Uppdaterad Snart Nu kan man spela Xbox-spel på Xbox One
Dessa 13 spel i alla fall 
43.4°
+
Frode Wikesjö
0
Project Loon flyger nu över Puerto Rico
Förser ön med LTE 
44.6°
+
Frode Wikesjö
0
Hanson kör minikonsert på kontor
Det svänger ju 
85kg
+
Bobby Green

BMW drar täcket av nya 7-serie

Flaggskeppets nya form

Visa inte Bil-artiklar
Bil / BMW

Precis som utlovat, trots en hel del läckage, presenterade BMW nu ikväll helt nya 7-serie. Flaggskeppet får uppdaterat utseende, upp till 200 kilo lägre vikt (130 för 750i xDrive) och all möjlig teknik man kan tänka sig.

G11 som är kodnamnet för standardversionen mäter 5.09 meter på längden, har en hjulbas på 3.07 meter, är 1.9 meter bred och 1.46 meter hög. G12 är versionen med längre hjulbas och denna mäter in på maffiga 5.23 meter i längd och har en hjulbas på 3.21 meter.

Utseendemässigt är bilen ingen chock utan snarare än kraftig facelift. Tokstarka Laserlight-strålkastare tillsammans med den klassiska njurgrillen dominerar fronten som känns som det mest spännande, baken är i alla fall i mina ögon lite tam. Insidan känns fräsch men alla vana BMW-förare kommer känna igen sig utan problem. Instrumenthuset består av en hel skärm som man kan ändra lite utseende på och infotainmentsystemet är det senaste iDrive 5.0 med pekskärm och möjligheten att göra saker enbart med handgester. Man får även trådlös laddning för telefonen och på tillvalslistan finns ytterligare en pekplatta på sju tum som kan styra lite olika funktioner i bilen.

Som vi har sett tidigare har bilen även ett smart parkeringssystem som kallas för Remote Control Parking. Det gör det möjligt att backa eller köra in bilen i ett garage utan att någon sitter vid ratten. Inte riktigt som Bonds 750iL i filmen Tomorrow Never Dies men rätt häftigt ändå. Luftfjädring med nivåreglering och olika inställningar är standard. Den som kör xDrive får även fyrhjulsstyrning för bättre kurvtagning och snävare vändcirkel.

Bensinversionerna som erbjuds till en början är 740i och 750i. Den förstnämnda har en turbomatad rak sexa på 3.0 liter som ger 326 hästar och den sistnämnda har en uppdaterad version av den 4.4 liter stora V8-turbon vi känner till sedan tidigare, denna ger 450 hästar. Bägge utrustas med åttastegad automatlåda. Det finns även en diesel, 730d, och den har en rak sexa på 3.0 liter som ger 265 hästar. I början på nästa år presenteras 740e xDrive som är ett hybridalternativ där en 2-liters turbofyra kopplas ihop med en elmotor. Den ska kunna köra på enbart el i upp till 3.7 mil. Fler motoralternativ kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Lanseringen sker i oktober men några svenska priser har vi tyvärr inte än. Allt godis man behöver veta finns i videoklippet nedan.

Uppdaterad Snart Nu kan man spela Xbox-spel på Xbox One
Dessa 13 spel i alla fall 
43.4°
+
Frode Wikesjö
0
Project Loon flyger nu över Puerto Rico
Förser ön med LTE 
44.6°
+
Frode Wikesjö
0
Vilken kopp blir fylld först?
Här kommer lite måndagsknepigheter 
25.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ägare av onlineaffär blev stämd för stulen bild
Tycker fotografen är illvillig  
31.4°
+
Emmy Zettergren
0
Skapa miljövänliga städer i Cities: Skylines
Ny expansion ute nu 
42.1°
+
Emmy Zettergren
0
Snygg straffspark
Ge aldrig upp hoppet! 
56.4°
+
Frode Wikesjö
0
Regeringen föreslår höjd pensionsålder
Snart kan man få jobba tills man är 69! 
25.3°
+
Roger Åberg
0
Star Trek: Discovery får en andra säsong
Officiellt den här gången 
53.0°
+
André Stray
0
Zagato visar Aston Martin Vanquish S som Shooting Brake
Habegär 
42.9°
+
Bobby Green
0
Svenskar sämst i Skandinavien på digitala brevlådor
Beror delvis på politik 
30.7°
+
Emmy Zettergren
0
Så här får du Siri att uttala namn rätt
Cool funktion! 
44.6°
+
Roger Åberg
0