Liten tjej försöker hantera en GameBoy
Touch-generationen alltså... 
48.6°
+
Roger Åberg
0
Colin Furze bygger bil som är en bubbelpool
Med inbyggd grill! 
45.6°
+
Roger Åberg
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
84kg
+
Bobby Green

Ford Mustang blev världens mest sålda sportbil förra året

Är också populäraste köpet i Sverige

Foto: Bobby Green
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Ford

Nya Ford Mustang är en succé. Bra pris, mycket bil för pengarna och med ett utseende som inte alls är så tokigt. Ett recept som fungerar och det syns på försäljningssiffrorna. Under 2015 blev enligt IHS Automotive modellen den mest sålda sportbilen i hela världen. Ford krängde iväg 110 000 stycken coupé-versioner och 30 000 stycken cabrioleter. Bilen säljs för tillfället i 140 stycken länder och här i Sverige låg den under det första kvartalet i år högst upp på listan över Sveriges mest sålda sportbilar med 112 sålda exemplar.

Modellen säljs endast via Fords flaggskeppsbutiker FordStore. Innan året är slut räknar man med att det ska finnas tio stycken sådana här i Sverige.

Visa
Pressmeddelande
Ford Mustang är Sveriges populäraste sportbil i år

Ford Mustang, som lanserades i en ny version 2015, fortsätter att vara populär bland svenskarna. Under första kvartalet i år tog den sig ända högst upp på topplistan över Sveriges mest sålda sportbilar, före konkurrenter som Porsche och Cadillac.

Nya Ford Mustang blev direkt väldigt populär såväl i Europa som i Sverige när den lanserades förra året. Svenskarna köpte flest Mustanger i Europa per capita under 2015. Och populariteten håller i sig. Första kvartalet 2016 var Ford Mustang den mest sålda sportbilen i Sverige med 112 sålda bilar, framför till exempel Porsches sportmodell 911.

– Våra handlare ser att många är nyfikna på Mustangen så vi är inte förvånade att det också syns i siffrorna, men det gör det ju inte mindre roligt. I Tyskland var Mustangen den mest sålda sportbilen under mars månad. Vidare är Mustangen en otroligt bra bil, en 5-liters V8:a kostar under 400 000 SEK, vilket är betydligt mindre än likvärdiga modeller hos flera av våra konkurrenter, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Säljs i unika FordStore
Ford Mustang säljs bara via Fords flaggskeppsbutiker – FordStore. FordStore är ett nytt koncept för en större kundupplevelse. Under 2015 öppnade fyra FordStore i Sverige och man räknar med att ha öppnat totalt tio FordStore i landet innan årets slut.