En tredje trailer för Doctor Strange

Har premiär om en månad

Här är den tredje och antagligen sista trailern för Marvels Doctor Strange då det nu inte så är långt kvar innan det är dags för premiär.

I trailern får vi se mer av Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) så väl som The Ancient One (Tilda Swinton) och den onde Kaecilius (Mads Mikkelsen).

Doctor Strange har svensk premiär om exakt en månad 28 oktober medan den i USA går upp på biograferna veckan efter, 4 november.

imdb.com +

Kortfilm Dust

Scifi-inspirerat

Kortfilmen Dust har vunnit åtskilliga priser på diverse tillställningar runt om i världen och här kan ni kolla in den cirka en halvtimma långa filmen.

Filmen ska vara inspirerad anime och klassiska skräckfilmer. Handlingen kretsar runt en civilisation som har isolerat sig i en urtida stad omgärdad av en mur.

vimeo.com +

People of Earth är en komediserie om bortförande

Med Wyatt Cenac och Björn Gustafsson

Den amerikanska tv-kanalen TBS släppte nyligen en trailer för sin kommande tv-serie People of Earth. Serien handlar om Ozzie, spelad av Wyatt Cenac, som har fått uppdraget att intervjua människor från en stödgrupp för folk som blivit bortförda av utomjordingar. Till en början är Ozzie skeptiskt men skepticismen försvinner snabbt när han själv börjar uppleva märkliga saker.

Björn Gustafsson är med i serien och Conan O'Brien är en av seriens exekutiva producenter. För tillfället är det oklart exakt när serien har premiär men någon gång under oktober månad är det tänkt att den skall börja sändas i amerikansk tv.

tbs.com +

MacGruber 2 kan bli verklighet

Manus har påbörjats

MacGruber från 2010 var varken en lyckad film hos kritikerna eller på bio. Filmen kostade 10 miljoner dollar att göra och under tiden MacGyver-parodin gick på vita duken lyckades den endast skrapa ihop 8,5 miljoner dollar.

MacGruber har dock sedan dess fått kultstatus och för några år sedan började det ryktas om att en uppföljare var på ingång. Och nu verkar det som att det kommer bli verklighet. Nästan i alla fall. Jorma Taccone, som skrev och regisserade första MacGruber, och Will Forte, som spelar Macgruber och jobbade även på manus, har nämligen börjat skriva manus för uppföljaren, vilket nyligen meddelade via Twitter.


Här under ser ni en trailer för den första MacGruber.

slashfilm.com +

Firewatch blir film

Eller rättare sagt kan bli film

The Hollywood Reporter rapporterar att Firewatch-utvecklaren Campo Santo jobbar med produktionsbolaget Good Universe för att ta fram en filmatisering av just spelet Firewatch. Vem som kommer skriva manuset, regissera eller spela i filmen är fortfarande inte spikat. Good Universe ligger bakom produktioner som Neighbors, The Night Before och den amerikanska versionen av Oldboy.

Firewatch är som bekant ett förstapersons-äventyrsspel där man spelar som en volontärarbetare som håller utkik efter eldsvådor i efterdyningarna av skogsbränderna i Yellowstone 1988.

Som alltid när det gäller filmatiseringar av spel så tror jag inte på att det blir av på riktigt förrän jag ser den första trailern för filmen.

hollywoodreporter.com +

Hejdå Herschell Gordon Lewis

Splatterfilmens gudfar har lämnat oss

Skräckfilmslegenden Herschell Gordon Lewis dog i går, 87 år gammal. Lewis är sannolikt mest känd för filmen Blood Feast från 1963 som anses vara filmen som startade splatterfilmgenren. Andra filmer som Lewis är känd för är Two Thousand Maniacs, A Taste of Blood, The Wizard of Gore och She-Devils on Wheels.

io9.gizmodo.com +

Stranger Things innehåller en hel del kreativa redigeringar

Kolla in 28 av dem

Serien Stranger Things är nu på mångas läppar. Och av en bra anledning. Den är riktigt sevärd.

Ni som redan har sett den har kanske också reagerat över att serien innehåller en hel del kreativa redigeringar med tvära kast mellan vinklar och scener. I den här videon kan vi se 28 av dem. Bra inspiration för de som själva vill testa lite filminspelning och redigering.