Fokus på Scorsese

Film / Nyhet

Efter en drygt 70 år lång resa - präglad av råa gangsterfilmer och en hel del annat - har han nu hamnat här, år 2012, med en familjevänlig 3D-adaption av en barnbok.

Martin Scorseses resa är en berättelse om både motgång och framgång, kamp och flyt. Hans väg var inte helt lätt innan han likt regissörer som Steven Spielberg, George Lucas och Francis Ford Coppola surfade på Hollywoods nya våg under 70-talet och blev en av de mest uppskattade regissörerna genom tiderna.

MovieZines Viktor Jerner har grävt ner sig i Martin Scorseses långa liv och karriär, resultatet är en imponerande och lång artikel som granskar mästarregissörens alla storfilmer.

Hett lästips så här på måndagskvällen!

via MovieZine.se Nyheter www.moviezine.se +

Alaska Airlines skaffar surfplattor till resenärerna

Pryl / Bärbarheter

Här är en nyhet som jag hoppas att fler flygbolag tar efter. Alaska Airlines meddelar nämligen att de kommer att införskaffa surfplattor som kan användas ombord på planen under flygningarna.

Totalt har de köpt in över 7000 Toshiba Encore 2-plattor med Windows 8.1 och tanken är att ännu fler ska köpas in eftersom tilltaget var så pass populärt.

En smart detalj är att alla surfplattor automatiskt återställs till ursprungsläge efter varje flygtur så att alla får samma upplevelse från start. Bra kundservice.

microsoft-news.com +

Crowfall har dragit in nästan 1,8 miljoner dollar

Spel / PC

MMO-spelet Crowfall, som bland annat utvecklas av MMO-veteraner som Gordon Walton och Todd Coleman, har dragit in de medel som efterfrågades på Kickstarter och deras hemsida - med råge. Istället för 800 000 dollar fick utvecklarna en miljon extra, det vill säga 1,8 miljoner dollar, att sätta sprätt på.

Det här innebär att spelet får en massa extramaterial liksom ett turneringssystem och ett system med stridslystna husdjur. Och nu börjar det stora arbetet med att färdigställa allt. Vi ser helt enkelt fram emot framtida uppdateringar.

www.pcgamer.com +

Twitter lanserar Periscope

iOS / Appar

Twitter har nu lanserat en ny app vid namn Periscope som du kan använda för att strömma precis allt med din telefon. Det du behöver göra är att ladda ner appen, logga in med ditt Twitterkonto och sedan är det bara att filma allt runt omkring dig. Andra Periscope-användare kan via appen följa din Periscopeström och kommentera medan du filmar och dessa kommentarer dyker upp i själva videon.

För någon vecka sedan släpptes det en liknande applikation vid namn Meerkat, men till skillnad från den så verkar Periscope ha ett lite mer genomtänkt gränssnitt och du kan spara strömmar som du kan titta på senare.

Appen finns tillgänglig nu och är helt gratis. Du kan ladda ner den genom att följa länken här nere. Twitter berättar att en Android-version är på ingång, men vi vet för tillfället inte när släppet av Androidversionen kommer att ske.

via The Verge itunes.apple.com +

Google flyttar Ingress till tv-rutan

Film / TV-serier

Augmented Reality-spelet Ingress från Google och Niantic Labs kommer att bli en tv-serie enligt sajten The Information. Spelet släpptes 2012 och har sedan dess blivit rätt populärt med över 10 miljoner nedladdningar. Så pass populärt att Google verkar vilja att det ska bli ett program.

Enligt The Information kommer Google och Niantic Labs joba tillsammans med produktionsbolaget Sean Daniel Co, som ligger bakom Mumien-filmerna och tv-serien The Expanse, för att ta fram en tv-version av Ingress.

Det verkar som att Ingress-serien fortfarande ligger i idéstadiet och det kommer troligtvis ta en stund innan serien börjar sändas. Men nu är den i alla fall på ingång.

via Engadget www.theinformation.com +

Spelintryck Nu börjar det hända saker i Life is Strange

Spel / Multiplattform

Igår satte jag mig och spelade igenom den andra delen av Life is Strange. Och medan jag hade lite funderingar i den första episoden börjar saker nu klarna rejält. De konsekvenser av de val jag efterfrågade börjar tydligt framträda och det är flera gånger jag helt enkelt har ångest. Valde jag rätt, valde jag fel?

Vi fortsätter att få följa huvudpersonen Max och hennes tonårsliv som blivit extremt komplicerat efter att hon upptäckt att hon kan vrida tillbaka tiden. Förmågan används sedan för att lösa en del pussel i spelet och sker emellanåt på tid vilket i vissa situationer blir extremt stressigt - fast på ett bra sätt. Jag måste skärpa sinnena och koncentrera mig rejält för att komma på rätt lösning.

Men det är inte bara förmågorna i spelet som är märkliga. Det är även de märkliga syner som Max drabbas av i tid och otid och som förutspår att något otäckt håller på att hända. Det är också främst synerna som gör att spelet efter hand blir allt mer spännande, även om det är underhållande att även följa Max i hennes dagliga liv som fotostudent.

Det enda som egentligen var tråkigt med den andra episoden var att den kändes väldigt kort. Det tog mig bara ett par timmar att bli färdig. Och jag vill ju veta mer, på en gång!

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen