m

Ny superlyxig version av Volvo S90

Excellence är speciellt framtagen för den kinesiska marknaden

Bil / Volvo

Volvo presenterar nu S90 Excellence som är en superlyxig version där de som sitter i baksätet är prioriterade. Man visar även upp S90 i ett inte lika lyxigt utförande och det gemensamma dessa två bilar har är att de är förlängda. Precis vad kineserna vill ha alltså. All produktion av S90 kommer även i framtiden att ske på Volvos fabrik Daqing i Kina och därifrån kommer bilarna sedan att exporteras till hela världen.

I Excellence åker främre passagerarsätet ut och ersätts med en så kallad Lounge Console. Det här har Volvo visat upp tidigare men nu är det alltså verklighet i en produktionsfärdig bil. Väl på plats får du massa utrymme att sträcka på dig, och mer ställen att förvara grejer på. Du får en stor skärm framför dig, en pekskärmskontroll, en inbyggd kyl att förvara skumpan i och handgjorda kristallglas från Orrefors att dricka den ur. Bilen går endast att få med motoralternativet T8 och produktionen drar igång nästa år. Vad den kostar framgår inte för tillfället.

Visa
Pressmeddelande
Volvo Cars presenterar en ny version av S90 och exklusiva S90 Excellence i Shanghai - markerar början på en ny era för biltillverkning i Kina

Volvo Cars har presenterat en ny, uppgraderad version av sin S90-sedan för Kina och lyxmodellen S90 Excellence, som båda är utvecklade för den exklusivare sedanmarknaden, på en visning före den officiella premiärvisningen på den kinesiska bilsalongen Guangzhou Motor Show 2016.

Nya S90 blir den mest exklusiva bil som någonsin tillverkats i Kina. Båda versionerna kommer att byggas på Volvo Cars fabrik i Daqing i Kina och exporteras till hela världen. De nya modellerna kommer att visa prov på de höga kvalitetskraven som Volvo har i sin globala produktionsstrategi.

– Kina spelar en allt viktigare roll i våra globala tillverkningsambitioner. Våra fabriker här kommer att leverera förstklassiga produkter för export till hela världen de kommande åren. De kommer att hjälpa oss att nå vårt mål på 800 000 sålda bilar om året till 2020, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Car Group.

Volvo S90 Excellence animation

Volvo har öppnat vägen för Kinas export av bilar till globala marknader. 2015 blev Volvo först ut som västerländskt bilmärke med att exportera en kinatillverkad premiumbil till USA. Bilen var en S60 Inscription som fått hela fem stjärnor av den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Stärker sin ställning som premiumbiltillverkare

Båda S90-bilarna stärker Volvos ställning som premiumbiltillverkare.

– Det första du lägger märker till i S90 Excellence är att vi har tagit bort det främre passagerarsätet och ersatt det med en så kallad Lounge Console, för kunder med egen chaufför som behöver kunna koppla av eller arbeta under resan. Nästa sak du noterar är den höga materialkvaliteten som ger en mycket genomtänkt och fulländad lyxupplevelse, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design, på Volvo Car Group.

S90 Excellence har många egenskaper som förgyller bilresan: fullt panoramatak, utfällbara bord, smart förvaring, mugghållare med värme- respektive kylfunktion, justerbart fotstöd och inbyggt underhållningssystem med en stor skärm som kan användas i både arbets- och underhållningssyfte. S90 Excellence bjuder även på en pekskärmskontroll i baksätet, en inbyggd kyl och handgjorda kristallglas från Orrefors.

S90 går att få med Volvo Cars prisbelönta T4- och T5-bensinmotorer samt med T8 Twin Engine plug-in hybrid för en kompromisslös blandning av prestanda och ren eldrift som utlovar en upplevelse präglad av ”Relaxed Confidence”. S90 Excellence erbjuds endast med T8 Twin Engine.

De nya bilarna utrustas med en mängd säkerhetsfunktioner som standard, bland annat detektering av stora djur (som en del av City Safety-systemet) och den halvautonoma körfunktionen Pilot Assist som fungerar i upp till 130 km/h.

Volvos nya 90-modeller har även smartphoneintegration med Apple CarPlay och Android Auto, vilket gör det enkelt att använda de välbekanta funktionerna på telefonen via den stora skärmen på mittkonsolen i bilen.

Båda bilarna erbjuds med luftkvalitetssystemet CleanZone med joniserande luftrenare, PM 2.5-realtidsövervakning och fyrzonigt klimatsystem.

Nya S90 går i produktion i november. Produktionen av S90 Excellence startar nästa år.
Snart kan man låna leksaker på biblioteket
Om man bor i Göteborg 
44.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Självkörande plogbilar röjer flygplats i Norge
Kan minska förseningar 
45.7°
+
Bobby Green
0
IBM utvecklar pytteliten dator
Kommer att gå att installera i det mesta 
51.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Om spelstudior levererade pizza
This is pizza as a service! 
41.4°
+
André Stray
0
Hejdå Sudan
Världens sista nordliga vita noshörningshane är död 
8.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Tut i luren! Trafikmagasinet firar 40 år!
Tack för allt 
43.8°
+
Bobby Green
0
Sea of Thieves har en episk förstadagspatch
Hö hö 
43.9°
+
André Stray
0
Facebooks värde minskade med 37 miljarder dollar igår
Efter data-fuckup 
47.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ferrari 458 Spider får möta klon på skroten
Klon vinner 
20.0°
+
Bobby Green
0
Världens största flygplansmotor testad
Ska ta Boeing 777X till skyarna snart 
43.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu kommer Microsofts webbläsare Edge till iPad
Betaversion släpps nu 
32.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kvinna ihjälkörd av självkörande Uber-bil
Första dödsolyckan med självkörande bil 
7.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Om man strömmade Netflix 1995
Då skulle det troligtvis se ut så här 
45.0°
+
Bobby Green
0
Epic släpper Paragon-resurser gratis till Unreal Engine
Karaktärer, banor och visuella effekter 
46.1°
+
André Stray
0
Kurzgesagt pratar om självisk altruism
Det är rätt värt att se till att alla i världen kan leva gott  
43.0°
+
André Stray
0
Indiana Jones 5 börjar spelas in nästa vår
Spielberg lovar att inte döda Harrison Ford  
46.0°
+
André Stray
0
GDC 2018 Det blir enklare att streama spel till Facebook
Streama direkt från spelen 
31.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Så fungerar striderna i God of War
Lite hårdare och lite mer taktiskt 
41.4°
+
André Stray
0
Volkswagen ska tävla med elbil i Pikes Peak
Ser vass ut 
42.3°
+
Bobby Green
0