De 10 sämsta filmidéerna någonsin

Film / Nyhet

I en tid där en filmatisering av Sänka skepp representerar filmutbudet är det lätt att ifrågasätta Hollywoods tankeverksamhet. Men filmhistorien är full av idéer man kanske inte tänkt igenom…

MovieZine har korat de 10 värsta genom tiderna.

via MovieZine.se www.moviezine.se +
Läs mer...

10. Sean Banan i Seanafrika

Någon filmbolagsrepresentant försvarade den med att den var gjord för barn. Men även barn har ju utvecklade hjärnor. Och få under 12 års ålder kan relatera till avdankade B-kändisar som Kikki Danielsson och Dr. Alban. Övriga kommentarer överflödiga.

9. Garbage Pail Kids Movie

Att göra en serie samlarkort med vidrigt deformerade barn baserade på dockorna Kålungar var en ganska fräck idé när de kom ut på 80-talet. Att göra en långfilm (den första någonsin som byggde på samlarkort) om dem var kanske inte lika motiverat. Ursprungstanken om en skräckfilm skrotades (ordvits ej avsiktlig) för en musikalkomedi de flesta förträngt idag...

8. The Killer Shrews

Skräckfilmsmonster har dykt upp i alla underliga former, från serien om Mördartomaterna till bokstavliga skitfilmen "Monsturd" men när det kommer till blodtörstiga djur så är det svårt att toppa denna väldigt tidiga installation i genren. Människor på en isolerad ö attackeras av genom experiment muterade näbbmöss (!), spelade av filtförsedda hundar (och av handdockor i närbilderna).

7. Hajen 4

Uppföljare, speciellt inom skräckgenren, förtjänar en egen lista när det kommer till dumma idéer för att mjölka ur ett varumärke. Den fjärde delen i serien som härstammade från Spielbergs mästerverk är dock i en klass för sig. Efter att familjen Brody tampats med hajar i tre filmer så är en ny best ute efter hämnd - på Bahamas! Stackars änkan Lorraine Gary tvingas spotta ur sig repliker som "He died of fear from that shark!" medan den mekaniska hajen äter en helikopter och Michael Caine tar sig ur vattnet med torra kläder.

6. Ed

Okej, det här misslyckade filmförsöket för "Vänner"-stjärnan Matt LeBlanc är knappast den första komedi som försätter djur i otroliga situationer (hundar som både är poliser och fotbollsspelare är inget originellt längre). Men en baseballspelande schimpans är helt enkelt för dumt och fånigt. En flopp som förtjänade sitt öde.

Kolla in resten av placeringarna här.

Snygg LEGO-modell av Sisyfos och hans sten

Pryl / LEGO

Här är ännu ett ambitiöst från LEGO-proffset JK Brickworks där han har avbildat Sisyfos [wiki] i hans eviga kamp mes stenen som han aldrig riktigt får upp på berget.

Kung Sisyfos är en människa i den grekiska mytologin som efter diverse strul med de grekiska gudarna blir fången i dödsriket Hades. Väl där blir han lovad frihet från dödsriket av dödsguden Thanatos om han lyckas rulla upp en stenbumling för ett berg men varje gång han börjar närma sig bergets topp slinter han, trillar ner till bergets början och får börja rulla upp stenen igen. Sisyfos används idag även som en metafor för vissa av monotona arbeten och uppgifter som ser likadana dag ut och dag in och egentligen aldrig har ett slut.

Skulle ni vilja bygga en egen LEGO-modell av Sisyfos och stenen eller bara vill veta lite mer om bygget så hoppa vidare på länken nedan.

jkbrickworks.com +

Omate släpper smartklocka som kör Android 5.1

Android / Hårdvara

Smartklockstillverkaren Omate släpper nu en ny modell som man kommer att lansera via crowdfundingsajten IndieGoGo.

Till skillnad från de flesta andra smartklockor på marknaden kommer inte att köra Android Wear utan Omates klocka kommer att köra Android 5.1 vilket gör att man kan köra in alla Androidappar som finns på Google Play. Om det sen är kommer att bli smidigt att använda dessa på klockans 1,3 tum stora skärm med upplösningen 360x360 pixlar blir antagligen något som den enskilde användare får avgöra.

Vidare har klockan 512MB RAM, 4GB lagring och även stöd för SIM-kort så att den går att använda fristående från en mobil, något som rätt få smartklockor på marknaden har möjlighet att göra i dagsläget. Det går även att använda till enbart notifieringar tillsammans med iOS 9- eller ändre Android-enheter (Android 4.4 och senare).

Omate kommer att kosta 220 dollar på IndieGoGo när man drar igång sin kampanj den sjunde december. De första tusen exemplaren kommer dock att vara något billigare om man skulle finansiera klockan i ett tidigt skede av kampanjen.


via Android www.omate.com +

NSA får inte lagra telefonsamtal i USA längre

NSA:s huvudkontor i Fort Meade, Maryland, USA.
Foto: Wikipedia
Mobil / Övrigt

Den amerikanska underrättelseorganisationen NSA har nu slutat lagra metadata från amerikanska telefonsamtal efter ett beslut i den amerikanska kongressen.

Det innebär att NSA inte längre kan lagra uppgifter om till exempel telefonnummer, datum och samtalstid från telefonsamtal. Denna information kommer nu i stället att lagra hos teleooperatörerna från vilka NSA kan begära att få information utlämnad. När NSA anser att de behöver tillgång till metadata gällande amerikanska telefonsamtal måste man gå via en specialdomstol som måste godkänna att NSA får ta del av informationen.

NSA kommer dock fortsatt att ha rätt att datalagra information från internet och sociala medier skriver Sydsvenskan.

  tack Levent Y www.sydsvenskan.se +

Adobe döper om Flash Professional till Adobe Animate CC

Webb / Verktyg

Adobe meddelade idag att man döper om sin programvara för att skapa animerade multimediaapplikationer på webben från Flash Professional till Adobe Animate CC och detta gör man på grund av den senaste HTML-standarden HTML5.

En gång i tiden var programvaran Flash i stort sett det enda som gick att använda för att skapa vettiga multimediaapplikationer på webben men med introduktionen av HTML5 fick webbutvecklare tillgång till nya verktyg för att göra detta. Det är även en av anledningarna till varför Adobe nu döper om Flash Professional till Adobe Animate CC då man uppger att en tredjedel av apparna som skapas via Flash Professional använder sig av HTML5.

Flash har enligt många webbutvecklare under en längre tid varit något onödigt ont på webben och programvaran har de senaste åren visat upp en rad säkerhetsbrister. Det är något som har gjort att allt fler rör sig ifrån att att använda Flash för att istället använda HTML5 och många webbläsare blockerar nu Flashapplikationer som standard.

Flash Professional kommer officiellt att byta namn till Adobe Animate CC när Adobe släpper nästa version av programvaran vilket man förväntas göra någon gång i början av nästa år.

via SlashGear www.adobe.com +

Allt som är fel med Rymdimperiet slår tillbaka

Film / Övrigt

CinemaSins fortsätter på sitt Star Wars-tema och tar en titt på klassikern Rymdimperiet slår tillbaka för att hitta lite synder som gömt sig.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen