Kan bli stopp för alkoholreklam i rutan

Film / Nyhet

Konsumentverket och Myndigheten för radio och tv har genom åren förgäves försökt få svenska TV-kanaler som sänder från Storbritannien att sluta sända reklam för alkohol och därför vänder man sig nu till EU-kommissionen för att på den vägen försöka få stopp för det.

Man hoppas att EU-kommissionen ska ge dem klartecken att stämma Viasat och SBS i svensk domstol. Man skriver i ett pressmeddelande:
"Kanalerna sänder till en uteslutande svensk tv-publik. Sändningarna är på svenska eller textas på svenska och innehåller reklam riktad mot en svensk marknad."
Viasat och SBS sänder idag de svenska tv-kanalerna TV3, TV6, TV8, Kanal 5 samt Kanal 9 från Storbritannien.

www.di.se +

Netflix kommer aldrig att stödja offline-tittning

Webb / Streamat

Streamingtjänsten Netflix tycker de flesta är toppen men man måste ha en hyfsad uppkoppling för att kunna ta del av materialet och många har efterfrågat en funktion som gör att man kan kolla på Netflix-grejer även när man inte är uppkopplad.

Det verkar dock vara något som Netflix själva inte är särskilt intresserade av att fixa och i en intervju med TechRadar säger Cliff Edwards från Netflix att det aldrig kommer att komma ett offline-läge för tjänsten. Han motiverar företagets beslut med att det bara är en tidsfråga innan alla kommer att ha såpass bra uppkoppling att det ska gå att ta del av tjänsten var man än befinner sig. Edwards tror att detta kommer att ske inom fem år på den amerikanska marknaden.

www.techradar.com +

Boyhood är årets bästa film

Film / Nyhet

I en intervju med amerikanska People Magazine fick USA:s president Barack Obama frågan om vilken film som han tyckte var den bästa han sett under året som gått och presidenten tyckte att filmen Boyhood [IMDb] där tittarna får följa Mason från det att han är fem år tills det att han fyller 18 år var 2014:s bästa film.

Boyhood tog Richard Linklater tolv år att spela in och den nominerad till fem Golden Globe och förväntas bli en stark Oscarskandidat nästa år.

Vilken film tycker ni har varit bäst i år? Kommentarerna står till ert förfogande.

www.dn.se +

Paulo Coelho vill köpa The Interview

Film / Nyhet

Efter det att Sony Pictures igår ställde in premiären av filmen The Interview efter terrorhot från hackergruppen "Guardians of Peace" (GOP) erbjuder sig nu den brasilianske författaren Paulo Coelho att köpa filmen av Sony.

Via Twitter meddelar Coelho att kan köpa rättigheterna till The Interview för 100.000 dollar och skulle han få göra det så tänker han ge bort filmen gratis på sin blogg. The Interview lär ha kostat Sony Pictures 44 miljoner dollar att spela in så ett bud på 100.000 dollar ska nog mest ses som en symbolisk summa, något som Coelho givetvis är medveten om och nämner på Twitter.

Sony uppgav igår att man inte har några framtida planer på att släppa The Interview och jag antar att GOP inte skulle se med blida ögon på om man sålde rättigheterna till någon annan som publicerade filmen.

torrentfreak.com +

Efterlyst tar en paus

Film / Nyhet

Efter nästan 25 år och 49 säsonger lägger nu TV 3 sitt kanske mest kända tv-program Efterlyst på is.

Exakt varför man väljer att att pausa Efterlyst nu framgår inte men MTG TV, TV 3:s ägare, säger att programmet kommer att återkomma i ny skepnad redan hösten 2015. Expressen undrar om det kan vara på grund av att den mångårige programledaren Hasse Aro lämnade programmet för ett halvår sedan som man nu väljer att ta en paus men på det svarar Hasse Aro själv:
" Nej, jag tror fortfarande att programmet är större än programledaren. Jag tror att det finns utrymme för "Efterlyst". Det vore jättetråkigt om det försvann."
Flera undersökningar har visat att runt 30% av fallen som tagits upp i Efterlyst har klarats upp.

www.expressen.se +

Så skapades ett av ljuden till Millennium Falcon

Film / Övrigt

När de första Star Wars-filmerna spelades in var det inte så mycket data utan specialeffekter och ljudeffekter skapades analogt. I det här klippet får vi se ljuddesignern Ben Burtt berätta om ljudeffekten som spelas upp när Millennium Falcon vägrar starta.

Nedan ser ni en tio minuter lång dokumentär om Ben.

en.wikipedia.org +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen