m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
45.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook lanserar snooze-funktion
Tysta dina vänner i en månad 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tyler, The Creator kör kontorskonsert
Det svänger ju 
86kg
+
Bobby Green

Volkswagen visar C Coupe GTE Concept

En blandning mellan Passat och Phaeton

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volkswagen

Vid sidan av Sport Coupé Concept GTE som Volkswagen visade upp i början på mars presenteras nu C Coupe GTE Concept på Auto Shanghai i Kina. Den här sportiga fyrdörrarscoupén visar igen hur Volkswagen tänker med sitt framtida designspråk och om den hamnar i produktion blir det en vagn som lägger sig mellan dagens Passat och toppmodellen Phaeton.

Konceptbilen mäter 5.07 meter på längden, 1.9 på bredden, 1.44 på höjden och har en hjulbas på 3.01 meter så det är en rejäl sak vi snackar om. Under skalet bor ett hybridsystem som består av en turbomatad bensinfyra på 2.0 liter som ger 210 hästar. Till den kopplas en elmotor på 124 hästar. Det kombinerade vridet anges till 500 Nm och all kraft går via en åttastegad automatlåda till alla fyra hjulen. Förbrukningen anges till 0.23 liter per mil och 50 gram CO2 per kilometer. På bara el ska man kunna köra i upp till fem mil.

Planen är att C Coupe GTE Concept ska bli verklighet till nästa år och lanseringen kommer då till en början att ske i Kina.

Visa
Pressmeddelande
C Coupé GTE – ny konceptbil från Volkswagen

På bilsalongen i Shanghai, 20-29 april, presenterar Volkswagen en ny konceptbil för den kinesiska marknaden. Laddhybriden C Coupé GTE visar vägen för framtida större sedanmodeller.

C Coupé GTE är över fem meter lång och kombinerar exklusivitet, perfektion och passion. Den fyrsitsiga konceptbilen, som positioneras i C-segmentet mellan Passat och Phaeton, är resultatet av en ny designstrategi som visar hur framtida större sedaner i premiumklassen kan komma att se ut.

Från sidan kännetecknas C Coupé GTE av eleganta linjer och sportiga proportioner. Bilens långa motorhuv förmedlar ett självsäkert utseende och de nydesignade 22 tum stora fälgarna ger bilen ett kraftfullt uttryck. Designen av C-stolpen för tankarna till en sportig coupé, både från sidan och bakifrån. Konceptbilen är lackad i ”Golden Atmosphere”.

Den utdragna sidolinjen, den så kallade karaktärslinjen, går hela vägen från strålkastarna fram till runt bakluckan där den ramar in LED-bakljusen upptill. Ett utmärkande drag på bilens front är kylargrillen med fem kromade lameller. De övre och mellersta lamellerna ramar delvis in de dubbla LED-strålkastarna på var sida.

Den lyxiga insidan harmoniserar perfekt med bilens uttrycksfulla utseende. Interiören präglas av ren design, ergonomisk perfektion, exklusiva materialval och nya, interaktiva gränssnitt. Pekskärmen till det centrala infotainmentsystemet är 12,3 tum stor och det digitala och interaktiva kombiinstrumentet har en 3-dimensionell grafik av mycket hög kvalitet.

C Coupé GTE har en inre längd på 1 882 mm. Detta resulterar i stora utrymmen för de två baksätespassagerarna, vilket skapar en sorts loungeatmosfär. Baksätespassagerarna har egna pekskärmar på 9,5 tum som är integrerade i framsätenas baksida. I mittkonsolen mellan de två individuella baksätena finns dessutom två personliga pekskärmar (4,5 tum) där man kan styra sätesinställningen och klimatanläggningen.­­­­

C Coupé GTE drivs av ett innovativt laddhybridsystem som består av en turboladdad och direktinsprutad bensinmotor (TSI) med fyra cylindrar, en 8-växlad automatväxellåda, en elmotor och ett litiumjonbatteri. TSI-motorn ger 210 hästkrafter, medan elmotorn har en effekt på 124 hk. Föraren kan välja mellan drivlägena: ”Hybrid”, ”E-Mode”, ”GTE” och ”Battery Charge/Battery Hold”.

När de båda kraftkällorna arbetar tillsammans i drivläget ”GTE” utvecklas en systemeffekt på 245 hk och ett vridmoment på 500 Nm. I elläget ”E-Mode” kan C Coupé GTE drivas helelektriskt (upp till en hastighet på 130 km/h) och möjliggör en utsläppsfri körning på upp till 50 kilometer. Batteriet, som är integrerat baktill, kan laddas under körning eller via elnätet.

Bilens bränsleförbrukning (NEDC för laddhybrider) är 2,3 liter per 100 kilometer, vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på endast 55 gram per kilometer. Den totala räckvidden är upp till 800 km. Trots sin utmärkta bränsleeffektivitet har C Coupé GTE också sportiga ambitioner. Denna Volkswagen accelererar 0-100 km/h på 8,6 sekunder och når en toppfart på 232 km/h.

Fakta C Coupe GTE

Drivsystem: Plug-in hybrid (laddhybrid), framhjulsdrift
Bensinmotor: 2,0 TSI (turboladdad och direktinsprutad), 210 hk / 350 Nm
Elmotor: 124 hk / 220 Nm
System: 245 hk / 500 Nm
Växellåda: 8-växlad automatisk växellåda
Batterityp: Litiumjon
Batterikapacitet: 14,1 kWh
Topphastighet: 232 km/h (E-Mode: 130 km/h)
0-100 km/h: 8,6 s
Bränsleförbr. (NEDC): 2,3 l/100 km vid blandad körning
CO2-utsläpp (NEDC): 55 g/km vid blandad körning
Räckvidd, E-Mode: upp till 50 km
Räckvidd, totalt: upp till 800 km
Längd/bredd/höjd: 5 071/1 930/ 1 445 mm
Axelavstånd: 3 014 mm
Hjuldimension: 265/30/ R22
Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft
Tänt vare här! 
45.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook lanserar snooze-funktion
Tysta dina vänner i en månad 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Fler badhus inför mobilförbud
Skärmfritt i Uddevalla 
42.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Simon Stålenhags bok Passagen blir film
Svensk scifi-konstnär åker till Hollywood 
60.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
18-åring döms för överbelastningsattacker
DDoS:ade Nordea och Swedbank 2015 
45.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Square Enix-chef vill inte ha mikrotransaktioner i konsolspel
Mikrotransaktioner passar bättre i mobilspel 
50.9°
+
André Stray
0
Formationsflygning med över tusen drönare
Precision i Kina 
43.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Samsungs Bixby-högtalare ryktas släppas tidigt nästa år
Någon gång under första halvåret 
34.2°
+
André Stray
0
Grid girls kan vara på väg bort från Formel 1
Utdaterat koncept 
49.5°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.2°
+
Roger Åberg
0