Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.1°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
51.3°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Eldrivna Volkswagen E-Up! tar sig 15 mil på en laddning

Kommer i höst

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volkswagen

I höst på bilmässan i Frankfurt kommer Volkswagen att presentera den helt eldrivna E-Up!. Det som skiljer sig från konceptet som visades upp 2009 är lite utseende och att man får plats med fyra personer i denna, mot lösningen som var i konceptet.

Elmotorn ger 82 hästar, vridet är på 210 Nm. Batteriet är på 18.7-kWh och låter bilen ta sig 15 mil innan det är dags för laddning igen. Snabbladdning till 80 procent är möjligt på 30 minuter. 0-100 km/h ska ta 14 långa sekunder och toppfarten anges till 135 km/h.

Vad priset kommer att bli återstår att se, men om det inte blir för salt är det nog inte helt omöjligt att den här blir poppis.

Visa
Pressmeddelande
Nya e-up! får premiär i höst

Volkswagen skriver ett nytt kapitel inom mobilitet när man presenterar sin första helt eldrivna, serietillverkade bil – nya e-up!. Den fyrsitsiga bilen visades igår upp på Volkswagens årliga press- och investerarkonferens i Wolfsburg. Nya e-up! erbjuder en räckvidd på 150 kilometer och är anpassad för vardagens utmaningar.

e-up Winterkorn medium
Föregående12Nästa
Med eldrift och fyra säten är e-up! insteget till ett nytt, innovativt bilkoncept. Det handlar om en bil för vardagsbruk i stadstrafik, samtidigt som den är idealisk för pendling eller som en innovativ andrabil. Den klarar utan problem sträckor på upp till 150 km. e-up! kan laddas upp till 80 procent av sin kapacitet på så kort tid som 30 minuter.

e-up! drivs en elmotor på 60 kW/82 hk, och körs helt utan störande växlingar eller motorljud. Maximalt vridmoment är 210 Nm och det finns tillgängligt redan från start. Bilen accelererar från 0-100 km/h på 14 sekunder och uppnår en toppfart på 135 km/h. Litium-jon-batteriet sitter integrerat under bilen och har en total kapacitet på 18,7 kWh. Det betyder att e-up! klarar att köras i upp till 150 km (per NEDC) på en enda laddning, tack vare sin låga vikt på 1 185 kg.

Uttaget för laddning sitter gömt bakom ”tankluckan”. Som tillval kan också ett så kallat Combined Charging System (CCS) användas. Det har standardiserats av Volkswagen och andra biltillverkare. Det stöder både DC- och AC-laddning så att föraren enkelt kan ladda sin bil på de flesta laddstationer – oavsett vilken typ av laddning som erbjuds.

En utmärkande designdetalj i nya e-up! är den rundade layouten på LED-strålkastarna i stötfångaren. Utöver detta har fronten, trösklarna och underredet optimerats aerodynamiskt.

e-up! känns också igen på sina blanka 15-tums aluminiumfälgar, Volkswagen-emblem med blå bakgrund och en e-up!-logotype i bakpartiet.

I bilens interiör återfinns ljusgrå säten med blå sömmar. Specialläder och kromdetaljer har använts för att skapa ett tydligt uttryck som passar hela konceptet kring en färdigutvecklad urban elbil.

e-up! får världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i höst och kommer därefter att lanseras på den svenska marknaden.