m

Fler bilder på BMW X7 iPerformance Concept

Men fortfarande ingen hård fakta

Bil / BMW

BMW:s nya flaggskepp i SUV-världen är nu officiellt. X7 iPerformance är konceptbilen som förhandsvisar den kommande modellen X7 och det här blir en lyxvagn som har plats för mycket folk och teknik. Den visar även BMW:s kommande formspråk, som även hittas på nya 8-serien.

Konceptbilen mäter hela 5,02 meter i längd. Det gör den 13,4 centimeter längre än dagens X5. Bredden mäter 2,02 meter, höjden 1,8 meter och hjulbasen 3,01 meter. Måtten gör det möjligt att klämma in sju stycken sittplatser även om det här "bara" är sex stycken. Man är fortfarande, trots att bilen är uppvisad, hemlig om vad som rör sig under skalet gällande drivlina. Man säger inte mer än att det finns en TwinPower-turbomotor som går på bensin sammankopplad med en elmotor. Räckvidden på el ska vara "lång" men det kan ju även ett snöre vara.

En produktionsklar version av X7 ska dyka upp någon gång nästa år.

Visa
Pressmeddelande
BMW Concept X7 iPerformance
Rymdkänsla har fått en ny dimension.

Konceptbilen BMW Concept X7 iPerformance som premiärvisas på Frankfurtsalongen (IAA) i september är inte bara ett helt nytt modellkoncept för lyxsegmentet, utan den tar även varumärket BMW till nya höjder när det gäller upplevelsen av lyx och känslan av exklusivitet.

Med sin iögonfallande distinkta exteriör samt luftiga sexsitsiga interiör präglad av högkvalitativa materialval, minimalistiskt formspråk och avancerat infotainmentsystem symboliserar BMW Concept X7 iPerformance en hittills oöverträffad känsla av flärd och lyx. Konceptbilens iPerformance-emblem antyder även en supereffektiv och dynamisk plugin-hybriddrivlina med BMW:s banbrytande eDrive-teknologi i kombination med en BMW TwinPower Turbo-bensinmotor som ger optimala förutsättningar för utsläppsfri körning.

Försmak av kommande BMW X7.

BMW Concept X7 iPerformance ger en föraning om produktionsmodellen av BMW X7 som lanseras 2018. Kommande BMW X7 utgör en del i BMW:s största modelloffensiv någonsin och enligt Ian Robertson, styrelseledamot i BMW AG, spelar BMW:s nya och utpräglade lyxbilskoncept en särskilt viktig roll i denna offensiv då en del av BMW Groups strategi för framtiden ”NUMBER ONE > NEXT” fokuserar på att avsevärt stärka närvaron samt öka försäljningen i lyxbilssegmentet.

Lyxupplevelse av ett helt nytt slag.

Den luxuösa karaktären i BMW Concept X7 iPerformance märks i synnerhet invändigt. Samspelet mellan interiörens skarpa linjer och detaljer som det stora panoramaglastaket skapar i kombination med generösa innerutrymmen ger en exceptionellt rymlig och modern känsla som andas sofistikerad exklusivitet ut i fingerspetsarna.

De sex stolarna är arrangerade i tre rader där de fyra främsta stolarna utgörs av exklusivt designade separata säten. Noggrant utvalda material som askträ med en mörk matt finish ger en naturlig materialkänsla medan detaljer som matt och polerat aluminium, en mörk konturlinje strax under fönsterkarmen som löper som en obruten horisont genom hela kupén samt ett flertal indirekta ljuskällor och laserljusramper i taket bidrar till att förstärka det exklusiva intrycket.

Sofistikerad minimalism.

Det moderna och minimalistiska formspråket i interiören harmonierar perfekt med den BMW-typiska förarorienterade cockpiten. Instrumentpanelens, mittkonsolens och dörrarnas svepande och välvda ytor ”omsluter” föraren samtidigt som den upphöjda sittställningen ger en oöverträffad vy över vägen.

BMW:s nya formspråk ger instrumentpanelen en modern minimalistisk look. Det 12,3 tum stora kombiinstrumentet och den centralt placerade infodisplayen med touchfunktion smälter samman till en enda elegant designad enhet där ett nytt gränssnittkoncept möjliggör interaktivt användande av displayerna tillsammans. Bakgrundsbelyst kristallglas i nyansen Dark Silver Night i både instrumentpanelens och mittkonsolens reglage skapar en exklusiv känsla i exempelvis växelväljare, iDrive-vred och rattens multifunktionsknappar.

Skräddarsydd infotainment och gränslös digital integration.

Det avancerade infotainmentsystemet i BMW Concept X7 iPerformance ger en försmak av BMW Groups vision när det gäller sömlös integration av kundens digitala värld i bilen via BMW Connected. Även de åkande i mittenraden bak har via touchscreen-skärmar full access till skräddarsydda digitala tjänster som gör resan mer avkopplande, bekväm eller produktiv och infotainmentsystemet erbjuder bland annat även möjligheten att dela innehåll med övriga passagerare i bilen.

Närvaro och storlek som imponerar.

Med sina distinkta vertikala former och sin rejäla markfrigång har BMW Concept X7 iPerformance de tydliga dragen som kännetecknar en X-modell från BMW samtidigt som konceptbilen har sitt eget omisskännliga formspråk. Oavsett betraktningsvinkel bidrar en rad linjer och omsorgsfullt utmejslade formdetaljer till att BMW Concept X7 iPerformance utstrålar modernism, närvaro och exklusivitet.

Ett nytt ansikte i X-familjen.

Det kraftfulla frontpartiet i BMW Concept X7 iPerformance utstrålar en massiv närvaro. Frontens vertikala design och släta ytor i kombination med den stora vertikala grillen vars stavar och infattning ger intryck av att vara frästa ur ett solitt stycke metall ger tillsammans med strålkastarnas låga och utdragna form ett intryck av muskulös auktoritet och sofistikerad elegans.

Även från sidan utstrålar BMW Concept X7 iPerformance X-modellers karaktäristiska dynamik och sportighet. Den vertikala fronten och den nästan lika lodräta aktern ramar tillsammans med de cirkelrunda hjulhusen in sidornas muskulärt skulpterade linjespel och höga midjelinje på ett elegant sätt. Den stora kromade listen som ramar in sidornas vertikala Air Breathers förstärker bilens utsträckta silhuett och kraftfulla midjelinje.

Även panoramataket ramas helt in av en kromlist som löper bakåt från A-stolparna till takets bakkant medan det transparenta takets Y-formade bärram bidrar till ett futuristiskt helhetsintryck. Den exklusiva olivbruna lacken Manhattan metallic framhäver sidopartiernas skulpterade former medan de 23 tum stora multiekerfälgarna bidrar till att förstärka BMW Concept X7 iPerformances aerodynamiska utseende.

Kraft, närvaro och exklusivitet även bak.

Liksom fronten präglas även bakpartiet i BMW Concept X7 iPerformance av exklusiv elegans och atletisk styrka och just bakifrån är bilens storlek särskilt tydlig. Den nästan lodräta aktern med vertikala aero-fenor och de smala tredimensionella L-formade bakljus med en kromlist som löper mellan bakljusinsatserna skapar en teknisk och högkvalitativ utstrålning. Avsaknaden av synliga avgasrör indikerar bilens plugin-hybridkoncept medan den bakre hasplåten lackad i karossens färg är en stilren detalj som avrundar designen i BMW Concept X7 iPerformance på ett elegant sätt.

Ny grafisk identitet för BMW:s lyxmodeller.

Som en del i BMW:s kommande modelloffensiv lanserar man en ny grafisk identitet för sina lyxmodeller som särskiljer dem som de mest exklusiva modellerna i BMW:s produktutbud.

Nya BMW 8-serien, nya BMW X7, BMW i8, BMW i8 Roadster samt BMW 7-serien kommer att förses med en nydesignad logotyp bestående av en svartvit version av BMW:s klassiska blåvita runda logo som användes för första gången för 100 år sedan med företagsnamnet ”Bayerische Motoren Werke” utskrivet. Logotypens färgsättning och förkortningen BMW utskrivet i sin helhet är en hyllning till BMW:s länga och unika historia som ett tekniskt innovativt och banbrytande företag, från de första legendariska flygmotorerna till lanseringen av varumärket BMW i. Den nya grafiska identiteten kommer att premiärvisas på Frankfurtsalongen 14-24 september 2017.
Så här fiskar man med fåglar
En konst som lär dö ut snart 
44.1°
+
Roger Åberg
0
Den här specialbyggda BMW M4:an är för bred
Ser inte klok ut 
32.8°
+
Bobby Green
0
Worthy är ett nytt spel till Amiga 500
Om du vill vara lite retro 
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Telenor lanserar tv-tjänst för mobilen
Påverkar inte surfpotten 
17.7°
+
Roger Åberg
0
Apple börjar dela positionsdata med SOS-operatörer
Kan rädda liv 
57.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
VAR hjälpte till att fixa svensk seger i VM-premiären
Nu är Fotbolls-VM igång på riktigt! 
50.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
McDonalds Sverige börjar testa sugrör i papper till hösten
Kan bli standard nästa år 
63.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sveriges tåg går långsammare idag än för 15 år sedan
Börjar bli trångt på spåren 
12.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
ICA fimpar engångsgrillar på grund av brandrisken
Tillfälligt försäljnings-stopp 
62.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Large Hadron Collider ska uppgraderas
För 8,5 miljarder kronor 
47.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dr. Alban gör inofficiell uppföljare till Tio små moppepojkar
Reklamfilm för elmopeder 
48.2°
+
Bobby Green
0
VAR-systemet avgjorde straffbedömning i VM
Första gången någonsin i ett fotbolls-vm 
42.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Crazy Pictures svarar på frågor om Den blomstertid nu kommer
Filmen har premiär på onsdag! 
41.0°
+
André Stray
0
Falsk jordbävning efter Mexikos mål mot Tyskland i VM
Bra drag i Mexico City igår 
47.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Audis vd gripen
Misstänks för bedrägeri 
50.4°
+
Bobby Green
0
Sällsynt McLaren F1 LM till salu
En av endast två stycken tillverkade 
42.8°
+
Bobby Green
0
Ta en titt på invigningen av Dreamhack Summer 2018
Pompa och ståt! 
46.0°
+
André Stray
0
Telefonen som har 93,8 procent skärm!
Oppo Find X presenteras i morgon 
45.2°
+
Roger Åberg
0
E3 2018 Cyberpunk 2077-demo kördes på kraftfull dator
Community Manager delar med sig av specs 
41.4°
+
André Stray
0
World of Warcraft Classic baseras på Patch 1.12
Är den bästa representationen av Vanilla-WOW 
46.1°
+
André Stray
0
Mercedes-AMG GLE 63 välter i rondell
Ny Vältklasse? 
46.1°
+
Bobby Green
0
Nu kan även båten parkera själv
Volvo Penta presenterar världsnyhet 
48.4°
+
Roger Åberg
0
Regeringens rökningsförbud skjuts upp
EU-kommissionen har synpunkter  
14.8°
+
Bobby Green
0
Nya Audi A1 läcker ut
Läcker? 
41.3°
+
Bobby Green
0
Så här borde man se 3D Touch
Fixa detta Apple! 
51.5°
+
Roger Åberg
0
Första Model 3 med dubbla motorer har rullat av bandet
Snabbare och med fyrhjulsdrift 
44.7°
+
Roger Åberg
0
Vulkan har förvandlat ö på Hawaii till helvetet
Lava-flod flyter över ön 
44.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Portugal legaliserar marijuana
För medicinskt bruk 
69.1°
+
Wille Wilhelmsson
0