Nu finns Lynk & Co på riktigt
Samägt bolag mellan Geely och Volvo 
43.6°
+
Roger Åberg
0
Facebook vill få stopp på clickbait-videos
Trevligt 
55.0°
+
Frode Wikesjö
0
Så förbereds en bil innan omlackering
Om man är väldigt noga... 
84kg
+
Roger Åberg

Tesla förlänger deadlinen på gratis Supercharger-tanking

Köp innan den 15 januari om du vill tanka gratis

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Tesla

För några månader sedan så meddelade Tesla att folk som köpte en Tesla Model S eller X efter den 1 januari 2017 inte skulle få gratis eltankning i Teslas nätverk med Supercharger-stationer. Nu har man dock skjutit upp denna deadline med några dagar och det nya datumet som gäller är den 15 januari. Så vill man verkligen ha gratis el för sin nya Tesla får man se till att hosta upp pengarna och köpa en Tesla inom två veckor.

Om man köper en Tesla efter detta datum så kommer man få 400 kWh per år i sina Supercharging-stationer vilket motsvarar omkring 160 mils körning. När man förbrukat dessa kilowattimme måste man betala lite pengar för att ladda sin bil i dessa stationer. Exakt hur mycket det kommer kosta är oklart men enligt Tesla själva handlar det om en summa som ska vara mindre än en fulltankning av en motsvarande bensinbil.

Tesla säger att dessa stationer inte ska bli några kassakor och att pengarna som man får in via stationerna ska hjälpa till att bygga ut nätverket av Supercharger-stationer så att fler kan tanka utan att behöva stå i kö.