m

Nu är den här - nya BMW 8-serie

Coupén är först ut

Bil / BMW

Mellan 1989 och 1999 tillverkade BMW 8-serien. Det var en lyxig coupé som man kunde få med antingen V8:a eller V12:a. Nu återupplivar man modellbeteckningen igen och presenterar den här nyheten. Det finns fortfarande en mumsig V8:a under huven men V12:a får man tyvärr vara utan. Till skillnad från föregångaren så kommer även den här att komma som cabriolet, och fyrdörrars coupé.

BMW 8-serie Coupé utvecklades vid sidan av racerbilen M8 GTE och fokus har legat på att få till en sportbil med hög precision, balans, grym kördynamik och samtidigt en känsla av lyx. Bilens mått är 4,84 meter på längden, 1,9 på bredden, 1,3 på höjden samtidigt som hjulbasen är 2,8 meter. I november sker lanseringen och då finns det två stycken versioner att välja på - M850i xDrive Coupé och 840d xDrive Coupé. Den förstnämnda har en helt ny turbomatad V8:a på 4,4 liter som ger 530 hästar och ett vrid på 750 newtonmeter. Med den under huven gör bilen 0-100 km/h på 3,7 sekunder. 840 har en turbomatad dieselmotor som ger 320 hästar. Oavsett val så är det en åttastegad Steptronic-låda som gäller. På tillvalslistan finns bland annat kolfibertak och ett kolfiberpaket som piffar till utsidan ytterligare. Adaptiv M-fjädring och Integral Active Steering är standard. Till 850 kan man även få aktiva krängningshämmare.

De första bilarna kommer till Sverige i slutet på året. Några priser har vi dock inte fått än.

Visa
Pressmeddelande
Helt nya BMW 8-serie Coupé

Känsla och utseende som kombinerar sportighet och exklusivitet, med nervkittlande körglädje som sin främsta uppgift. BMW 8-serie Coupé är den allra första modellen i den nya 8-serien. Denna nykomling till produktkatalogen blir därmed en nyckelkomponent i BMW:s offensiva satsning på lyxsegmentet.

Utvecklingsprocessen för nya BMW 8-serie Coupé har haft ett huvudsakligt mål: Prestanda i elitnivå som levererar nervkittlande kördynamik. Kaross, drivlina och fjädring har finslipats för att uppnå kvickhet, precision och balans värdig en högklassig sportbil. Passande nog utvecklades BMW 8 serie Coupé dessutom parallellt med racingbilen BMW M8 GTE, som hunnit visa upp sig på banorna i WEC-serien. Bilen kommer att byggas på BMW-fabriken i Dingolfing som via BMW 7 serien har enastående expertis vad gäller tillverkning av lyxbilar.

BMW:s satsning på lyxsegmentet är en del av framtidsstrategin NUMBER ONE > NEXT. Siffran 8 i modellnamnet indikerar bilens höga status i BMW:s modellkatalog. Det är exceptionella och sportiga bilar som framkallar känslor, precis som tidigare modeller så som BMW Z8 och nuvarande BMW i8.

Exteriören är resultatet av ett nytt formspråk med fokus på tydlighet, modernitet och känsla. Karossens eleganta linjer och detaljer så som takets ”double-bubble”-design, som för tankarna till klassiska racingbilar, kombineras med låg tyngdpunkt och typiska sportbilsproportioner för kraftfull och välbalanserad markkontakt.

Utöver det är bilens LED-strålkastare i standardutförandet de tunnaste hos samtliga BMW-modeller hittills. Som valbart alternativ finns dessutom laserstrålkastare (BWM Laserlight) med 600 meters räckvidd.

BMW 8-serie Coupé lanseras med två valblir tillgänglig på marknaden i november 2018 och det kommer då att finnas två tillgängliga varianter: M Performance modellen BMW M850i xDrive Coupé som med en ny V8-motor på 530 hk gör 0-100 km/h på 3,7 sekunder och BMW 840d xDrive Coupé med en effektiv sexcylindrig dieselmotor på 320 hk. Dom första bilarna kommer att anlända till Sverige i slutet på detta år.

Höjdpunkter

Två valbara varianter vid försäljningsstart: BMW M850i xDrive Coupe M Performance med V8-motor på 530 hk (bränsleförbrukning kombinerad: 10,5 - 10,0 l/100 km, koldioxidutsläpp: 240-228 g/km), och BMW 840d xDrive Coupe med sexcylindrig dieselmotor med 320 hk (bränsleförbrukning kombinerad: 6,2 – 5,9 l/100 km, koldioxidutsläpp: 164-154 g/km). Båda varianterna har eight-speed Steptronic växellåda. Båda motorerna möter Eu6d-TEMP-standard.
Kommer med sju valbara exteriörfärger (en ej-metallic och sex metallic). Carbon Black Metallic och Barcelona Blue metallic erbjuds som ytterligare färger för BMW M850i xDrive Coupe tillsammans med M Sport-paketet.
Typiska sportbilsproportioner: (4,843 mm lång, 1,902 mm bred, 1,341 mm hög och en hjulbas på 2,822 mm). Tillägg inkluderar M kolfibertak och M kolfiber exteriörpaket.
Aerodynamiskt optimerad, differentialspärr på bakre axel, extremt styv kaross och fjädringsstruktur. Adaptiv M-fjädring, Integral Acitive Steering och däck i flera storlekar som standard. Aktiva krängningshämmare som valbart tillägg för BMW M850i xDrive Coupe.
Låg förarposition med nydesignade sportsäten i Vernasca-läder som standard. Baksätena har också en lägre sittposition vilket gör huvudstöd överflödigt. Automatisk öppning av baklucka som standard; bagagekapacitet: 420 liter.
Nästa generations M Performance TwinPower Turbo 4,4 liter V8-motor. Sportavgassystem med partikelfilter. Nyligen utvecklad turboladdning med dubbla inlopp placerad i det V-formade utrymmet mellan cylinderbankarna, optimerad bränsleinsprutning, VALVETRONIC och Double-VANOS. Maximalt vridmoment 750 Nm möjligt mellan 1,800 och 4,600 rpm.
Nytt BMW operativsystem 7.0 med BMW Live Cockpit Professional display och kontrollsystem som standard. Det innebär helt digital instrumentbräda och 10,25 tums display med modern, skarp grafik.
Senaste versionen av BMW Head-Up display som har 16 procent större projiceringsyta, optimerad 3D-grafik och ytterligare innehåll.
Innovativa förarassistenssystem för förhöjd säkerhet och komfort och ytterligare steg mot automatiserad körning. Driving Assistant Professional inkluderar aktiv farthållare med Stop & Go, körfältsassistens med automatiskt filbyte, köassistens, skydd mot sidokollision och flertalet varningsfunktioner.
Parkeringsassistenten tar över såväl gas och broms som styrning. Backassistenten styr fordonet vid backning upp till 80 meter och utgår från den senaste genomförda manövern framåt innan senaste parkering.
Komplett utbud av de senaste tjänsterna från BMW ConnectedDrive. BMW Digital Key låter föraren låsa upp och starta fordonet med sin smartphone. Integrering av Microsoft Office 365 och Skype for Business.
Netflix uppdaterar gränssnittet för sina tv-appar
Blir lite enklare att få en överblick 
41.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Forskare och företag i gemensamt upprop mot mördarrobotar
Artificiell intelligens ska inte användas till dödliga vapen 
42.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Volvo presenterar rekordsiffror
Har sålt över 300.000 bilar i år 
48.6°
+
Bobby Green
0
Gorilla Glass 6 ska överleva flera fall
Ska vara dubbelt så hållbart som föregångaren 
41.6°
+
André Stray
0
Facebook börjar ta bort falska nyheter som uppmanar till våld
Låter väl som en vettig idé 
41.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu tar Very Large Telescope bättre bilder än Hubble
Kolla in fet bild på Neptunus här 
44.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu kommer Mario Kart som Hot Wheels-bilar
Susa runt med Mario på en riktig bilbana 
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hyperloop TT bygger Kinas första hyperloop-bana
Kina hakar på hyperloop-trenden 
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Laga mat med Walt och Jesse från Breaking Bad
I husbilen! 
42.7°
+
Bobby Green
0
Volvo flyttar produktion från Kina till Europa
För att runda USA:s strafftullar 
50.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Two Point Hospital släpps 30 augusti
Dags att börja bossa över sjukhus! 
41.3°
+
André Stray
0
Samsung ryktas visa upp Bixby-högtalare i augusti
Vid sidan av Note 9 
33.8°
+
André Stray
0
VR-företag skapar standarden VirtualLink
Allt ska gå via USB-C 
45.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Enorm guldskatt hittad i skeppsvrak
Kan vara värd 1150 miljarder kronor 
56.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Rotem UAS är en kamikaze-drönare
Kan spana och döda 
29.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Ny lag mot "fake news" i Egypten
Kan sätta bloggare och journalister i fängelse 
23.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer för Overlord
Krigsfilm producerad av J.J. Abrams 
43.1°
+
André Stray
0
Mikrotransaktioner nu borta i Middle-Earth: Shadow of War
Grattis världen! 
47.0°
+
André Stray
0
Enorm staty på Jeff Goldblum har dykt upp i London
För att fira att Jurassic Park fyller 25 år 
52.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Trailer för No Man's Sky: Next
Multiplayeruppdateringen släpps nästa vecka 
41.0°
+
André Stray
0
Ingen vidare fästingsommar i år
Det kan vi tacka värmen för 
58.8°
+
Wille Wilhelmsson
0