Ingen Scarlett Johansson i "Iron Man 3"

Film / Nyhet

"Iron Man 3" verkar få finfin förstärkning av Jessica Chastain, Guy Pearce och Ben Kingsley, men en stjärna lämnar filmen. Scarlett Johansson har sagt till Screen Rant att hon inte upprepar rollen från "Iron Man 2".

Samtidigt hoppas hon på att få en egen film, och har pitchat en idé till producenten Kevin Feige:

- Man bygger en sådan här karaktär och hoppas att fansen vill se mer. Jag tror vi skulle kunna göra en fantastisk film i Bourne-anda, som skulle ta serietidningsgenren i en helt ny riktning. Det finns så mycket mer att berätta om henne.

Så passa på och njut extra mycket av Black Widows rövkickande i "The Avengers" för Marvel har vad vi vet fullt upp de kommande åren med uppföljarna till "Thor" och "Captain America"...

via Screen Rant www.moviezine.se +

Microsoft kan vara på gång med ny handkontroll

Spel / Microsoft

En av nyheterna under E3 kan komma att bli en ny handkontroll för Xbox One där den stora förändringen är ett 3.5 mm-uttag för hörlurar. Kontrollen har dykt upp på Xbox supportsida där det står att stöd för 3.5 mm endast kommer att finnas på kontroller släppta efter juni 2015.

I övrigt ser det inte ut som om några större förändringar har skett men vi lär få veta mer snart.

support.xbox.com +

Ny trailer för Batman: Arkham Knight

Spel / Multiplattform

Rocksteady släppte nyss ännu en trailer för sitt kommande Läderlappenspel, Batman: Arkham Knight.

Brittiska CarBuyer testar nya Volvo XC90

Bil / Volvo

Nya Volvo XC90 hyllas till skyarna världen över men när vi nu får se brittiska CarBuyer recensera den berättar de att den faktiskt inte är helt perfekt på alla punkter.

  tack Adam Zylberstein www.carbuyer.co.uk +

Damlag till FIFA 16

Spel / Multiplattform

I dag meddelade EA att FIFA 16 blir det första spelet i FIFA-seriens historia som kommer att kunna erbjuda damfotboll. Sverige, plus ytterligare elva av världens allra bästa damlandslag vilket innebär Australien, Brasilien, Kanada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexiko, Spanien och USA. Landslagen kommer att finnas tillgängliga i en rad spellägen som exempelvis offline-läget Kick Off och vänskapsmatcher Online.

Charlotte Rohlin, som är mittback i den svenska landslagstruppen hade detta att säga om det hela:

"Att få se hur det går till när en spelare skapas i spelet var häftigt, särskilt när man är en av dom. Det är jättekul att damspelare inkluderas i EA SPORTS FIFA. Vi är förebilder för många unga och detta visar verkligen att fotboll är fotboll för alla".

Även mittfältaren/forwarden Kosovare ”Kosse” Asllani är nöjd med detta tillskott:

"Eftersom jag själv växt upp med EA SPORTS FIFA så har jag drömt om att damspelare ska finnas med i spelet. Det är ett stort steg för damfotbollen".

FIFA 16 släpps till Windows, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 och PlayStation 3 den 24 september.

www.easports.com +

Forskare: Du kan förbättra hjärnan genom att se på 3D-film

Vetenskap / Medicin

Enligt en ny undersökning kan tevetittande i 3D förbättra din hjärna, dock under en begränsad tid. Undersökningen som genomfördes visade att hjärnan ökar den kognitiva förmågan under en begränsad tid efter tevetittande och att ökningen var betydligt mer markant efter 3D-tittande än 2D-tittande.

Försökspersonerna som tittade på 3D hade i snitt en tjugotreprocentig ökning under 20 minuter jämfört med de som tittade på 2D där ökningen var elva procent. Anledningen tros vara att 3D-upplevelsen helt enkelt är mer underhållande vilket gör att hjärnan jobbar hårdare för att stimulera lycka och spänning eller upphetsning.

Så varför är det här viktigt? Jo, om det hela stämmer skulle konsumtion av 3D i form av film eller spel kunna hjälpa människor med nedsatt eller sjunkande kognitiv förmåga, exempelvis äldre personer. På sikt skulle det alltså kunna göra att problem med minnen, språk, uppmärksamhet, medvetande, problemlösning och liknande kognitiva förmågor kan minskas eller fördröjas.

www.theguardian.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen