RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
48.8°
+
Roger Åberg
0
Spotify större än Bonnier
Största mediabolaget i Sverige 
48.1°
+
Roger Åberg
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
95kg
+
Roger Åberg

Vassare Peugeot RCZ är på väg

Samtidigt får modellen sig en facelift

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Peugeot

Peugeot RCZ ser rätt ball ut men har kanske saknat en riktigt rolig motor. Idag är det en 200 hästar stark fyra som är toppversionen men en vassare är faktiskt på gång, RCZ R. Den bilen får samma 1.6-litersmotor men uppbiffad till 260 hästar istället. Nu visas den som koncept tillsammans med faceliften av modellen.

RCZ får som sagt ett litet lyft i form av en lite mindre bulkig front, nya strålkastare, LED i nosen och det ser även ut som om baklyktorna är lite klarare än innan. Insidan har också den piffats upp lite med läderdetaljer, aluminiumdekor och lackerad svart plast. På tillvalslistan finns även något som heter "Black Pack" vilket innebär grill, backspegelkåpor, bromsok och takbågar i svart. Under locket är det samma som innan, en turboladdad 1.6-liters bensinare på 156 eller 200 hästar och en dieselturbo på 2.0 liter och 163 hästar.

R-versionen får förutom mer effekt även ett styvare chassi och en Torsen-diff för att hjälpa till att hålla hästarna i backen. Dessutom får den ett lite tuffare kjolpaket, fetare skärmar, större fälgar och en vinge i aktern.

Klipp under "Läs mer".

Läs mer