Nytt på väg från Pixar

Film / Nyhet

Animationsstudion har flera trevliga filmer på gång åt oss de kommande åren. Läs allt om dem här...

Dia de los Muertos (arbetstitel) - Baserat på den mexikanska högtiden De dödas dag, är det förhoppningsvis studions första steg mot lite mörkare barnfilm. Låter egentligen som något Tim Burton kunde ha gjort, men Lee Unkrich ("Toy Story 3") regisserar och premiären är satt till 2015.

Untitled Mind Trip Project (arbetstitel) - Efter att ha tagit med publiken till de mest fantastiska världar, går Pixars nästa resa inåt, till den mänskliga hjärnan. Outforskat område sedan "Hannibal". Lite äckligt kanske, lyckas de få det sådär Pixargulligt? Återstår att se. Pete Docter ("Upp", "Monsters, Inc") i registolen. Premiären väntas till 19 juni 2015.

The Good Dinosaur - Vad hade hänt om asteroiden som utrotade dinosaurierna hade missat vår planet? Det ska den här filmen ta reda på. Dinosaurier var hetare än lava på 90-talet och flera tecknade filmer på temat finns redan - känns på pappret som den minst lovande titeln här. Bob Peterson ("Ett småkryps liv") står för regin. Premiären blir den 30 maj 2014.

via MovieZine.se www.moviezine.se +
Läs mer...

Monsters studentliv - Håriga Sulley och klotrunda Mike är tillbaka - i skolbänken. En uppskattad comeback, för en gångs skull, efter onödiga fortsättningen på trista "Bilar". Dan Scanlon har regisserat uppföljaren (rättare sagt prequeln) som går upp på bio 23 juni 2013.

Hitta Nemo 3D - Mångas favorit-Pixarfilm kommer tillbaka på biograferna. 3D-konverteringen bör göra susen för alla fina undervattensscener och ger en ny generation chansen att upptäcka denna blivande klassiker på stor duk. Biopremiär på juldagen i år. "Just keep swimming, just keep swimming..."

Och i sommar är det givetvis dags att stifta bekantskap med den orädda prinsessan i "Modig". Filmen har premiär den 31 augusti.

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

PlayStation 4 får denna vecka Just Cause 3, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Kung Fu Panda Showdown of Legendary Legends, Chivalry: Medieval Warfare och Arcade Archives MAGMAX.

PlayStation 3 får Grand Theft Auto: San Andreas (uppdaterat med Trophies) och PlayStation Vita får BigFest.

En komplett lista på allt som släpps i PlayStation-affären denna vecka kan hittas via länken nedan.

blog.eu.playstation.com +

Chrome för Android får bättre databesparing

Android / Mjukvara

Google kommer snart förbättra sin databesparingsfunktion för Chrome på Android som, enligt Google själva, skall spara upp till 70 procent med datatrafik. Databesparingen aktiveras där webbläsaren upptäcker att telefonen har dåligt nät och kommer då endast visa texten på webbplatsen man besöker. Man kan fortfarande ladda sidans bilder genom att trycka på dem men dessa laddas alltså inte ner automatiskt när detta läge är aktiverat.

Detta är ju perfekt när nätet segar och man verkligen vill läsa en specifik grej. Denna uppdatering kommer rullas ut till folk i Indien och Indonesien först men bör göra tillgänglig för alla under de närmsta månaderna.

chrome.blogspot.fr +

Eyewitness.nu är ett nytt fotomagasin

Foto / Bransch

Magnus Sundberg är fotograf och den person som står bakom satsningen på det nya fotomagasinet Eyewitness.nu. Han har under en stor del av sin karriär jobbat för Göteborgsposten och berättar nu för tidningen om sin nya satsning på ett magasin med uppdrag att beröra läsaren.

– Idén är att berätta med bilder i stället för ord och att använda den dokumentära bildens förmåga att beröra betraktaren.

– Den dokumentära bilden påverkar man som fotograf bara med sin närvaro. Du lägger inte till och tar inte bort något utan visar bara hur det ser ut. Det blir ett viktigt tidsdokument som människor törstar efter i dag.

I det första numret får vi följa Magnus på hans resa till gränsen mellan Ungern och Serbien och sammanlagt får vi ta del av fyra nummer varje år. Mer om magasinet kan ni läsa via länken nedan där det också går att beställa.

via GP.se eyewitness.nu +

Snubbe bygger massivt magasin till Nerf Rival

Pryl / Leksaker

Nerf Rival är en best till leksak. Leksaksgeväret kan skjuta iväg bollar i 110 km/h men då magasinet endast rymmer 12 bollar så försvinner ammunitionen illa kvickt. Youtubern Outof Darts har kommit med en lösning för detta problem genom att bygga ett magasin som rymmer 108 bollar, utan att ta allt för stor plats.

I videon ovan ser ni när magasinet demonstreras och nedan ser ni en video med en mindre graciös lösning.

youtube.com +

Förslag om att skriva av lån för kvinnor som läser IT-utbildningar

Samhälle / Utbildning

Regeringens Digitaliseringskommission har lagt fram ett förslag som skulle innebära att kvinnliga studenter som läser IT-utbildningar ska få sina studieskulder avskrivna.

Man tror att det här förslaget skulle kunna fungera som en morot och få fler kvinnor att söka sig till IT-utbildningar skriver Computer Sweden. Förslaget riktar sig mot kvinnor som läser högre it-utbildningar där de idag utgör 15% av alla som läser sådana. Målet är att få upp detta till 30% vilket skulle innebära att cirka 5.000 kvinnor skulle kunna få sina studielån avskrivna efter avslutad utbildning. Även bidragsveckorna skulle nollställas för kvinnor som läser IT-utbildningar skulle nollställas så att de även skulle få möjlighet att läsa en annan utbildning senare.

Exakt hur mycket det här förslaget skulle kosta om det realiserades kan Digitaliseringskommissionen inte svara på utan säger att det beror på hur lång tid det skulle ta att uppnå målet på 30% kvinnor på högre IT-utbildningar och säger att det kan komma att kosta allt mellan några hundra miljoner kronor till strax över en miljard kronor.

computersweden.idg.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen