Exklusivt klipp från en av Robin Williams senaste filmer

Film / Övrigt
Robin Williams hann slutföra tre filmer innan hans död förra veckan, de är Night at the Museum: Secret of the Tomb, Boulevard: Absolutely Anything där han gör rösten till Simon Peggs hund och komedin Merry Friggin' Christmas. Ett exklusivt klipp från den sistnämnda filmen har nått internet och går att se ovan.

Merry friggin' christmas handlar om Boyd Mitchler och hans fru Luann som spenderar julen med Boyds pappa (Robin Williams) och familjens missanpassade släktingar. Mitt i släktkaoset inser Boyd att han glömt sin sons julklappar hemma och ger sig ut på en 8-timmars roadtrip med sin far och yngre bror i hopp om att hinna återvända lagom till jul.

Filmen har USA-premiär 7:e november.
youtube.com +

Outlander får en andra säsong

Film / Övrigt
Den amerikanska tv-kanalen Starz verkar vara rätt nöjd med mottagandet av kanalens nya serie Outlander så pass att den nu har blivit förnyad för en andra säsong.

Seriens skapare Ron D. Moore hade detta att säga om det hela.
"I'm thrilled at the prospect of doing another season of this show for STARZ. This project has been a labor of love from the very beginning and it's incredibly gratifying to see it succeed with viewers and critics alike."
Outlander baseras på Diana Gabaldons Främlingen-romaner och handlar om en sjuksköterskan Claire Randall som reser i tiden från andra världskriget till 1700-talets Skottland.

Om man har någon häftig proxy-lösning så kan man spana in seriens pilotavsnitt här.
io9.com +

TV-tips: Shark Week på Discovery startar i helgen

Film / Nyhet
Den här veckan har amerikanska Discovery Channel kört haj-veckan Shark Week och på söndag är det dags för svenska Discovery att kicka igång en vecka med hajar.

För oss som gillar naturen och vilda djur är det givetvis en höjdpunkt men tyvärr verkar Discovery Channel nu för tiden mer fokusera på tittarsiffror än att faktiskt skildra hur verkligheten ser ut. Kritiken mot Discovery består främst i att de framställer hajar som ett mycket större hot mot människor än vad som är fallet och med program som "Monster Hammerhead" (en haj som oftast undviker människor som pesten), "Zombie Sharks", "Deadly Island - Shark Island", "Sharkageddon"och "Voodoo Sharks" (va fan?) är jag böjd att hålla med kritikerna.

Åtskilliga marinbiologer och hajforskare tackar numera nej till att medverka i Discoverys Shark Week då de tycker att de har blivit felciterade och att Discovery inte längre bryr sig om hajarna utan mer fokuserar på att få höga tittarsiffror från tittare som inte har så bra koll på hajar.

De senaste 500 åren har det skett runt 2.700 dokumenterade attacker från hajar mot människor var av närmare 500 slutat med dödlig utgång för den attackerade människan [wiki]. Samtidigt så dödar människan runt 11.500 hajar i timman(!), året runt. [länk].

Jag kommer personligen att kolla på Shark Week men givetvis med den här faktan i bakhuvudet och hoppas att fler gör så och hör av sig till Discovery Channel och ber dem bli lite seriösare i framtiden.

Hela programmet för svenska Discovery Channels Shark Week hittas under "Läs mer".
www.discovery.com +

Läs mer...

Spana in åtta minuter från Dark Dungeons

Spel / Brädspel
Dark Dungeons är en indiefilm som handlar om två studenter som vill rädda alla förlorade själar som spelar det klassiska rollspelet Dungeons & Dragons. Men allt eftersom så börjar de lockas av de mörka krafterna som detta rollspel har och börjar snabbt falla för frestelsen.

Här ovan kan man beskåda filmens första åtta minuter och om man vill se resten kan man köpa filmen för fem dollar via länken nedan.
www.darkdungeonsthemovie.com +

Så här gjorde man Futurama 3D

Film / Övrigt
Förra månaden publicerade vi ett klipp där några hobbyanimatörer skapat ett kort klipp som visar hur Futurama i 3D skulle kunna se ut (se artikel nedan) och nu har skaparna bakom den filmen även lagt upp ett klipp på hur man gjorde när man tog fram det hela.
vimeo.com +

Officellt premiärdatum för Power Rangers-filmen bestämt

Film / Nyhet
Lionsgate och Saban har satt det officiella premiärdatumet för den nya Power Rangers-filmen till den 22 juli 2016. Handlingen i filmen kommer från producenten Roberto Orci (The Amazing Spider-Man 2, Star Trek Into Darkness) och manusförfattarna Zack Stentz och Ashley Miller (X-Men: First Class, Thor).
geektyrant.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen