Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
63.1°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
85kg
+
Roger Åberg

Jag vill ha en Renault Twizy

Är jag korkad?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Renault

Jag är i Monaco och här reagerar man om man inte ser en 2-miljonersbil på någon minut. Jag är en konstig rackare som istället fastnade för den här konstiga skapelsen - och jag vill ha en!

Det är en Renault Twizy, en av märkets alla elbilar. Det är en bil/mc som, enligt mig, kombinerar det bästa av de två färdsätten. Man får köra den med vanligt bilkörkort, den har fyra trevliga hjul och det blåser inte så mycket på en. Däremot så får man parkera på MC-parkering, vägtullar betalar man inte och det där med skatt är försumbart. Briljant för pendlaren helt enkelt. Ett baksäte har den också, typ.

Drivningen är 100% el, så har man en kontakt i närheten av parkeringen är detta underbart. Formen på bilen ska göra den rätt rolig att köra dessutom - den ska gå att drifta med!

Det negativa är att det inte finns någon värme och "vindruta" (kolla bilderna, verkligen av enklare typ) kostar extra. Och så ser den lite muppig ut, men det är inget negativt i min värld.

Renault är inte säkra på om man kommer att ta in denna till Sverige men jag vill så klart att de ska göra det. Priset är i Europa runt 70 000 spänn, plus en femhundring i månaden i batterihyra. Kalla gärna mig dum i huvudet - men ge mig en sån här nu.