TV-tips: Shark Week på Discovery startar i helgen

Film / Nyhet
Den här veckan har amerikanska Discovery Channel kört haj-veckan Shark Week och på söndag är det dags för svenska Discovery att kicka igång en vecka med hajar.

För oss som gillar naturen och vilda djur är det givetvis en höjdpunkt men tyvärr verkar Discovery Channel nu för tiden mer fokusera på tittarsiffror än att faktiskt skildra hur verkligheten ser ut. Kritiken mot Discovery består främst i att de framställer hajar som ett mycket större hot mot människor än vad som är fallet och med program som "Monster Hammerhead" (en haj som oftast undviker människor som pesten), "Zombie Sharks", "Deadly Island - Shark Island", "Sharkageddon"och "Voodoo Sharks" (va fan?) är jag böjd att hålla med kritikerna.

Åtskilliga marinbiologer och hajforskare tackar numera nej till att medverka i Discoverys Shark Week då de tycker att de har blivit felciterade och att Discovery inte längre bryr sig om hajarna utan mer fokuserar på att få höga tittarsiffror från tittare som inte har så bra koll på hajar.

De senaste 500 åren har det skett runt 2.700 dokumenterade attacker från hajar mot människor var av närmare 500 slutat med dödlig utgång för den attackerade människan [wiki]. Samtidigt så dödar människan runt 11.500 hajar i timman(!), året runt. [länk].

Jag kommer personligen att kolla på Shark Week men givetvis med den här faktan i bakhuvudet och hoppas att fler gör så och hör av sig till Discovery Channel och ber dem bli lite seriösare i framtiden.

Hela programmet för svenska Discovery Channels Shark Week hittas under "Läs mer".
www.discovery.com +

Läs mer...

Spana in åtta minuter från Dark Dungeons

Spel / Brädspel
Dark Dungeons är en indiefilm som handlar om två studenter som vill rädda alla förlorade själar som spelar det klassiska rollspelet Dungeons & Dragons. Men allt eftersom så börjar de lockas av de mörka krafterna som detta rollspel har och börjar snabbt falla för frestelsen.

Här ovan kan man beskåda filmens första åtta minuter och om man vill se resten kan man köpa filmen för fem dollar via länken nedan.
www.darkdungeonsthemovie.com +

Så här gjorde man Futurama 3D

Film / Övrigt
Förra månaden publicerade vi ett klipp där några hobbyanimatörer skapat ett kort klipp som visar hur Futurama i 3D skulle kunna se ut (se artikel nedan) och nu har skaparna bakom den filmen även lagt upp ett klipp på hur man gjorde när man tog fram det hela.
vimeo.com +

Officellt premiärdatum för Power Rangers-filmen bestämt

Film / Nyhet
Lionsgate och Saban har satt det officiella premiärdatumet för den nya Power Rangers-filmen till den 22 juli 2016. Handlingen i filmen kommer från producenten Roberto Orci (The Amazing Spider-Man 2, Star Trek Into Darkness) och manusförfattarna Zack Stentz och Ashley Miller (X-Men: First Class, Thor).
geektyrant.com +

När Robin Williams mötte gorillan Koko

Film / Övrigt
Här är en video från 2001 där den nu bortgångne komikern och skådespelaren Robin Williams träffade gorillan Koko. Koko ska förstå runt 2.000 engelska ord och även kunna tyda runt 1.000 tecken på det amerikanska teckenspråket.
www.koko.org +

Hejdå Lauren Bacall

Film / Nyhet
Den amerikanska skådespelerskan Lauren Bacall dog i går av en stroke. Skådespelerskan, född Betty Joan Perske, blev känd under 40-talet för sina roller i filmer som Utpressning samt Stormvarning utfärdad och senare i filmer som Hur man får en miljonär samt Ung man med trumpet. När Lauren var 21 år gifte sig med skådespelaren Humphrey Bogart som då var 45 år gammal.
insidemovies.ew.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen