Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
41.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
50.8°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Så här ser nya Volkswagen Golf ut

Nu är generation sju officiell

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volkswagen

Jag erkänner. Jag hade fel. De något tillfulade bilderna på nya Volkswagen Golf som hittade ut på nätet häromdagen visade sig vara äkta, jag trodde de var fejk. Så här ser alltså nya Golf ut och den blir inte helt oväntat större, lättare, säkrare och fylld med ännu mera teknik.

Golfen har vuxit med 56 millimeter jämfört med föregångaren och mäter nu 4.25 meter i längd. Det är hela 50 centimeter längre än Golf MK1 så det har hänt en del genom åren. Benutrymmet i baksätet har också ökat lite där man får plats med 15 millimeter tjockare ben. På bredden kan man också vara 31 millimeter större där fram, 30 där bak. I bagagen kan man knö in 30 liter mer än tidigare, totalt 380 med baksätet uppfällt. Det är för övrigt 45 liter mer än nya Volvo V40 som är en större bil. Bilen är byggd på den nya MQB-plattan, precis som nya Audi A3 också är. Totalt har man dragit ned vikten med 100 kilo.

Fem motorer kommer inledningsvis att erbjudas, två som går på bensin och tre som dricker diesel. Snålast i hela gänget blir en BlueMotion-diesel som bara ska dra 0.32 liter per mil och släppa ut 89 gram per kilometer. Till motorerna är det sjustegad DSG-låda eller sexväxlad manuell som gäller. Alla motoralternativ har start/stopp och bromskraftsåtervinning som standard. All information kring motorerna hittas på länken.

Nytt på insidan är en fem tum stor pekskärm på instrumentbrädan där man styr det mesta. Störst bland skärmarna är en som mäter åtta tum med GPS och hela kalaset. En annan nyhet är adaptiv farthållare som fungerar mellan 30 och 160 km/h. Massa andra nyheter också förstås, men en anmärkningsvärd är att Volkswagen nu skippat den fysiska handbromsen i Golf och ersatt den med en elektronisk som sköts via en knapp.

Svenska priser och när bilen börjar säljas är inte avslöjat än. Roger är på plats i Berlin för den officiella avtäckningen och han lär ge lite första intryck i en artikel längre fram.