Lite parodi på Star Wars: Rogue One

Star Wars: Rogue Wha?

Visa inte Film-artiklar
Film / Kortfilm

Darren Wallace är tillbaka med en ny video och den här gången har han tolkat kommande Rogue One som är full av trams som AT-ACT-bomber, Tie Striker-landning och Death Metal Troopers.

youtube.com +

The Mummy är starten på en reboot av klassiska Hollywood-monster

Universals svar på Marvel-universumet

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Den kommande monsterfilmen The Mummy kommer att markera starten för filmbolaget Universals försök att återuppliva ett gäng med klassiska Hollywood-monster.

The Verge beskriver satsningen som Universals motsvarighet till Marvels och Warner Bros stora satsning på superhjältar. Skillnaden är att där Marvel och Warner Bros använder sig av superhjältar kommer Universal istället att köra med monster. Förutom The Mummy så förväntas det dyka upp filmer med Dracula, Wolf Man, Abraham van Helsing, Invisible Man, Bride of Frankenstein samt Creature from the Black Lagoon.

Russel Crowe, som spelar Dr Jekyll i The Mummy, sägs fungera som en slags sammanbindande karaktär för dessa filmer. Lite som Nick Fury i Marvels filmer skriver The Verge. Sannolikt kommer en del av karaktärerna dyka upp i varandras filmer precis som i Marvels och Warner Bros filmer.

Bonusklipp nedan.

theverge.com +

Game of Thrones-skådisen Peter Vaughan har avlidit

Sov gott Maester Aemon

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Skådespelaren Peter Vaughan, som bland annat är känd för sin roll som Maester Aemon i Game of Thrones, har somnat in 93 år gammal. Han ska ha varit omgiven av sin familj när han gick bort under förmiddagen svensk tid i dag.

Peter Vaughan har varit en aktiv skådespelare inom tv, film och teater i mer än 75 år och har bland annat arbetat tillsammans med kändisar som Anthony Hopkins, Frank Sinatra och Ronnie Barker.

dailymail.co.uk +

Westworld kommer inte tillbaka förrän 2018

Jonathan Nolan bekräftar

Visa inte Film-artiklar
Film / TV-serier

Att Westworld kommer få en andra säsong fick vi reda på för några veckor sedan och på grund av seriens höga produktionsvärden kommer det ta lite extra lång tid för Westworld-gänget att färdigställa nästa säsong. Tidigare pratades det om att serien kommer komma tidigast i slutet av 2017 eller tidigt 2018, men nu har producenten Jonathan Nolan bekräftat att serien kommer komma tidigast 2018.

Definitely not coming back until 2018. Look, we said to the network very early that this was a different kind of show, having gone through the experience of making the pilot.

Visst, det är lite tråkigt att behöva vänta så länge på nästa säsong, men jag tror att Nolan och gänget behöver tiden för att leverera ytterligare en episk story.

io9.gizmodo.com +

Första trailern för Transformers: The Last Knight

Michael Bays sista Transformers-film

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Natten till i dag släpptes den första trailern för Transformers: The Last Knight. Än en gång är det Michael Bay som står för regin men han har dock sagt att detta blir hans sista Transformers film. Filmen ska göra en djupdykning i Transformers-mytologin och erbjuda två historier i olika tidsepoker.

Transformers: The Last Knight har biopremiär den 24 juni.

imdb.com +

Rykte Conor McGregor får roll i Game of Thrones

UFC-stjärna kanske passar bra där

Conor McGregor
Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

UFC-mästaren Conor McGregor ryktas vara aktuell för en roll i fantasy-eposet Games of Thrones.

Det finns inte så mycket detaljer än så länge runt det hela men en källa säger till Belfast Live:
"It's been agreed that McGregor will appear in one of the remaining two seasons of Game of Thrones. He was headhunted as it were by HBO, as one of the Game of Thrones directors is a huge UFC fan. They believed that he would be a perfect fit for the show."
Skulle ryktet stämma så skulle det dock inte vara McGregors första kontakt med Game of Thrones. I klippet nedan som är från förra året kan ni kolla in när McGregor sparras med Hafþór Júlíus "Thor" Björnsson som spelar Ser Gregor "The Mountain" Clegane i Game of Thrones.

rollingstone.com +

Premiärdatum satt för Aquaman

Se Jason Momoa simma den 5 oktober 2018

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Warner Bros. har satt den 5 oktober 2018 som premiärdatum för Aquaman. Vattenmannen blir den femte karaktären i Warner Bros. DC Comics-universum som får sig en fristående film.

I huvudrollen ser vi Jason Momoa men vi kommer även få se Amber Heard som Queen Mera och Willem Dafoe som Nuidis Vulko. Filmen regisseras av James Wan som sannolikt är mest känd för Saw och Furious 7.

polygon.com +