De 10 sämsta filmidéerna någonsin

Film / Nyhet

I en tid där en filmatisering av Sänka skepp representerar filmutbudet är det lätt att ifrågasätta Hollywoods tankeverksamhet. Men filmhistorien är full av idéer man kanske inte tänkt igenom…

MovieZine har korat de 10 värsta genom tiderna.

via MovieZine.se www.moviezine.se +
Läs mer...

10. Sean Banan i Seanafrika

Någon filmbolagsrepresentant försvarade den med att den var gjord för barn. Men även barn har ju utvecklade hjärnor. Och få under 12 års ålder kan relatera till avdankade B-kändisar som Kikki Danielsson och Dr. Alban. Övriga kommentarer överflödiga.

9. Garbage Pail Kids Movie

Att göra en serie samlarkort med vidrigt deformerade barn baserade på dockorna Kålungar var en ganska fräck idé när de kom ut på 80-talet. Att göra en långfilm (den första någonsin som byggde på samlarkort) om dem var kanske inte lika motiverat. Ursprungstanken om en skräckfilm skrotades (ordvits ej avsiktlig) för en musikalkomedi de flesta förträngt idag...

8. The Killer Shrews

Skräckfilmsmonster har dykt upp i alla underliga former, från serien om Mördartomaterna till bokstavliga skitfilmen "Monsturd" men när det kommer till blodtörstiga djur så är det svårt att toppa denna väldigt tidiga installation i genren. Människor på en isolerad ö attackeras av genom experiment muterade näbbmöss (!), spelade av filtförsedda hundar (och av handdockor i närbilderna).

7. Hajen 4

Uppföljare, speciellt inom skräckgenren, förtjänar en egen lista när det kommer till dumma idéer för att mjölka ur ett varumärke. Den fjärde delen i serien som härstammade från Spielbergs mästerverk är dock i en klass för sig. Efter att familjen Brody tampats med hajar i tre filmer så är en ny best ute efter hämnd - på Bahamas! Stackars änkan Lorraine Gary tvingas spotta ur sig repliker som "He died of fear from that shark!" medan den mekaniska hajen äter en helikopter och Michael Caine tar sig ur vattnet med torra kläder.

6. Ed

Okej, det här misslyckade filmförsöket för "Vänner"-stjärnan Matt LeBlanc är knappast den första komedi som försätter djur i otroliga situationer (hundar som både är poliser och fotbollsspelare är inget originellt längre). Men en baseballspelande schimpans är helt enkelt för dumt och fånigt. En flopp som förtjänade sitt öde.

Kolla in resten av placeringarna här.

Demo för Pro Evolution Soccer 2016 nästa vecka

Spel / Multiplattform

Nästa vecka (den 13 augusti) kommer Konami släppa ett spelbart demo för Pro Evolution Soccer 2016 på PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 och Xbox One. I demot kommer man kunna spela som några landslag och klubblag dock är det för mig oklart exakt vilka det blir.

Själva spelet släpps till ovannämnda plattformar samt Windows den 15 september.

www.polygon.com +

Dot är smartklocka med punktskrift

Pryl / Klockor

Från Sydkorea kommer snart smartklockan Dot som ska vara världens första smartklocka med stöd för brailleskrift.

Klockan kan visa tid, meddelanden och även alarm efter det att den parats ihop med en smartphone via Bluetooth 4.0. Skärmen består av 24 stycken små pinnar som rör sig upp och ner och bildar ord i braille så att användaren kan läsa eböcker och annat direkt via klockan. Batteritiden uppges ligga på runt 10 timmar.

Dot är fortfarande under utveckling men man säger att man siktar på ett pris under 300 dollar vid lansering. Det kommer snart att gå att förbeställa klockan men man säger inget om när de börjar levereras.

fingerson.strikingly.com +

Gunjack är en rymdskjutare i VR

Spel / Mobilspel

Från Eve Online- och Eve Valkyrie-utvecklarna CCP kommer snart det här spelet som heter Gunjack och det ska handla om ett spel som utspelar sig i EVE-universumet där spelaren kommer att bli ansvarig för att manövrera ett rymdskepp genom galaxerna.

Gunjack är speciellt framtaget för att användas tillsammans med Samsungs VR-tillbehör Gear VR och man säger att det kommer att släppas i samband med att Samsung presenterar sin Gear VR-plattform officiellt utan att gå in på närmare när det skulle vara.

Vi återkommer nog med lite mer information om Gunjack när det blir tillgängligt fram igenom.

community.eveonline.com +

Här är första reklamfilmen för Moto G

Android / Motorola

För en vecka sedan presenterade Motorola den nya Moto G-modellen och här är den första reklamfilmen för den.

Man vill med den här reklamfilmen framför allt visa på att telefonens batteri räcker länge och det gör man genom att en snubbe ridande på kamel i öknen både försöker hitta hugg på "Tinder" och streamar musik från någon musiktjänst.

www.androidpolice.com +

Spoilers Max von Sydow har hoppat på Game of Thrones

Film / TV-serier

OBS! Den här artikeln innehåller lite spoilers, så om du inte har sett fjärde säsongen av Game of Thrones så bör du sluta läsa och titta på den.

Ian McShane är inte den enda nya skådisen som kommer dyka upp i den sjätte säsongen av Game of Thrones. Även den svenska skådespelaren Max von Sydow kommer medverka. Enligt Entertainmend Weekly kommer Sydow spela The Three-eyed Raven, som dök upp i slutet av det sista avsnittet av fjärde säsongen, och kommer hjälpa Bran Stark att hantera sina mystiska krafter. Detta betyder givetvis också att Bran Stark faktiskt kommer medverka i den sjätte säsongen efter att ha varit bänkad under säsongen som sändes i våras.

Hur som helst så spelas den sjätte säsongen av Game of Thrones in just nu och nästa vår kommer säsongen ha premiär på HBO.

www.ew.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen