Nya Volvo XC40 är den mest kompetenta i gänget!
Vi har provkört i Barcelona 
45.5°
+
Erik Wedberg
0
Costa Rica har kört endast förnybar energi i 300 dagar i år
Har slagit sitt egna rekord 
56.4°
+
Emmy Zettergren
0
Nya Volvo XC40 är den mest kompetenta i gänget!
Vi har provkört i Barcelona 
45.5°
+
Erik Wedberg
0
Mario Batali äter ett par heta kycklingvingar
Hur mycket pallar han? 
75kg
+
Bobby Green
Företagsledare skänker tolv miljarder kronor till naturskydd
Största privata donationen till naturorganisationer 
54.1°
+
Emmy Zettergren
0
Sex strandade kaskelotter räddas av hjälpsamma människor
Det finns även kärlek i världen 
41.1°
+
Emmy Zettergren
0
Foo Fighters hedrar Malcolm Young
Framför cover på Let There Be Rock 
126kg
+
Bobby Green

Dryckeskärl med film-motiv

Pluntor, öl- och shotglas

Visa inte Design-artiklar
Design / Inredning

Är du inne på fantasy- och/eller superhjälte-filmer och även vill att dina dryckeskärl ska vara på det temat så har Etsy samlat ett gäng med dylika dryckeskärl på sin webbsida.

Det handlar om shots- samt ölglas och pluntor som har motiv från bland annat Game of Thones, Lord of the Rings, Avengers, Captain America samt Harry Potter etsade på sig.

För cirka 40 kronor får man ett shot-glas, 80 kronor ett ölglas och för runt 130 kronor en plunta. Vill man köpa ett helt set med glas som det på bilden ovan så kostar det cirka 290 kronor för ett set med fyra glas och runt 430 kronor för ett set med sex glas.

  tack Adam R etsy.com +

Den officiella Oscars-planschen

Kan ni hitta tidigare års vinnare?

Visa inte Design-artiklar
Design / Design

Snart är det dags för den 85:e Oscars-utdelningen och här är årets officiella affisch där man designat Oscars-statyetter som ska baseras på de filmer som vunnit pris som bästa film tidigare år. Kan ni hitta alla? ;)

Affischen är framtagen av Olly Moss, som vi skrivit om en del tidigare, i samarbete med Gallery 1988 och den amerikanska filmakademien. Den 24:e februari är det dags för Oscars-utdelningen och då får vi se vem som tar hem den 85:e statyetten för bästa film.

Så här ser årets Majblomma ut

Pastellig

Visa inte Design-artiklar
Design / Design

Nu har Majblommornas Riksförbund släppt bilder på hur årets Majblomma kommer att se ut och den går i pastell med färgerna ljusblå, ljuslila och gyllengul.

I är har Svenska Moderådet tagit del av processen med att designa årets Majblomma och Lotta Ahlvar från Svenska Moderådet säger:
"Årets majblomma är en dröm i pastell, som en smällkaramell från 50-talet."

Majblomman har sålts i Sverige sedan 1907 och den säljs även i Norge, Finland och Estland. Den säljs oftast av skolelever samt scoutförbund och intäkterna går till barn som behöver extra stöd i någon form vilket gör att vi absolut tycker att ni ska införskaffa en sådan om ni känner att ni har råd.

Slips med dragkedja

Slöaste slipsen ever

Visa inte Design-artiklar
Design / Kläder

Zip-tie är en en slips som verkar vara framtagen för mig och andra som tycker det är lite för jobbigt med en traditionell slips. Slipsen är försedd med ett blixtlås som man drar upp efter att man har slängt slipsen runt halsen.

De kostar 65 dollar styck och verkar enbart finnas i den färgen ni ser på bilden.

En formrakare för könshåret

Kärlek, snusk eller både och?

Visa inte Design-artiklar
Design / Övrigt

Om en dryg vecka är det alla hjärtans dag och då kan man passa på och göra sig extra fin för sin käraste. Så varför inte så till på denna formrakare för könshåret? Med Ladyshape Personal Grooming Assistant kan man enkelt raka till något annorlunda därnere med hjälp av gummischabloner som man rakar runt med vanlig hyvel.

Känns ju allmänt jobbigt att hålla detta rakande konsekvent men att spexa till det ibland kan ju vara skoj för alla inblandade.

Runt 130 kronor per form kostar det och resultat samt instruktions-bilder kan hittas via länken nedan.