Flula Borg ska göra två långfilmer med Lionsgate

Ännu en YouTube-stjärna tar steget mot vita duken

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Den populära tyska YouTube-stjärnan Flula Borg har skrivit kontrakt med filmstudion Lionsgate för två långfilmer. Borg kommer skriva och spela i filmerna men även agera som exekutiv producent.

"They are believing in me, and I am believing in them, and this is a great foundation for a great partnership, like Thelma and Louise! They are Thelma, and I am Louise! Well probably I am Thelma, because Geena Davis is a tall person, and I am also tall. Anyway, I am pumped. Time to drive off a cliff together and land in some fluffy pillows of success! Which is a metaphor for, ‘Time to make great movies with Lionsgate!'"

Borg har skördat stora framgångar på YouTube där han har nästan 800 000 följare. Han har även lite långfilmserfarenhet då han förra året hade en biroll Pitch Perfect 2 och även i indiekomedin Buddymoon.

variety.com +

Simpsons firar 600 avsnitt med kort VR-upplevelse

Ladda ner och upplev själv

Visa inte Film-artiklar
Film / TV-serier

I går sändes Simsponsavsnittet Treehouse of Horror XXVII, ett årligen återkommande inslag i serien som bjuder på skräck och lite fantasy. Temat var en parodi på Planet of the Apes och gick under namnet Planet of the Couches.

Gårdagens "couch gag" som alltid inleder Simpsonsavsnitten, fokuserade dessutom på VR i en hyllning till att det nu släppts 600 avsnitt av serien. Det innebär att de som vill nu kan ladda ner appen Google Spotlight Stories för iOS eller Android och kolla in en kort snutt Simpsons i virtuell verklighet. Häftigast blir det om ni har tillgång till ett VR-headset liksom Google Cardboard, men det går också att kolla på det hela direkt i mobilen och bara rotera den för att se hela 360-upplevelsen.

Bonusklipp nedan.

engadget.com +

Thor: Ragnarok-regissör lovar episkt äventyr

Taika Waititi berättar om filmen under Reddit-session

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Under helgen körde Thor: Ragnarok-regissören Taika Waititi en AMA, eller Ask Me Anything, på Reddit där han bland annat pratade om hans kommande Marvel-film som kommer ha premiär i november nästa år. Under frågestunden berättade Taika att nya Thor inte kommer likna någon tidigare Marvel-film och att filmen kommer ha en Taika-esque ton som vi lärt oss älska från hans tidigare verk.

Hela frågestunden hittar ni via länken här nere till vänster.

via io9.gizmodo.com reddit.com +

Kylo Ren reagerar på nya Rogue One-trailern

Lackar lite

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

En ny trailer för Rogue One: A Star Wars Story släpptes förra veckan och Youtube-kanalen Auralnauts var snabba på pucken med att leverera en reaktionsvideo där Kylo Ren tittar på den nya trailern.

youtube.com +

Halt and Catch Fire får en fjärde säsong

Vilket också blir seriens sista

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

AMC-serien Halt and Catch Fire som handlar om de tidiga åren inom hemdator- och IT-branschen kommer få sig en fjärde säsong. Detta blir dock även seriens sista säsong då man tänkt avsluta historien serien förtäljer då.

Den fjärde säsongen kommer bestå av tio avsnitt men när de sänds är för tillfället oklart.

Den tredje säsongen av Halt and Catch Fire sänds i Sverige i betalkanalen C More Series.

variety.com +

Lucasfilm stämmer Jedi Club och Lightsaber Academy

För varumärkesintrång

Visa inte Film-artiklar
Film / Star Wars

Upphovsrättigheter är något som både Lucasfilm och deras ägare Disney bevakar noga. Därför har man nu stämt mannen bakom de New York-baserade företagen New York Jedi Club samt Lightsaber Academy.

I sin stämningen skriver Lucasfilm bland annat:
"Defendants are in the business of promoting, producing, offering for sale and selling unauthorized ‘Lightsaber’ classes, which purport to teach students how to use ‘Lightsabers’ and/or perform as ‘Jedi’."
Lucasfilm äger rättigheterna till både "Jedi" samt "Lightsaber" och man är även emot att Lightsaber Academy använder sig av en logotyp som är väldigt lik Lucasfilms varumärkesskyddade logotyp för "Jedi" (se bild nedan):
"Defendants regularly use the Lucasfilm Trademarks without authorization in connection with their businesses. Among other infringing activities, Defendants use a logo that is nearly identical, and confusingly similar, to Lucasfilm’s trademark Jedi Order logo."
Mannen bakom de båda företagen har tidigare försökt att få licens för att kunna använda "lightsaber" och "jedi" i sin verksamhet. Detta har han dock aldrig fått av Lucasfilm och de vill nu att mannen helt slutar använda deras varumärken i sin verksamhet.

torrentfreak.com +

Trailer för In i infernot

Ny Netflixdokumentär om vulkaner från Werner Herzog

Visa inte Film-artiklar
Film / Dokumentär

Netflix har släppt en trailer för den kommande dokumentären In i infernot, eller Into the Inferno som den heter på engelska, där vi får följa med den legendariska filmmakaren Werner Herzog som åker runt i världen och tittar på aktiva vulkaner.

In i infernot har premiär 28 oktober.

imdb.com +