Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
41.5°
+
Bobby Green
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
84kg
+
Bobby Green

Spyker är tillbaka

C8 Preliator visad i Genève

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Det har svängt mycket för Victor Mullers företag Spyker Cars de senaste åren. Från ganska okända till Saab-förvärv till konkurs till att nu helt plötsligt vakna till liv igen. Deras nya modell är en spirituell uppföljare till C8 Aileron och den heter C8 Preliator.

Bakom sittbrunnen sitter det en kompressormatad V8:a på 4,2 liter från Audi och den ger 525 hästar och har ett vrid på 600 Nm. Till den kopplas en manuell låda, så den vackra staven vi ser mellan stolarna är alltså inte bara en pinne för en automatlåda, utan faktiskt en spak man kan vispa omkring med. Automatlåda finns för den som hellre föredrar det. Kraften skickas endast till bakhjulen. I övrigt är det inga större överraskningar någonstans men som alltid när det gäller Spyker blir man sugen på att hoppa in i sittbrunnen och pilla på alla knappar och se om allt är så välbyggt som det ser ut. Bilen har fjädring från Lotus, ett lyftsystem för att höja upp nosen och ett aktivt avgassystem som kan bröla mer eller mindre. C8 Preliator mäter 4,62 meter i längd, 1,95 i bredd och hjulbasen är på 2,72. Vikten anges till 1 390 kilo.

Bilen kommer att byggas i England istället för Nederländerna som det var tidigare, och endast 50 stycken exemplar kommer att tillverkas. Vad priset blir får vi tyvärr inte reda på för tillfället.