Snygg science fiction-kortfilm

Film / Övrigt
Abiogenesis är en snygg, animerad science fiction-kortfilm som följer ett mekaniskt ting som landar i en öde värld. Mackapären använder planeten för att genomgå en förvandling, som visar sig ha stark påverkan på hela galaxen.

Richard Mans har regisserat kortfilmen.
vimeo.com +

Steve Carell i filmatisering av IQ 83

Film / Nyhet
Deadline att Steve Carell kommer spela i en filmatisering av Arthur Herzog science fiction-bok IQ 83. Manuset kommer skrivas av Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spotless Mind och I huvudet på John Malkovich) vilket ju alltid bådar gott. Vem som skall regissera filmen är fortfarande oklart men kombinationen Kaufman och Carell borde ju i alla fall väcka mångas intresse för denna film.

Boken handlar om ett gäng forskare febrilt jobbar på att hitta ett botemedel för en farsot som börjat fördumma mänskligheten.
deadline.com +

När lammen tystnar i 8-Bit

Film / Övrigt
CineFix har släppt ett nytt avsnitt av 8-Bit Cinema-serien, och den här gången förvandlas den Oscarsvinnande 1990-talsklassikern När lammen tystnar.
youtube.com +

Trailer för Insidious: Chapter 3

Film / Trailer
Här har vi trailern för den tredje Insidious-filmen som denna gång regisseras av Leigh Whannell.
The newest chapter in the terrifying horror series is written and directed by franchise co-creator Leigh Whannell. This chilling prequel, set before the haunting of the Lambert family, reveals how gifted psychic Elise Rainier (Lin Shaye) reluctantly agrees to use her ability to contact the dead in order to help a teenage girl (Stefanie Scott) who has been targeted by a dangerous supernatural entity.
Filmen har premiär den 29 maj 2015.
www.imdb.com +

De flesta tycker spoilers är helt okej

Film / Nyhet
Förra månaden släppte Netflix en minisajt där man visade spoilers från en lång rad filmer och tv-serier och nu har man även släppt lite statistik över om vad tittare tycker om spoilers.

Det är kanske ett lite överraskande resultat men enligt Netflix undersökning tycker 76% att spoilers är ett ofrånkomligt faktum som man som tittare får leva med. 21% tyckte det var helt okej om man fick reda på händelser som kommer senare direkt och 13% uppgav till och med att de blev mer intresserade av att titta på något som de hade sett en spoiler till.

Ted Sarandos på Netflix kommenterar det hela med:
"As TV evolves, consumer behavior is evolving right along with it. When we premiered all episodes of our series at once across the world, it created a new dynamic around spoilers. After Season 2 of House of Cards launched there was a definite shift in the social conversation about a key plot twist in Episode 1; that was the moment everything changed."
Vad tycker du om spoilers? Svara gärna på vår enkät nedan.
www.upi.com +

Christian Bale spelar Steve Jobs i kommande film

Film / Övrigt
Efter många rykten är det nu bekräftat att Christian Bale kommer att spela rollen som Apples VD Steve Jobs i Danny Boyles kommande dramadokumentär. Manusförfattaren Aaron Sorkin (Social Network, The West Wing) avslöjade det slutgiltiga valet i en intervju med Bloomberg Television, och berättade även att den Oscar-vinnande skådespelaren inte ens behövde göra en audition.

Den ännu titellösa filmen kommer att baseras på Walter Isaacsons Jobs-biografi från 2011 och inspelningen startar inom ett par månader.

Rykten har tidigare kretsat kring bland andra Matt Damon, Ben Affleck, Bradley Cooper och Leonardo DiCaprio. Är ni nöjda med valet?
youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen