HBO bekräftar Game of Thrones-teori ytterligare

Har lagt upp släktträd på blogg

Artikeln innehåller spoilers

Klicka för att läsa ändå

OBS! Episka spoilers för Game of Thrones och hela Sagan om is och eld-serien.

Vem som är Jon Snow riktiga föräldrar har varit okänt fram till måndagens avsnitt av Game of Thrones där vi äntligen fick reda på att Lyanna Stark är Jon Snows riktiga mamma, vilket stärkte teorin som i folkmun kallas för R + L = J. Enligt teorin är pappan Rhaegar Targaryen, men detta har ännu inte bekräftats i serien eller böckerna.

Nu har dock HBO gjort ett inlägg på bakom kulisserna-bloggen för Game of Thrones där de helt avslappnat visar ett släktträd, inklusive att Rhaegar är Jons pappa, och bekräftar R + L = J-teorin som funnits i ungefär 20 år.

Förhoppningsvis kommer vi få ett lite mer episkt avslöjande än detta nästa år när sjunde säsongen av Game of Thrones drar igång.

makinggameofthrones.com +

Tom Hanks är Captain Sully

Och här är första trailern

Tom Hanks är ingen främling att vara med i flygkrascher och spela riktiga kaptener i sina filmer. I den kommande filmen Sully kommer han spela Captain Chesley "Sully" Sullenberger vilket är piloten som lyckades nödlanda ett passagerarflygplan med 155 människor i Hudsonfloden för ett antal år sedan.

Filmen är regisserad av Clint Eastwood och är till stor del inspelad med IMAX-kameror.

Sully har svensk biopremiär den 9 september.

imdb.com +

Trailer för boxningsfilmen Bleed for This

Biografifilm om Vinny Pazienza

Här har vi trailern för den kommande boxningsfilmen Bleed for This som handlar om boxaren Vinny Pazienza som efter skadade sig allvarligt under en bilkrasch. Efter kraschen visste man inte om han någonsin skulle kunna gå igen, men Pazienza repade sig och efter 13 månader lyckades han ta sig tillbaka till boxningsringen igen.

I huvudrollen ser vi Miles Teller som Vinny Pazienza och i de övriga större rollerna ser vi Katey Sagal, Ciarán Hinds samt Aaron Eckhart.

imdb.com +

Preacher får en andra säsong

13 nya avsnitt beställda

AMC bekräftade i dag att Preacher kommer få sig en andra säsong. 13 nya avsnitt är beställda vilket ju är tre avsnitt mer än första säsongens tio avsnitt.

Även om serien hitintills inte har haft allt för mycket med serien att göra så gillar jag det jag sett så det känns bra att skaparna kommer få utrymma att utveckla serien ännu mer i en andra säsong.

variety.com +

Första trailern för BoJack Horseman säsong 3

Netflix-serie om en animerad häst

BoJack Horseman går snart in på sin tredje säsong och från att ha varit en skådespelare på dekis i första säsongen går hans skådespelarkarriär nu riktigt bra.

Tredje säsongen av BoJack Horseman har premiär på Netflix den 22 juli.

youtube.com +

Kort trailer för The Get Down

Baz Luhrmanns serie om musiklivet i The Bronx på 70-talet

Här har vi en ny trailer för Netflix-serien The Get Down. Serien är skapad av Baz Luhrmann (Romeo & Julia, Moulin Rouge!, Strictly Ballroom - De förbjudna stegen) och handlar utspelar sig i 1970-talets New York City där man får följa hip-hopens, punkens samt discons framväxt sett genom ögonen av några tonåringar i Bronx.

Seriens första säsong kommer delas upp i två delar där de första sex avsnitten kommer sändas den 12 augusti och säsongens övriga sex avsnitt kommer sändas under nästa år.

theverge.com +

Nu kan du få en egen IMAX-biograf hemma

Inte helt billigt tyvärr

Tycker du att det är jobbigt att ta dig till en IMAX-biograf och hellre bara vill hänga hemma med några polare så erbjuder sig nu IMAX att bygga privata IMAX-biografer i (rätt rika) människors hem.

För 400.000 dollar får man en komplett IMAX-biograf med plats för 7 till 18 personer. I paketet ingår bland annat dual 4K 2D/3D-projektorer, IMAX-ljudsystem samt en pekskärms-kontroll. Vad som inte ingår är den boxen med vilken man laddar ner IMAX-filmer, den får man hyra in för 10.000 dollar och sen tillkommer även priset för att hyra själva IMAX-filmerna.

Skulle man tycka att ovanstående låter lite för billigt kan man istället satsa på Platinum-versionen som har plats för 40 personer i salongen. Den går på en miljon dollar.

bloomberg.com +