Trailer för SyFy-serien Incorporated

Producerad av Matt Damon och Ben Affleck

För några år sedan rapporterade vi att Ben Affleck och Matt Damon skulle hjälpa till att producera en ny science fiction-serie för den amerikanska tv-kanalen SyFy. Serien heter Incorporated och är en futuristisk spionthriller som utspelar sig i en värld där regeringen har fallit och bolagen tagit över. Serien kommer att kretsa kring en man som heter Ben Larson som försöker krossa systemet för att rädda kvinnan han älskar.

I serien hittar vi skådespelare som Dennis Haysbert samt Damon Herriman och premiären sker borta i USA senare i år.

slashfilm.com +

Dolph Lundgren jagar demoner

I trailern för Don’t Kill It

I B-filmen Don’t Kill It jagar Dolph Lundgren demoner i den amerikanska södern. Filmen är regisserad av Mike Mendez (Big Ass Spider) och kommer med största sannolikhet inte sändas på någon svensk biograf.

io9.gizmodo.com +

The Dark Tower blir tv-serie

Blir en prequel till filmen

Nästa år har filmen The Dark Tower premiär efter att det har snackats om den filmen i sju år. Nu meddelar Sony och produktionsbolaget MRC att man även planerar att spela in en tv-serie baserad på Stephen Kings bokserie om det svarta tornet.

Tv-serien kommer att få mellan 10 till 13 avsnitt och kommer mestadels att baseras på den första boken i The Black Tower-serien, "The Gunslinger", men även innehålla inslag från den fjärde boken "Wizard and Glass". Tv-serien kommer att börja spela in nästa år och man siktar på en premiär 2018.

Den 17 februari 2017 har filmen The Dark Tower med Idris Elba i huvudrollen premiär i både Sverige och USA.

ew.com +

Ny teaser för S07 av The Walking Dead

The Kingdom has Secrets

AMC släppte natten till i dag en ny teaser för den sjunde säsongen av The Walking Dead och den teasern kan man beskåda ovan.

youtube.com +

Fem småteasers för Ghost in the Shell

Spelfilmen då

Paramount släppte nyss fem stycken småteasers för den kommande Ghost in the Shell-filmen. Då de är så pass korta är det svårt att få någon vettig bild av hur filmen kommer bli men vill man se dem alla så kan man hitta dem i spellistan ovan.

Ghost in the Shell har svensk biopremiär den 31 mars 2017.

imdb.com +

Recension Vi har sett Blair Witch

Blair Witch Project i repris

17 år efter Blair Witch Project släpptes kommer nu Blair Witch vilket i stort sett är samma film fast i en modernare tappning. Där man i Blair Witch Project använde sig av skakiga DV-kameror har det nya gänget istället utrustats med modernare utrustning som systemkameror, drönare, mobilkameror, GPS-försedda öronkameror och webbkameror.

Handlingen kretsar runt James (James Allen McCune) som tillsammans med tre vänner beger sig ut för att leta efter James syster som var en av dem som filmade den ursprungliga filmen för 17 år sedan. De fyra vännerna sluter upp med två lokalbor och beger sig ut ut i skogen för att se om de hittar några spår efter systern, hennes vänner eller huset där hon tros ha försvunnit. Man fattar givetvis redan när man börjar kolla på filmen att det kommer att gå åt helvete för gänget.

Man kan välja att se Blair Witch som en hyllning till Blair Witch Project men den når tyvärr inte upp till samma nivå som ursprungsfilmen. Blair Witch Project var en nydanande film i skräckgenren när den kom. Sedan dess har vi sett en hel del liknande filmer och därför känns Blair Witch inte riktigt lika intressant som originalet även om den har sin sina ögonblick.

Blair Witch har premiär i Sverige nu på fredag 23 september. Ni hittar trailern här nedanför.

imdb.com +

Atlanta får en andra säsong

Och om en dryg månad har serien premiär här

FX meddelade nyss att hip-hop-komedin Atlanta, skapad av Donald Glover som även spelar huvudrollen, kommer få sig en andra säsong. Denna andra säsong kommer bestå av tio avsnitt dock är det oklart när den har premiär. Seriens första säsong hade premiär borta i USA för några veckor sedan och blev snabbt populär där, så det är väl inte helt oväntat att FX redan nu beställde en andra säsong av serien.

I Atlanta får vi följa Earnest ”Earn” Marks (Glover) som återvänder till sin hemstad Atlanta efter att ha hoppat av skolan. En dag upptäcker Earn att hans kusin Alfred Miles (grymt spelad av Brian Tyree Henry) blivit en av Atlantas hetaste rapartister och då gör Earn allt han kan för att hjälpa kusinen med sin karriär.

Tanken var att serien inte skulle sändas här i Sverige förrän början på nästa år men nyligen meddelade FOX Sverige att man inte blivit helt tokiga och att man nu tidigarelagt premiären till den 24 oktober. Då kommer kanalen visa ett dubbelavsnitt och efter det kommer de sända avsnitt tisdag-torsdag 22.50. Detta innebär att man kommer beta av seriens första säsong på två veckor och att säsongsavslutningen sänds i här endast tre dagar efter det sänds borta i USA.

FOX Sverige lät oss se seriens första tre avsnitt nyligen och jag gillade verkligen det jag såg. Glovers skådespel och speciella humor passar seriens många absurda situationer perfekt. Värt att nämna kanske är att detta inte är en komediserie där skratt levereras var 20:e sekund utan Atlanta blandar drama med humor på ett, enligt mig, elegant sätt. Dock ligger fokuset mer på humorn än dramat så det är mer som Girls än Skenet bedrar alltså.

deadline.com +