m

Honda visar nästa Civic Type R i ny färg

Blir vassare än NSX

Bil / Honda

Det är bara några dagar kvar tills portarna för årets bilmässa i Paris öppnar men trots detta vill inte Honda visa upp nästa Civic Type R i produktionsversion riktigt än. Istället skickar de nu ut bilder på en bil som fortfarande är försedd med konceptstämpel, och det enda som skiljer sig från det vi har sett tidigare är färgen.

Motorn ska fortfarande leverera över 280 hästar och ha en rödmarkering vid 7 000 varv, men Honda säger nu även att den här motorn kommer att bli vassare än den som sitter i den legendariska sportbilen NSX. Till motorn kopplas en tätstegad sexpetad manuell låda. En nyhet är att det vid sidan om ratten kommer att finnas en knapp märkt med "+R", och trycker man på denna så hoppar bilen in i ett sportigare läge där gasresponsen blir bättre, styrningen trögare och dämpningen styvare.

Förmodligen kommer den färdiga produkten inte att skilja sig nämnvärt från det vi ser här.

Visa
Pressmeddelande
Nya Civic Type R med prestanda som överträffar tidigare ikonmodeller


Prestandan överträffar tidigare Type R- versioner, Civic, Accord och Integra och NSX
Turboladdad 2,0 liters i-VTEC-motor som genererar mer än 280 hk och sätter ny standard gällande effekt, vridmoment och motorrespons
Nytt "+R"-läge för maximerad körupplevelse på banan
Den smidiga sexväxlade lådan levererar varvvillig prestanda upp till 7 000 rpm
Ett innovativt adaptivt stötdämparsystem på alla fyra hjulen utlovar en fantastisk körupplevelse med perfekt väghållning
Nyutvecklat styrlänkage minimerar torque-steer för ett perfekt väggrepp
En klarblå konceptmodell av Civic Type R visas i Hondas monter
När bilvärldens entusiaster samlas för 2014 års upplaga av Mondial de l'Automobile i Paris passar Honda på att avslöja fler spännande detaljer om den mycket efterlängtade
Civic Type R.

Den häftiga 5D- versionen kommer finnas i europeiska utställningshallar nästa år och blir den mest extrema Type R någonsin och starten på en ny era för varumärket.

Effekten levereras ur en 2,0-liters i-VTEC-motor – en ny motor ur Hondas Earth Dreams Technology-serie. Med mer än 280 hk överträffar dess prestanda alla tidigare Type R versioner, Civic, Integra, Accord och till och med NSX-modellen.

Type R är ett oöverträffat kraftpaket samtidigt som den klarar utsläppsreglerna Euro 6. Till skillnad från sina föregångare med sugmotorer är denna modell försedd med turbo som förbättrar effekten på alla varvtal. Detta i kombination med den höga prestanda som kännetecknar Hondas VTEC-teknologi, som är uppskattad av Type R-ägare, kommer Type R att leverera en otrolig körupplevelse.

“Honda har haft fyra Type R-versioner – Civic, Integra, Accord och NSX. Motorn i nya Civic Type R överträffar alla dessa tidigare versioner när det gäller effekt, vridmoment och motorrespons.” säger Suehiro Hasshi, Honda R & D och projektledare för Civic Type R,

Hasshi underströk att bilens attraktionskraft kommer vara mycket mer än högprestandamotorn under huven. Flertalet tekniska innovationer och optimeringar gör nya Civic Type R till förarens val- värdig det röda "H-märket.

I Civic Type R kommer exempelvis Hondas nya "+R"-knapp att introduceras. Knappen som är placerad bredvid ratten aktiverar det nya "+R"-läget för en extrem körupplevelse.

Motorresponsen ökas med vridmomentmappning anpassad till en mer aggressiv och prestandafokuserad körupplevelse. Styrningen blir mer responsiv och ger tillsammans med det nya adaptiva stötdämparsystemet en optimal körupplevelse.

Suehiro Hasshi, projektledare Civic Type R berättar vidare “I normalläget är Civic Type R en exceptionellt smidig sportbil i vardagen med en behaglig och jämn acceleration. "+R"-läget ger föraren en mer dynamisk och atletisk bil som får pulsen att öka. Karaktärsskillnaden är enorm, "+R" gör bilen idealisk för banan och kommer uppskattas av den sanne sportbilsentusiasten.”

Fler exempel på innovation i bilen är dess nya länkage. För att kunna leverera full effekt ur den turbomatade 2.0-liters i-VTEC-motorns är nya Civic Type R:s främre chassi försett med två extra spindelleder. De minimerar torque-steer och ger på så sätt föraren en exceptionell körupplevelse.

Det nya adaptiva stötdämparsystemet, speciellt utvecklat för Civic Type R anpassar automatiskt de främre och bakre stötdämparnas styvhet på en bråkdels sekund baserat på de aktuella körförhållandena. Civic Type R levererar med andra ord komfort vid motorvägskörning men är stabil och smidig så fort högpresterande köregenskaper krävs.

För den bästa körupplevelsen har Nya Civic Type R, precis som sina föregångare, en sexväxlad manuell låda.

Suehiro Hasshi, projektledare Civic Type R om valet av växellåda "Den manuella växellådan erbjuder föraren en aktiv och sportig körning, som exempelvis att växla ner från femte till tredje när de närmare sig en kurva. Tanken med Type R och valet av den manuella växellådan är att föraren ska uppfatta bilen som komplett”

Type R har utvecklats och konstruerats efter den europeiska kundens önskemål. Bilen byggs på Hondas toppmoderna anläggning i Swindon, Storbritannien, och kommer ut i handeln under 2015.

Besök gärna Hondas monter i hall 3 under Parismässan om du vill se den senaste konceptbilen av Civic Type R. Ytterligare information om nya Jazz kommer att offentliggöras vid Hondas presskonferens, torsdagen den 2 oktober kl. 16.45 CET.

Redaktörens anteckningar

Type R-historik

Första generationens NSX Type R - 1992 års modell (endast tillgänglig i Japan)

Denna bil blev inledningen på Type R-eran. Syftet var att utveckla en bil som levererade extrem körglädje och med en racingbils snabbhet. Designspråket för NSX Type R för tankarna till en Formel 1 bil. Detta år var också första gången som det röda Honda märket och karossfärgen Championship White lanserades.Engine: 3.0L Six-cylinder DOHC VTECMaximum Output: 280PS / 7,300 rpm
Reklam börjar visas för Twitch Prime-prenumeranter
Vafan? 
32.2°
+
André Stray
0
Huawei fejkar mobilbilder i reklamfilm
DSLR-bilder framställs som mobilkamera-bilder 
32.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ett Jas-plan har störtat i Blekinge
Krockade med en fågel 
30.4°
+
Bobby Green
0
Slottsskogsobservatoriet i Göteborg stängs
Ingen vill betala för verksamheten 
24.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tinder-tjej trollar över 150 snubbar
Bjöd in dem alla till samma dejt 
21.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jurist vill se registreringsskylt och hårdare straff för cyklister
Även förarprov och besiktning finns med i förslagen 
22.0°
+
Bobby Green
0
Adam Savage tittar på miniatyrvärld
Av skulptören Johnny Fraser-Allen 
42.7°
+
André Stray
0
Egypten inför nya internetlagar
Man kan få fängelse om man besöker fel sajt 
0.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
20.000 kvinnor i Stockholm får hemmatest för HPV
Landstinget gör det enklare att testa sig för viruset 
50.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer för Outlaw King
Den sanna historien om Robert av Skottland 
42.1°
+
André Stray
0
Nya Tesla Roadster kommer till Jay Leno's Garage
Nu på torsdag 
44.8°
+
Bobby Green
0
EU: Terrorist-inlägg i sociala medier ska raderas inom en timma
Annars blir det böter 
48.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Drönare och AI används för att hitta illegalt fiske
Hittar skummisar på havet 
46.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kommande Chromecast-enheter kan få bluetooth
Och bättre wifi-koppling 
51.9°
+
André Stray
0
Apple raderar 25.000 appar från App Store i Kina
Lotteri- och gambling-appar försvinner 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Snart kommer Teslas bilar börja visa film
När bilen står stilla 
44.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Aston Martin ska bygga 25 stycken James Bond-DB5:or
Lek hemlig agent på riktigt 
42.6°
+
Bobby Green
0
Kryptovaluta-racet verkar vara över för Nvidia
Tjänar inte så mycket på bitcoin-grävare längre 
51.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Prince katalog från 1995-2010 till Spotify
Och andra musiktjänster 
44.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Logitech presenterar MX Vertical
Företagets mest ergonomiska mus någonsin 
46.2°
+
André Stray
0