Nördkungen Joss Whedon berättar

Film / Nyhet

Han har kallats för "nördarnas konung", en titel som det råder viss konkurrens om i popkulturvärlden. Men få har en resumé som Joss Whedon. MovieZine träffade regissören för nördsnack i Beverly Hills.

"The Avengers" har alla ingredienser som detta efterlängtade superhjältestorverk bör ha, men de som inte har sett någon av dina tidigare produktioner kommer förmodligen att bli förvånade av att filmen är så humoristisk. Hur ser du på det?

- Idén bakom filmen är egentligen så löjlig, så om man inte erkänner det och har roligt med det faktumet, gör man en miss. Och man vill inte heller vara för seriös, med två timmar där superhjältar tävlar om att prata med den mörkaste rösten. Det som jag tycker särskiljer "The Avengers" i viss mån, är just dess många olika nyanser och lager.

via MovieZine.se www.moviezine.se +
Läs mer...

Fanns det utrymme för skoj och avkoppling på en så här stor filminspelning?

- Det är en utmattande process, men alla skådespelarna hade samtidigt väldigt kul. Delvis för att det finns en liten nörd i dem alla och en känsla av att "jag kan inte förstå att jag får vara med om det här". Och sen berodde det även på det är en film med så många olika karaktärer, vilket gjorde att ingen ett särskilt tungt schema. Utom jag, förstås. Uppenbarligen måste man regissera varje scen (skratt).

Med tanke just på att det finns så många superhjältar i filmen: Var det svårt att hitta en balans så att alla fick tillräckligt mycket utrymme?

- Ja, det var väldigt svårt. Alla karaktärerna är så intressanta och alla skådespelarna är så begåvade, så det var krångligt rent strukturellt att se till att alla fick den betydelse de skulle ha i narrativet och inte bara en cool one-liner och en häftig actionscen. Jag ville att de skulle ha en inverkan på varandra. Sedan fick man även tänka på att lägga sig på rätt nivå gällande varje superhjältes specifika egenskaper. Att till exempel kunna separera vad Thor och Captain America kan göra.

Utöver "The Avengers" har du till i år även varit med och skrivit och producerat den hyllade skräckfilmen "The Cabin In The Woods". Därutöver ligger du bakom "Buffy the Vampire Slayer" och flera andra av de största kultfenomenen inom den samtida populärkulturen. Allt detta har gjort att du själv har fått en väldigt stor fanskara. Hur hanterar du det?

- Min situation är nog egentligen ganska perfekt. Jag får tillräckligt mycket uppmärksamhet för att jag ska kunna hålla mitt ego uppladdat, men inte så mycket att jag inte kan gå ut och slappna av. Och jag är inte en skådespelare vilket är en väldigt stor skillnad, eftersom människor kan utveckla band till skådespelare som ibland kan vara ganska obehagliga. När fans kommer fram till mig så gör de det för att prata om mitt arbete. Vi delar något, för jag tycker om sakerna som jag gör. Jag kanske inte tycker att jag gjorde dem så bra, men jag är ett stort fan av allt jag har gjort, (skratt).

Läs hela intervjun här...

"The Avengers" får biopremiär på fredag.

Snubbe bygger lövblåsvulkan

Video / Dumheter

Vill du ha lite roligare nästa gång du rensar trädgården på löv så kanske du kan göra som den här snubben som med hjälp av en lövblås och en utegrill fixar till en ordentlig vulkan bestående av brinnande löv.

Det hela verkar vara mycket uppskattat utav de flesta förutom snubbens mamma som kommer in i slutet av klippet.

youtube.com +

Statens medieråd släpper podcast för unga

Webb / Övrigt

Statens medieråd har börjar sända en podcast under namnet "Statens mediepodd" där man diskuterar barns och ungas digitala liv på nätet.

Än så länge finns det tre avsnitt online med titlarna "Ung och uppkopplad", "MIK - om källkritik och lärarens roll" samt "Plattformarnas tid". Statens mediepodd leds av programledaren Johnny Lindqvist och det medverkar olika gäster i varje avsnitt.

"Statens mediepodd" hittas än så länge bara på Statens medieråds hemsida men till dagens media säger Johnny Lindqvist att den snart även kommer att dyka upp på iTunes och andra plattformar.

via Dagens Media www.statensmedierad.se +

EU-domstolen: Skype får inte heta Skype

Webb / Microsoft

Medieföretaget Sky anser att Skype både till namn och utseende, om man ser på loggan, är för likt deras eget varumärke. Och EU-domstolen håller med. Idag slog de fast att det finns en risk för förväxling mellan de två varumärkena och att Skype inte får heta Skype i Europa. Så här skriver domstolen om ärendet.

"As regards the visual, phonetic and conceptual similarity of the signs at issue, the Court has confirmed that the pronunciation of the vowel ‘y’ is no shorter in the word ‘skype’ than it is in the word ‘sky’.

In addition, the word ‘sky’, part of the basic vocabulary of the English language, remains clearly identifiable in the word ‘skype’, in spite of the fact that the latter is written as only one word. Last, the element ‘sky’ in the word ‘skype’ can perfectly well be identified by the relevant public, even if the remaining element ‘pe’ has no specific meaning."

Microsoft har dock inte gett upp hoppet och kommer att överklaga till högsta instans inom EU. Men förlorar de där lär de behöva ändra namnet i Europa.

  tack Samuel E www.dn.se +

Snubbe försöker ta selfie med Mike Tyson

Foto / Övrigt

Nyligen gick den beryktade boxningsmatchen mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao av stapeln. Men det var inte någon av dessa herrar som den här snubben i publiken blev intresserad av. Istället såg han Mike Tyson sitta på raden framför sig och tänkte att en selfie med honom skulle nog generera många likes på Instagram.

Men föga förvånande var Mike inte alls speciellt sugen på att vara med på foto, i alla fall inte utan att först bli tillfrågad.

petapixel.com +

Rykte Rockstar bannar spelare med moddar i GTA V

Spel / Multiplattform

Rockstar verkar inte gilla att spelare använder olika typer av moddar i GTA V. Och nu har de börjat stänga av spelare från onlineläget även om moddarna används i den vanliga kampanjen.

Redan när PC-versionen släpptes meddelade Rockstar att de inte skulle acceptera moddar och sa då till IGN att de inte ville riskera att något påverkar onlineupplevelsen för andra spelare.

"Our fans do some amazing things with our games, but our priority is on making sure nothing detracts from the integrity of the GTA Online experience, and working to prevent anything that can potentially have a negative impact on the overall community."

Men det verkar alltså som om även moddar i offlineläge inte klassas som okej då flera spelare rapporterat att de blivit avstängda från GTA V Online. Rockstar har ännu inte bekräftat det hela, men rådet är att för tillfället helt ta bort eventuella moddar även om de bara påverkar kampanjläget.

www.ign.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen