Christopher Nolan om CGI och 3D

Film / Nyhet

I en intervju med Directors Guild of America berättar Christopher Nolan för första gången varför han inte använder sig av varken 3D eller CGI (computer generated images/datagenererade effekter).

- CGI är ett otroligt kraftfullt verktyg för att göra bättre visuella effekter. Men jag tror på att ha en väsentlig skillnad mellan animering och foto. Oavsett hur sofistikerat din CGI är, om det har skapats från icke fysiska element och om du inte har spelat in med kameran, kommer det kännas som animerat. Man har två olika mål i en film med specialeffekter. Ett är att lura publiken att se något som inte finns och det är därför jag undviker det. Det andra är att imponera på publiken med de pengar man har lagt ner på det visuella spektaklet, och det är jag ointresserad av, säger Nolan.

via DGA www.moviezine.se +
Läs mer...

Nolan avslöjade också under intervjun att han inte är något stort fan av 3D, trots att Warner Brothers hade uttryckt sin förtjusning om att få "The Dark Knight Rises" i det formatet så ändrade han inte sin inställning.

- Warner Bros skulle ha blivit väldigt glada, men jag sa till dem att jag ville att filmen skulle vara stylistiskt konsekvent med de två första filmerna och att vi istället skulle puffa på med IMAX för att skapa en förstklassig bild. Jag tycker att en stereoskopisk bild är för småskalig och skrämmer bort en med effekterna. 3D är en felbenämning. Filmer är 3-D. Hela grejen med fotografering är att det är tredimensionellt. 3D passar bra för TV-spel och andra liknande teknologier, men om man letar efter en upplevelse för publiken, så är stereoskopisk för svår att omfamna. Jag föredrar stora dukar, att få titta upp mot en enorm skärm och på en bild som känns överdrivet stor. När man leker med det stereoskopiskt och vi har gjort en massa tester, förminskar man storleken så att bilden blir ett mycket mindre fönster som du har framför dig, berättar Nolan.

Film illustrerar hur det skulle se ut med en 343x zoom

Foto / Övrigt

Nyligen presenterade Nikon sin Coolpix-kamera med en 83x optisk zoom. Och den kan verkligen komma nära sina objekt. Men faktum är att med tanke på hur snabbt utvecklingen går så är det inte omöjligt att vi i framtiden kommer att kunna zooma in på betydligt längre avstånd än så.

I den här filmen får vi se en simulering av hur det skulle se ut om man använde en kamera med 343x zoom vilket motsvarar en inzoomning på 4,5 kilometers avstånd. En fröjd för en paparazzi om du frågar mig. Simuleringen är gjord genom att sammanfoga bilder i programmet After Effects som fotats vid 11mm, 16mm, 50mm, 100mm och 600mm. Urustningen som användes var en Canon 550D, Tokina 11-16mm f2.8, Canon 50mm f1.8, Canon 100mm f2 och en Skywatcher ED80 600mm f/7.5.

sploid.gizmodo.com +

Valves chef svarar på kritiken mot moddförsäljning på Steam

Spel / PC

När Valve nyligen meddelade att de öppnat upp möjligheten för moddare att sälja sina kreationer via Steam var det många som reagerade negativt. Även här på feber.

Nu har Valves chef Gabe Newell gått ut med en förklaring till varför den nya funktionen introduceras just nu.

"Our view of Steam is that it's a collection of useful tools for customers and content developers. With the Steam workshop, we've already reached the point where the community is paying their favourite contributors more than they would make if they worked at a traditional game developer. We see this as a really good step. The option of mod developers getting paid seemed like a good extension of that."

Han förklarar vidare att Valve anser att möjligheten att tjäna pengar på moddande kommer att förbättra kvaliteten och inte försämra den. Samt att satsningen kan göra så att duktiga moddare i framtiden får jobb inom spelbranschen.

www.eurogamer.net +
Läs mer...

Trailer för The Descendants

Film / Trailer

Här har vi en trailer för filmen The Descendants som är en blandning av High School Musical och Sky High blandat med Disneys sagotjohej. Filmen handlar om barnen till olika Disney-filmskurkar som får chansen att gå i samma skola som "vanliga" barnen.

Filmen har premiär på Disney Channel någon gång senare i år.

io9.com +

Jay Z håller försvarstal på Twitter om Tidal

Webb / Streamat

Under gårdagen bestämde sig Jay Z, eller Shawn Carter som han heter egentligen, för att fylla sitt Twitter-flöde med lite tankar kring hans musikstreamingtjänst Tidal, som har fått ta en hel del kritik sedan rereleasen av tjänsten. I denna Twittersession förklarar han att Tidal mår toppen med sina 770 000 prenumeranter och att tjänsten är här för att stanna.

Några av Jay Z:s inlägg ser ni här nere.


Hela Jay Z:s Twittersession hittar ni efter länken här nere.

via The Verge twitter.com +
Läs mer...

Google Nexus 7 borta från Play Store

Pryl / Pryl

Det var väl bara en tidsfråga, men nu har Google plockat bort Nexus 7 från Play Store och för tillfället går det bara att införskaffa sig en Nexus 6 och Nexus 9 från Googles shoppingsajt.

Den senaste versionen av Nexus 7 släpptes för ungefär två år sedan och det har ryktats om att Google planerar att släppa en ny version av plattan inom kort. Hur det blir med den nya Nexus-plattan får vi troligtvis se i samband med Google-konferensen I/O som hålls i slutet av maj.

Om ni inte är redo att säga farväl till Nexus 7 och vill lägga någon tusenlapp på en ny sådan så är det bara att vända sig till valfri elektronikbutik och plocka upp en alldeles egen sådan illa kvickt.

store.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen