m
r
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.5°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Köp ett par handklovar för 65 000 dollar
Eller inte 
80kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Nissan Micra fyller 30 år i år!

Grattis!

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nissan

I år fyller Nissan Micra 30 år. Det firas med en specialversion av modellen som får lite extra lull-lull. Och med en Tut i luren på Feber förstås.

Micra 30 som specialversionen heter får 15-tummare som standard, en takspoiler, handtag och speglar i samma färg som bilen och ett litet plakat på bakluckan. Under huven sitter den lilla trecylindriga bensinmotorn på 1.2 liter och 80 hästar. Till den kopplas en manuell låda.

"Många kvinnor bävar för att fylla 30, men Micra tar det hela med en klackspark. Faktum är att Micra 30 präglas av en modern elegans som gör att bilen passar perfekt till dagens moderna och sofistikerade storstadskvinnor."
Micra 30 finns att köpa i slutet på månaden.

Visa
Pressmeddelande
Nissan Micra firar 30 år på topp med sofistikerad specialversion

• Micras trettioårsjubileum firas med exklusiv specialversion
• Specialfunktioner och specialmärkning
• Kompakt och bränslesål motor på 80 hk
• Mer än sex miljoner Micra-bilar tillverkade fram till dags datum

Livet börjar vid 30 som det heter. För att fira detta viktiga jubileum har Nissan tagit fram en specialversion av sin populäraste stadsbil Micra.

Micra firar sin trettioårsdag med en ny trendig look som passar bilens dynamiska framtoning. Micra 30 är som standard utrustad med läckra 15-tums lättmetallfälgar med sju ekrar, en egenskap som lånats från basversionen av Visia. Samtidigt pryds den välkända siluetten av en takspoiler i samma utförande som hos flaggskeppet DIG-S. Dörrhandtag och speglar i samma färg som bilen är också standard.

Micra 30 går i samma fotspår som den mycket populära specialversionen Micra ELLE som lanserades på 2012 års upplaga av Paris Motor Show och kännetecknas av diskret märkning på vingar, baklucka och instrumentbräda.

"Många kvinnor bävar för att fylla 30, men Micra tar det hela med en klackspark. Faktum är att Micra 30 präglas av en modern elegans som gör att bilen passar perfekt till dagens moderna och sofistikerade storstadskvinnor," menar Taina Erkkilä, kommunikationschef för Nissan Nordic Europe.

Micra 30 drivs av Nissans trecylindriga insugningsbensinmotor på 1,2 liter och 80 hk. Motorns låga utsläpp gör att denna modell kvalificerar sig till Nissans Pure Drive-märkning som är förbehållen de miljövänligaste bilarna i Nissans modellutbud. En avancerad CVT-växellåda kan fås som tillval.

Micra är byggd på Nissans lätta V-plattform (V står för versatile) som erbjuder större stabilitet, vilket i sin tur ger bättre köregenskaper, högre säkerhet och ökad precision.

I standardutrustningen ingår en hastighetskänslig elektrisk servostyrning, elhissar fram samt en hel uppsättning avancerade säkerhetsfunktioner som ESP, krockkuddar för förare och passagerare och sidokrockkuddar. Manuell luftkonditionering kan fås som tillval.

Micra 30 släpps på marknaden i slutet av mars.

Från 0 till 6 miljoner på 30 år
Micra - även känd som Nissan March på vissa marknader – lanserades i Europa 1983. Sedan dess har bilen tillverkats i drygt sex miljoner exemplar världen över.

Under de senaste 30 åren har Micra satt standarden för superminibilar, och 1993 var Micra den första japanska bilen att vinna den prestigefyllda europeiska utmärkelsen Car of the Year (CoTY).

Den första versionen av Micra (internt kallad K10) lanserades i Japan under slutet av 1982 och kom till Europa i början av 1983. År 1992 ersattes den av K11, den CoTY-belönade andra Micra-generationen.

Precis som med föregångaren tog det 10 år innan K11 år 2002 ersattes av den tredje Micra-generationen K12, som tillverkades som tre- eller femdörrars halvkombi eller som Micra C+C coupé/cabriolet med fällbar hardtop i metall.

Den aktuella K13-modellen utgör Micras fjärde generation och lanserades år 2010 som en riktigt global bil. Den tillverkas i fyra olika länder, nämligen Thailand, Mexiko, Kina och India, där Indien är leverantör åt den europeiska marknaden. Micra/March säljs i totalt 56 länder världen över.
Polisen har rensat bort 1250 målvaktsbilar i Malmö
Bra jobbat! 
43.9°
+
Roger Åberg
0
Saudiarabien kommer att tillåta biografer i landet
Har varit förbjudna i 35 år 
42.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snubbar dubbar Star Wars på skånska
ArgaSkånskaMän gör det igen! 
42.9°
+
André Stray
0
Mamma testar läskig VR - skyddar sig med hundens bak
Så kan det gå 
46.1°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.7°
+
Roger Åberg
0