Tidernas bästa superhjältefilm är korad

Film / Nyhet

15.000 röster har kommit in från svenska filmfans, när MovieZine gav sig på att kora Tidernas Bästa Superhjältefilm.

32 filmer valdes ut av MovieZines läsare och redaktion, för att göra upp i Dödsmatchen om bästa superhjältefilmen. De gallrades ner till åtta, som möttes i dueller hela förra veckan. Men en av titlarna käkade upp sina motståndare gång på gång, utan någon större fight.

Den solklara vinnaren blev "The Dark Knight" (2008), Christopher Nolans stenhårda uppföljare till "Batman Begins".

Var det väntat, eller hade ni velat se en annan vinnare?

via MovieZine.se www.moviezine.se +

Torchlight är gratis just nu

Spel / PC

Om du är sugen på lite trevlig hack'n'slash kan vi meddela att Arc Games just nu ger bort Torchlight helt gratis. Dessutom kostar Torchlight II endast 5 US-dollar vilket är en fjärdedel av det ordinarie priset.

www.polygon.com +

Tabletmarknaden är ganska mättad

Foto: umpcportal.com
Mobil / Business

Ett av världens främsta analysföretag när det kommer till elektronik och internet är helt klart IDC och de har nyligen kommit med en ny rapport där de tittat lite på tabletmarknaden. Enligt dem så har tillväxten för denna marknad nästan stannat helt, eller åtminstone så har den fallit spikrakt nedåt om man jämför med förra året.

Enligt IDC så förväntas den totala tillväxten av tabletmarknaden 2014 bli 7,2 procent, en siffra som går att jämföra med förra årets tillväxt på 52,5 procent. Det verkar alltså som om tabletmarknaden nästan har nått sin topp.

Enligt IDC så är årets vinnare vad gäller tablets Microsoft vars försäljning under 2014 har sett en cirka 67 procent tillväxt. De nämner även Google som vinnare då androidtablets har ökat med 13 procent medan tillväxten för Apples iPad är negativ då de tappar 13 procent.

Sist men inte minst så bedömer IDC att tillväxten fram tills 2018 kommer att ligga på runt 5,4 procent per år.

www.di.se +

Expressen köper Facebooksidan Vi som gillar fredagsmys

Webb / Facebook

För ett tag sedan köpte Aftonbladets ägare Shibsted upp Facebooksidan "Svenska klipp" som då hade runt 130.000 följare och nu skriver Dagens Media att Aftonbladets värsta konkurrent Expressen har köpt upp Facebooksidan "Vi som gillar fredagsmys" med den tillhörande sajten Mysfredag.se.

Mysfredag har 360.000 följare och Dagens Media skriver att de senaste 17 länkarna på "Vi som gillar fredagsmys" går till Expressens klicksajt Omtalat. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Anna-Clara Welander, chef för Expressen Magasin, bekräftar affären för Dagens Media.

Vad Expressen betalat för "Vi som gillar fredagsmys" och Mysfredag.se vill man dock inte kommentera.

www.dagensmedia.se +

Humble Bundle samlar in pengar till Ebola

Spel / PC

Kolla när utvecklare skapar spel, donera pengar till kampen mot ebola och få spelen som utvecklas. Mojang vill nu försöka hjälpa till att bekämpa den vidriga sjukdomen genom allmänhetens intresse för spel. Via Humble Bundle samlar de under 96 timmar därför in pengar som går direkt till hjälporganisationen Direct Relief. De spelföretag som är med och utvecklar är Grapefrukt, Ludocity, Glitchnap, SLMN, Coffee Stain, samt tre team från Mojang. Dessutom bidrar även utvecklaren TheMogMiner. I skrivandets stund har de dragit in närmare 11 000 US-dollar.

Vill du donera pengar och kolla in på utvecklarnas livesändningar kan du göra det via Humble Bundles hemsida.

www.humblebundle.com +

Se flugor sätta livet till

Vetenskap / Natur

Insektsdödare är elaka saker - om man är insekt. Vi människor gillar dem nog bättre. Här får vi se The Slow Mo Guys ta lite flugor och vad som händer när en fluga möter en insektsdödare i form av ett tennisracket.

Varning: lite småäckligt!

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen