Gravitationsvågor från kolliderande neutronstjärnor upptäckta
Första gången det sker 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Microsoft har redan fixat KRACK på sina enheter
Uppdatera om du vill vara säker 
47.4°
+
André Stray
0
Repetition i musik
Därför gillar vi det 
90kg
+
Bobby Green

Faceliftade BMW M5 läcker ut

Kan du se skillnaderna?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / BMW

Nu är det tre år sedan BMW lanserade nya 5-serien med internkod F10. Det börjar således bli dags för ett litet ansiktslyft och det är på gång. Men innan en officiell visning måste ju givetvis lite bilder läcka ut, precis som de har gjort nu på nya M5. Dock krävs det skarpa ögon för att upptäcka skillnaderna mot dagens bil.

Den som har koll märker att njurarna i grillen ser annorlunda ut och att ribborna nu sitter parvis. Där sitter även ett litet M5-emblem för att ännu tydligare markera att det här är top-of-the-line-versionen. Ett smart drag enligt mig då jag flera gånger tagit en vanlig 5-serie med M-paket för en M5:a. Det är också en flört med forna dagar då M5 E34 också hade ett sånt här emblem i nosen. Nytt är också en liten designförändring på strålkastarna och baklysena.

Motormässigt ska det vara som förut men ett Competition Package ska kunna fås mot en extra slant. Det lyfter effekten från 560 till 575 hästar och innebär att 0-100 km/h går på 4.2 istället för 4.3 sekunder. Toppfartsspärren tas också bort och man kan då segla ända upp till 305 km/h.

Officiell blir antagligen faceliften i höst.