Quentin Tarantino visste om Harvey Weinsteins trakasserier

Skäms nu att han inte gjorde något åt det

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

I går rapporterade vi att Kevin Smith skulle donera pengar som han dragit in på filmerna han gjorde för Miramax till välgörenhet. Miramax är produktionsbolaget som startades av bland annat Harvey Weinstein som bekant har fått lite uppmärksamhet på sig. Den 5 oktober rapporterade nämligen The New York Times att flera kvinnor anklagat filmproducenten för sexuella trakasserier och att det pågått under flera årtionden. Han anklagades bland annat för att han tafsat, blottat sig, onanerat framför kvinnor samt erbjudit filmroller i utbyte mot sexuella tjänster. Weinstein har förnekat alla anklagelser som riktats mot honom.

Miramax och The Weinstein Company har även producerat flertalet Quentin Tarantino-filmer och nyligen meddelade Tarantino att han ångrar sig att han inte gjorde något när det väl hände. Tarantino sa nyligen att han visste tillräckligt mycket om händelserna för att göra mer och att han skäms över att han inte agerade mot Weinstein utan i stället höll tyst. I en intervju med New York Times säger Tarantino att han önskade att han tagit ansvar för det han hörde. Om han hade gjort det jobb som han borde ha gjort då, så hade han inte kunnat arbeta med honom. Han sa även att han marginaliserade det som hände och att allt han säger nu bara låter som usla ursäkter.

SciFi World i Stockholm till helgen

Fira Back to the Future-dagen med likasinnade

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Den här helgen arrangerar 20-årsfirande SciFi World sin numera välbekanta mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm.

På mässan kommer besökarna bland annat kunna hänga med skådespelarna Christopher Lloyd (Tillbaka till Framtiden, Addams Family), Dean Cain (Lois & Clark, Supergirl), John Rhys-Davies (Sagan om Ringen, Indiana Jones), Ken Kirzinger (Freddy vs. Jason) samt Ingvild Deila (Rogue One A Star Wars Story).

Då det i morgon, 21 oktober, är den officiella "Back to the Future"-dagen har man även tagit dit en DeLorean-tidsmaskin där man kanske kan ta lite roliga selfies om man gillar Tillbaka till framtiden 2. Det kommer även arrangeras cosplay och givetvis finnas scifi-grejer i överflöd.

SciFi World Stockholm pågår mellan 10 - 18 både lördag och söndag 21 - 22 oktober. 150 kronor för vuxna och 100 kronor för barn.

Teaser för filmen om Tonya Harding

I, Tonya heter den

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Ett tidigt sportdramaminne jag hade var den bisarra fejden mellan mellan de amerikanska konståkarna Tonya Harding och Nancy Kerrigan. Den stora händelsen var när Hardings före detta man, Jeff Gillooly, slog sönder Karrigans knä med järnrör i samband med det nationella mästerskapet 1994. Harding kom etta med blev sedan fråntagen sin titel på grund av händelsen med Kerrigan.

Filmen heter I, Tonya och i huvudrollerna ser vi Margot Robbie, Caitlin Carver och Sebastian Stan.

Det här är David Finchers speciella stil

Nerdwriter förklarar

Visa inte Film-artiklar
Film / Övrigt

David Fincher har gjort en hög med riktigt bra filmer och senast Netflix-serien Mindhunter. Nerdwriter började fundera på varför Finchers filmer och serier får en att se världen på ett lite annorlunda sätt. Och han hittade varför.

Riktigt bra inslag av Nerdwriter som fick mig att vilja se om alla Finchers filmer.

via Youtube

Trailern för Jean-Claude Van Johnson är här

Spana in den!

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Amazon har nu äntligen släppt en ordentlig trailer för sin kommande humorserie Jean-Claude Van Johnson där Jean-Claude Van Damme spelar den hemliga agenten Jean-Claude Van Johnson som åker världen runt under täckmanteln Jean-Claude Van Damme.

Serien har premiär på Amazon Prime Video den 15 december.

Carpool Karaoke med Linkin Park
Spelades in en vecka innan Chester dog 
125kg
+
Bobby Green
Öl bryggd på färsk ananas
Nytt från Brutal Brewing 
109kg
+
Bobby Green
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
106kg
+
Bobby Green