riktigt bra ut.

Den låter dessutom även riktigt bra.

jalopnik.com +

Tut i luren Youtube släpper jubileumsvideo

Webb / YouTube

Youtube har ett gäng årsdagar som är viktiga. 14 februari 2005 startade sajten Youtube och den första videon lades upp 23 april samma år. Men det var inte förrän den 28 maj som allmänheten kunde testa Youtube då gänget öppnade upp sajten för betatestning. För att fira denna 10-årsdag har Youtube släppt en video för att hylla de mest populära videorna som finns på sajten.

youtube.com +

Tested besöker R2-D2-klubben

Pryl / Robotar

Här är ett kort inslag från Tested där de besöker gänget som bygger sina egna R2-D2-robotar, roboten som jag antar att de flesta känner till från Star Wars.

Skulle du vara sugen på att bygga en egen R2-D2 efter att ha sett inslaget så hoppa vidare till gängets hemsida på länken nedan.

astromech.net +

Möt Tracer och Symmetra från Overwatch

Spel / PC

Blizzard fortsätter med sina presentationer av karaktärerna i Overwatch och nu är det dags för en närmare titt på skjutglada Tracer och Symmetra.

youtube.com +

Giro d'Italia misstänker att vissa cyklister använder elmotorer

Alberto Contador
Pryl / Övrigt

Cykelsporten har så länge jag kan minnas varit omgiven av fusk- och dopinganklagelser och nu misstänker arrangörerna av det pågående loppet Giro d'Italia att en del cyklister har elmotorer i sina cyklar och därför har man nu börjat kontrollera vissa cyklisters cyklar efter avslutad deletapp.

Enligt CyclíngNews så blev etappvinnaren Philippe Gilbers, totalledaren Alberto Contadors, Ryder Hesjedals, Rinaldo Nocentinis samt Kenny Elisondes cyklar kontrollerade omedelbart efter målgång efter torsdagens deletapp som avslutades i Verbania.

Kontrollen skedde samma dag som den franska tidningen L'Equipe ska ha ifrågasatt totalledaren Contadors däckbyte inför en stigning, ett byte som det konstigt nog inte ska finnas några tv-bilder på. Contador själv kommenterar det hela med:
"Min cykel har inte tre motorer, den har fem! Hela den här grejen om motorer är ett skämt, det kommer från science fiction. Bytena beror på hur etappen utvecklar sig. Vi kan använda olika typer av rör, lager eller styvare hjul. Det är saker som över 30-40 km kan ge en liten fördel. Men det har ingenting med motorer att göra."
Att proffscyklister har haft motorer gömda i cykelramen har man misstänkt sedan 2010 men hittills har man aldrig upptäckt några sådana.

www.dn.se +

Spionduva fångad i Indien

Samhälle / Konflikter

Indiska myndigheter har fångat in vad man tror är en duva som ska ha spionerat åt Indiens ärkefiende Pakistan.

Att man tror detta beror på att den infångade duvan ska ha varit försedd med ett meddelande skrivet på urdu, Pakistans officiella språk, samt ett telefonnummer som gick till Pakistan. Den indiska polismannen Rakesh Kaushal kommenterar gripandet med:
"Det händer inte ofta att vi upptäcker en fågel från Pakistan här. Vi har gripit några spioner här tidigare. Området är känsligt med tanke på närheten till Jammu (som ligger i det omstridda Kashmir), där infiltratörer är ganska vanliga."
Den numera spionanklagade duvan upptäcktes först av en 14-årig pojke som blev misstänksam när han såg meddelandet på urdu. Vad som nu kommer att hända med duvan är oklart.

www.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen