Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
41.4°
+
Bobby Green
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
84kg
+
Bobby Green

Tata visar sin första sportbil

Det här är Racemo

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

För en månad sedan skrev vi om att biltillverkaren Tata hade en sportbil på gång under varumärket Tamo. Nu är bilen presenterade i Genève och den heter Racemo.

Bilen är en tvåsitsig liten coupé utvecklad för både gata och bana och under skalet sitter en mittmonterad trecylindrig turbomatad snurra på 1,2 liter som ger 190 hästar och som har ett vrid på 210 newtonmeter. Den kopplas till en sexstegad automatlåda och 0-100 km/h ska gå på under sex sekunder. Bilen har elservo, Bi-LED-strålkastare, tank som rymmer 40 liter och airbag för både föraren och passageraren.

Racemo designades vid Tata Motors Design Studio i Turin, Italien och är byggd kring en MoFlex Multi-Material Sandwich-struktur. Det är en teknik som ger större frihet när det kommer till hur en kaross ska utformas, och det är faktiskt första gången detta används i bilindustrin för ett kommersiellt fordon.

Endast 250 stycken exemplar kommer att byggas men det är oklart när de dyker upp och vad de då kommer att kosta. Det lär inte gå att knipa ett fysiskt exemplar till vårt land, men digitalt kan du ta del av bilen eftersom det ska gå att ladda hem den och köra i TV-spelet Forza Horizon 3.