Ny Doctor Who-spinoff på gång

Film / Nyhet

BBC meddelade i går att man har en ny Doctor Who-spinoff på gång i form av tv-serien Class som handlar om ett gäng ungdomar från Coal Hill (skolan där Clara jobbar). Serien riktar sig mot ungdomar vilket antagligen innebär att det blir mer i stil med Sarah Jane Adventures än Torchwood. Serien kommer utspela sig i nutidens London men exakt hur det kommer kopplas ihop med Doctor Who är oklart just nu.

Seriens första säsongen består av åtta avsnitt och har premiär någon gång nästa år

www.bbc.co.uk +

Netflix släpper fler serier för äldre barn

Film / TV-serier

Netflix presenterade i dag sju nya originalserier som riktar sig till äldre barn. Titlarna man presenterade var Glitter Force, Dawn of the Croods, Lost & Found Music Studios, LEGO Bionicle: The Journey to One, LEGO Friends: The Power of Friendship, Buddy Thunderstruck och Las Leyendas.

Glitter Force har premiär den 18 december och handlar om några flickor som tillsammans bildar Glitter Force för att rädda jorden från attackerande sagohjältar. Dawn of the Croods har premiär den 24 december och beskrivs som en sitcom med Croodarna.

Lost & Found Music Studios har premiär under nästa års första kvartal och denna serie handlar om några tonåringar som spelar musik.

LEGO Bionicle: The Journey to One samt LEGO Friends: The Power of Friendship har också premiär nästa år och dessa shower handlar inte helt oväntat om LEGO-grejerna serierna är baserade på.

Buddy Thunderstruck samt Las Leyendas har inte premiär förrän under 2017.

www.netflix.com +

HBO funderar på att göra Watchmenserie med Zack Snyder

Film / TV-serier

När första nyheterna kring Watchmen dök upp så var det många som blev pepp då det verkade som att Zack höll sig rätt bra till källmaterialet. Resultatet blev dock inte som fansen tänkt sig och filmen skrapade ihop 180 miljoner dollar under sin tid på vita duken, vilket är relativt lite då budgeten för filmen låg på 120 miljoner dollar.

Nu verkar det som att Zack vill blåsa nytt liv i den magnifika grafiska novellen genom att producera en tv-serie som baseras på Watchmen tillsammans med HBO.

Det är ännu inte känt om serien kommer vara en uppföljare, prequel eller reboot av Watchmen, men det känns som att en tv-serie kan vara betydligt bättre då storyn kan få det utrymme den förtjänar.

Hur som helst så verkar projektet vara i ett tidigt skede och det lär dröja innan vi får se en Watchmenserie.

www.theverge.com +

Vad är skillnaden mellan film- och serieversionen av V for Vendetta?

Film / Övrigt

Som de flesta säkert redan vet så är filmen V for Vendetta baserad på Alan Moores brillianta serieroman med samma namn. Folket från CineFix har tagit en titt på både filmen och serietidningen för att hitta diverse saker som skiljer dem åt.

Ny teaser för Jessica Jones

Film / Teaser

Här har vi ännu en teaser för Jessica Jones-serien som har premiär på Netflix den 20 november.

io9.com +

Teaser för Ip Man 3

Film / Teaser

Precis som rubriken antyder har vi här en teaser för den kinesiska actionfilmen Ip Man 3.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen