Tidernas bästa superhjältefilm är korad

Film / Nyhet

15.000 röster har kommit in från svenska filmfans, när MovieZine gav sig på att kora Tidernas Bästa Superhjältefilm.

32 filmer valdes ut av MovieZines läsare och redaktion, för att göra upp i Dödsmatchen om bästa superhjältefilmen. De gallrades ner till åtta, som möttes i dueller hela förra veckan. Men en av titlarna käkade upp sina motståndare gång på gång, utan någon större fight.

Den solklara vinnaren blev "The Dark Knight" (2008), Christopher Nolans stenhårda uppföljare till "Batman Begins".

Var det väntat, eller hade ni velat se en annan vinnare?

via MovieZine.se www.moviezine.se +

Microsoft låter alla utveckla till Xbox One

Spel / Microsoft

Vilken utvecklare som helst ska kunna utveckla appar till Xbox One meddelar Microsoft och släpper nu ett utvecklings-kit för konsolen. Till en början kommer det att bli tillgängligt för utvalda utvecklare men ska sedan släppas fritt för alla.

Apparna kommer att skapas via Microsofts nylanserade plattform för universella appar till Windows 10, en plattform som ska ha stöd för PC, telefon, surfplattor och Xbox One. Mer information om universella appar till Xbox One kommer att presenteras under Microsofts Build developers conference i april och enligt uppgifter från The Verge kommer universella appar att börja anlända till konsolen i november.

www.theverge.com +

Antal kärnvapen fortsätter att minska

Samhälle / Konflikter

The Bulletin är ett forum för kärnkraftsforskare och de har sedan 1987 samlat statistik över världens kärnvapen under en sektion man kallar för "Nuclear notebook".

Glädjande nog verkar det som om antalet kärnvapen har minskat kraftigt sedan Kalla krigets slut i slutet på 80-talet även om minskningen tyvärr verkar ha planat ut lite de senaste i åren som ni kan se i grafiken ovan. Ännu ett orosmoln är givetvis att antal länder som förfogar över kärnvapen har ökat på senare år.

Hoppar ni vidare på länken nedan finns en interaktiv version av bilden ovan där man kan se, någorlunda, antal kärnvapen de nio staterna man anser förfogar över kärnvapen har. Även om inte alla de nio staterna officiellt har erkänt att man har kärnvapen. I den interaktiva grafiken kan man även leta sig ner på detaljnivå för vart och ett av åren sedan 1945.

via Gizmodo thebulletin.org +

World Press Foto-vinnare blir av med sitt pris

Foto / Fotografer

Förra månaden presenterades alla vinnarna av World Press Foto 2015. Dock tog det inte lång tid innan en av förstapristagarna, Giovanni Troilo, blev ifrågasatt. Han vann förstapris i kategorin Contemporary Issues och dokumenterade staden Charleroi i en serie foton med namnet "The Dark Heart of Europe". Det har dock visat sig att en av bilderna, som tagits för att presentera staden, egentligen är tagen i Bryssel.

Word Press Foto har därför meddelat att Giovanni Troilo diskvalificerats och att tvåan och trean i kategorin nu tar över första- och andraplatsen.

Hela tävlingen har i år varit utsatt för en del diskussioner kring fotoetik och redigering. Det efter att hela 20 procent av deltagarna diskvalificerats på grund av att deras bilder varit redigerade i för stor omfattning. Vinnare av själva titeln World Press Photo of the Year 2015 blev den danske fotografen Mads Nissen med ett foto av gaykärleksparet Jon och Alex i St Petersburg, Ryssland.

www.diyphotography.net +

TV-tips India's Daughter

Film / Övrigt

Indiska myndigheter bad idag YouTube att ta bort alla länkar som relaterar till den otäcka dokumentären "India's Daughter" som skildrar omständigheterna kring en kvinna som våldtogs och därefter mördades på en buss 2012 samt efterspelet till det.

BBC-filmen är regisserad av Leslee Udwin och den finns nu på YouTube för allmän visning. Tanken var egentligen att filmen skulle visas på Intenationella Kvinnodagen [wiki] nu på söndag den 8:e mars men efter det att Indien förbjöd filmen flyttade BBC fram premiären till igår. Filmen kommer även att sändas på linjärtv i Storbritannien, Danmark, Norge, Kanada, Schweiz samt Sverige (SVT 2 klockan 22:10 den 8:e mars [länk]). En taleskvinna för Google som äger YouTube säger i ett uttalande:
"We believe that access to information is the foundation of a free society we continue to remove content that is illegal or violates our community guidelines, once notified"
OBS! Det är ingen direkt trevlig dokumentär så känsliga tittare varnas. Regissören Leslee Udwin har känt sig tvingad att lämna Indien på grund av rädsla för repressalier.

www.reuters.com +

McLaren Sport Series har premiär nästa månad

Bil / McLaren

Knappt har man börjat sopa golvet på mässan i Genève innan det är dags att börja tänka på nästa - New York Auto Show som drar igång i början på april. Nu får vi bekräftat att McLaren kommer att ta med sin nya instegsmodell Sport Series dit.

Nyheten kommer att bli en konkurrent till bilar som Porsche 911, Mercedes-AMG GT och Audi R8.

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen