master

Nytt på väg från Pixar

Film / Nyhet

Animationsstudion har flera trevliga filmer på gång åt oss de kommande åren. Läs allt om dem här...

Dia de los Muertos (arbetstitel) - Baserat på den mexikanska högtiden De dödas dag, är det förhoppningsvis studions första steg mot lite mörkare barnfilm. Låter egentligen som något Tim Burton kunde ha gjort, men Lee Unkrich ("Toy Story 3") regisserar och premiären är satt till 2015.

Untitled Mind Trip Project (arbetstitel) - Efter att ha tagit med publiken till de mest fantastiska världar, går Pixars nästa resa inåt, till den mänskliga hjärnan. Outforskat område sedan "Hannibal". Lite äckligt kanske, lyckas de få det sådär Pixargulligt? Återstår att se. Pete Docter ("Upp", "Monsters, Inc") i registolen. Premiären väntas till 19 juni 2015.

The Good Dinosaur - Vad hade hänt om asteroiden som utrotade dinosaurierna hade missat vår planet? Det ska den här filmen ta reda på. Dinosaurier var hetare än lava på 90-talet och flera tecknade filmer på temat finns redan - känns på pappret som den minst lovande titeln här. Bob Peterson ("Ett småkryps liv") står för regin. Premiären blir den 30 maj 2014.

via MovieZine.se www.moviezine.se +
Läs mer...

Monsters studentliv - Håriga Sulley och klotrunda Mike är tillbaka - i skolbänken. En uppskattad comeback, för en gångs skull, efter onödiga fortsättningen på trista "Bilar". Dan Scanlon har regisserat uppföljaren (rättare sagt prequeln) som går upp på bio 23 juni 2013.

Hitta Nemo 3D - Mångas favorit-Pixarfilm kommer tillbaka på biograferna. 3D-konverteringen bör göra susen för alla fina undervattensscener och ger en ny generation chansen att upptäcka denna blivande klassiker på stor duk. Biopremiär på juldagen i år. "Just keep swimming, just keep swimming..."

Och i sommar är det givetvis dags att stifta bekantskap med den orädda prinsessan i "Modig". Filmen har premiär den 31 augusti.

Tesla och BMW pratar batterier och kolfiber

Foto: jurvetson
Bil / Tesla

Framtiden för bilen är i alla fall delvis elektrisk och Tesla ligger vad det verkar riktigt långt fram här. Man har alltså ett truimfkort på hand och för nu samtal med BMW enligt Elon Musk. Enligt Musk för man samtal om att samarbete när det gäller batterier och lättviktskomponenter, främst saker gjorda av kolfiber. Att spara vikt är alltid intressant och Musk verkar vara intresserad av BMWs kunskaper där. BMW använder kolfiber i sina elbilar i3 och i8. På batterisidan pratar man om batteriteknologier och laddstationer.

Tidigare agde Mercedes 4% av Tesla men det gör man inte längre. Man har dock sagt att man ska fortsätta jobba med Tesla, något som Toyota också har gjort. Elon verkar med andra ord inte vara speciellt trångsynt.

www.reuters.com +

Narrative Clip får en webbapp

Foto / Övrigt

Fram tills för några dagar sedan gick det bara att komma åt bilderna man tog med den svenska så kallade "lifelogging"-kameran Narrative Clip via den tillhörande mobilappen om man inte valde att spara bilderna på den egna datorns hårddisk.

Nu har det dock blivit ändring på det och man kan nu även komma åt bilderna man tagit via webben. Via webben kan man sedan välja att kolla igenom sina bilder i kronologisk ordning och även radera bilder som man inte är nöjd med.

narrativeapp.com +

Rivning går lite snett

Video / Allvar

En bil som står lite för nära en vägg som ska rivas får bittert ångra detta.

Kina toppar återigen superdatorligan

PC / Hårdvara

Tianhe-2, en superdator som utvecklats hos Kinas National University of Defence Technology, toppar återigen världslistan över superdatorer för fjärde gången.

Enligt TOP500-projektet så sänkte Tianhe-2 den amerikanska Titan till en andra plats med 33,86 petaflop i ett standardiserat test. IBMs Sequoia ligger trea på listan.

TOP500 drogs igång under 1993 och rankar världens superdatorer två gånger om året baserat på deras prestanda. Det har inte hänt mycket i topp 10 på listan och de enda nya tillägget är nummer 10, Cray CS-Storm, som utvecklas av Cray som även utvecklade Titan.

USA har 6 av de 10 översta på listan medan Kina, Japan, Schweiz och Tyskland står för de andra fyra. USA är också det land som är representerat mest på hela listan med 231 superdatorer.

www.fudzilla.com +

Android Slipp låsa upp telefonen med Delayed Lock

Android / Mjukvara

En av de bästa funktionerna i Android 5.0 (Lollipop) är så kallade "trusted places" som gör att telefonen inte låser sig om man är i kontakt med betrodda nätverk eller befinner sig på "säkra" platser som till exempel sitt hem och arbete.

Med appen Delayed Lock kan man nu få detta även på äldre Androidmaskiner som inte fått eller kommer att få Lollipop. Delayed Lock finns som gratis testversion på Google Play på länken nedan och skulle man vilja köpa den efter de sju dagarnas prövotid så kostar den tre dollar.

via The Verge play.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen