Facebook börjar visa reklam baserat på besökta butiker
Om du har platsdata aktiverat 
30.2°
+
André Stray
0
Bethesda vill göra fler spel till Switch
Har fått blodad tand 
41.9°
+
Emmy Zettergren
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
86kg
+
Bobby Green

McLaren presenterar 570GT

Ska vara mer praktisk

Visa inte Bil-artiklar
Bil / McLaren

När du tänker på en McLaren är troligtvis inte att den är praktisk det första som far omkring i tankarna, oavsett modell. Men det är precis det som 570GT ska vara, eller i alla fall så praktisk som den är typen av bil kan bli. I verkligheten innebär det att du får en öppningsbar lucka ovanför motorn och ett utrymme där innanför som kan ta lite bagage.

Bilen ska ha bättre ljuddämpning än 570S Coupé, mer läder, dörrar med soft-close, värme i stolarna, glastak och den nya bagagehyllan där bak då. På den ska man få plats med 220 liter vilket kombinerat med platsen under luckan fram ger dig 350 liter bagage totalt. Luckan har som ni kan se gångjärnen på sidan, och på bilderna är det en högerstyrd bil, har man en vänsterstyrd öppnas luckan åt andra hållet istället - tvärtom mot vad det borde vara i mina ögon.

Motorn finns fortfarande kvar och det är samma som sitter i 570S - en dubbelturbomatad V8:a på 3,8 liter som ger 570 hästar och 600 Nm. Till motorn kopplas en sjustegad dubbelkopplingslåda. Den extra lyxen gör att vikten går upp lite, från 1 313 till 1 350 kilo. Det gör i sin tur bilen två tiondelar långsammare från stillastående till 100 km/h, en tid som i det här fallet anges till 3,4 sekunder. Bromsarna är i stål till skillnad mot 570S som har kolfiberkeramiska. Nytt på utsidan är 15-ekrade fälgar och en bakspoiler som är något högre.

Prislappen börjar på 198 950 dollar och de första leveranserna drar igång senare i år.