Tidernas bästa superhjältefilm är korad

Film / Nyhet

15.000 röster har kommit in från svenska filmfans, när MovieZine gav sig på att kora Tidernas Bästa Superhjältefilm.

32 filmer valdes ut av MovieZines läsare och redaktion, för att göra upp i Dödsmatchen om bästa superhjältefilmen. De gallrades ner till åtta, som möttes i dueller hela förra veckan. Men en av titlarna käkade upp sina motståndare gång på gång, utan någon större fight.

Den solklara vinnaren blev "The Dark Knight" (2008), Christopher Nolans stenhårda uppföljare till "Batman Begins".

Var det väntat, eller hade ni velat se en annan vinnare?

via MovieZine.se www.moviezine.se +

Produktfoto med iPad som ljuskälla

Foto / DIY

Om du vill börja fotografera stilleben hemma men känner att du inte har plats eller råd för stora häftiga blixtar? I så fall kan du i videon ovan se vilket resultat du kan få endast genom att belysa din klocka med en iPad eller annan tablet.

Fotografen heter Laya Gerlock och han menar att de färdiga bilderna ni ser i videon är rakt ur kameran förutom borttagning av smuts samt lite pålagd kontrast och det är imponerande.

www.diyphotography.net +

Låt någon rättstava dina mail med ny tjänst

Foto: spinster cardigan
Webb / Tjänster

eAngel är en ny lite udda tjänst som kanske kan vara värt för den som skickar många viktiga email men som inte känner sig helt hundra på engelska. Vad eAngel gör är att den låter dig skriva ditt mail och strunta i felstavningar för när du sedan väljer att skicka mailet så kan du låta det gå igenom eAngel först där det sitter en duktig människa som rättar alla fel som smugit sig in i mailet.

Tjänsten kostar 5 dollar i månaden och då kan du ladda hem en plugin till Chrome som låter dig välja att skicka dina mail via eAngel. När eAngel sedan gått igenom ditt mail så får du en notifiering med den rättade texten samt information att eAngel har skickat det vidare till den adresserade mottagaren.

thenextweb.com +
Gordon Andersson
...
37.1°
+
-

AMD verkar inte så intresserade av tablets

PC / Övrigt

Även om AMD uttryckt ett intresse för tablets under de senaste åren så har det inte riktigt gett sig in på den marknaden.

Nu säger dock företaget att tablets inte är ett primärt fokus i nuläget men håller ändå på att ta fram ett referenschip kallat Amur som baserar sig på HSA-designen med ARMs Cortex-A57 arkitektur och företagets egna GCN grafik.

AMD har inga nya produkter för tablets inför nästa år och kommer enbart att förlita sig på Mullins som släpptes tidigare i år. Mullins har inte använts mycket och det är ganska svårt att hitta en tablet baserad på den APUn.

Mullins never got a lot of design wins and it's relatively difficult to find on the market. Lensing stressed that AMD has the capabilities to quickly develop a new tablet part in case it feels there is a need for it.

Ser vi till konkurrenterna Nvidia och Intel så går det inte så bra för dem heller i tablet-segmentet. Intel säljer sina chip med förlust för att vinna så stor del av marknaden som möjligt och Nvidias Tegra K1 verkar inte vara så hett det heller.

www.fudzilla.com +

Högsta Domstolen tar upp Instagrammål

Webb / Övrigt

Högsta Domstolen (HD) har meddelat att de kommer att ta upp det mål gällande förtal på Instagram som ledde till de så kallade "instagramkravallerna" i Göteborg 2012 och som två unga tjejer senare dömdes för.

I hovrätten dömdes de två åtalade flickorna för att ha förtalat ett antal personer genom att sprida bilder och nedvärderande kommentarer om ett antal personer via Instagram. Tjejerna dömdes bland annat att solidariskt betala 570.000 kronor i skadestånd till de drabbade och Hovrätten ansåg att mamman till den yngsta av tjejerna, då 15 år gammal, skulle betala 150.000 kronor av detta då den dömda tjejen inte ansågs ha möjlighet att göra detta själv.

I sin överklagan till HD anser mamman att hon gjort allt i sin makt för att förhindra sin dotters brott, bland annat genom att kontaktat både polis och sociala myndigheter för att förhindra att brotten.

sverigesradio.se +

Vine uppdateras med ny funktion

Mobil / Mjukvara

Vine har precis släppt en uppdatering till sina appar för Android, iOS och Windows Phone som kan vara värd att ta en titt på om du använder appen. Numera så kan du nämligen stjärnmarkera konton för att få pushnotifieringar varje gång kontot publicerar en ny video.

Jag använder inte Vine men det är nästan så att jag skulle vilja ha denna funktion till Instagram eller Tumbler-appen.

blog.vine.co +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen