Jeremy Renner om "The Bourne Legacy"

Film / Nyhet

Parallellt med att spela superbågskytten Hawkeye i bioaktuella "The Avengers", har Jeremy Renner fått den svåra uppgiften att bära en annan franchise på sina axlar. Rollen som Aaron Cross i "The Bourne Legacy" väntas transformera Renner till actionstjärnan som han har potential att bli:

- Det är förmodligen det roligaste som jag har haft på två fötter på väldigt länge. En fantastisk upplevelse. "The Avengers" var överväldigande att göra. Det var en så stor produktion att jag inte ens såg hälften av skådespelarna under inspelningen. Och sedan kastades jag in i något som "The Bourne Legacy", som också är en gigantisk franchise och en stor actionfilm, men som kändes som en liten independentfilm för mig. Främst på grund av att allt är så intimt i filmen, långt ifrån de green screens som man spelar framför i "The Avengers". Det är huvudsakligen Rachel Weisz och jag och de omständigheter som vi utsätts för, innan vi kommer till den tredje akten som öppnar upp till en annan värld. Men det är som sagt en väldigt intim film. Den är intensiv och den rör sig och den har en massa action, men det är ganska mycket av en tänkarfilm.

Läs hela intervjun med Jeremy Renner på MovieZine.se.

"The Bourne Legacy" får biopremiär 31 augusti.

via MovieZine.se www.moviezine.se +

857 hemsidor blockeras i Indien

Webb / Sajter

Den indiska regeringen har bestämt sig för att blockera ett gäng hemsidor som hotar indiers moral och anständighet. Bland dessa blockerade hemsidor är det till störst del porrsajter som Picsboob.com och All-free-nude-old-granny-mature-women-xxx-porn-pics.com, men också torrentsajter Kickass.to och h33t.to, som för övrigt stängts ner och/eller bytt domän.

Bortsett från porrsidor och torrentsajter hittar vi också humorsidor som Collegehumor och 9Gag samt videosidor som Liveleak, vilket är sajter som enligt Indien är hot mot invånarnas anständighet.

Blockeringen kommer gå av stapeln i slutet av månaden och troligtvis kommer detta endast att leda till att användandet av vpn-tjänster i Indien kommer öka rätt rejält.

Ovan ser ni en video från Collegehumor som från och med slutet av månaden inte kommer kunna ses i Indien.

torrentfreak.com +

Autodesk släpper spelmotor

Spel / PC

Bitsquid

Det amerikanska programvaruföretaget Autodesk (Maya, 3DS Max, Scaleform) kommer inom kort släppa en egen spelmotor som då skall konkurrera med spelmotorer som Unity och Unreal Engine. Spelmotorn heter Stingray och är mer eller mindre den svenska spelmotorn Bitsquid (Helldivers, Magicka: Wizard Wars) som Autodesk köpte förra året.

Målet med spelmotorn är att det skall bli enklare för spelutvecklare som skapar grafik i Autodesk andra program att få in dessa i en spelmotor.

"If you're a AAA developer, what you do is buy 3D tools, and then buy other tools that you need or make them in-house, and then you either buy a game engine or you build your own engine, and then you get your teams to customize this massive pipeline around it. What we're trying to do is create more of that out of the box."

30 dollar i månaden kommer det att kosta och det kommer även finnas ett gratisalternativ för studenter.

www.theverge.com +

Kolla in månen, Venus, Jupiter och Jorden från ISS

Vetenskap / Rymden

Här är en rätt cool bild som den amerikanska astronauten John Kelly tog från den internationella rymdstationen ISS för någon vecka sedan.

På bilden kan vi, uppifrån och ner, se jorden, Jupiter, Venus och månen som ISS passerar på sin färd runt jorden.

via io9 twitter.com +

Dags för The International

Spel / PC

I kväll drog den stora Dota 2-turneringen The International igång borta i Seattle. På denna första dag spelar bland annat lag som Fnatic samt Day9 och om man vill följa matcherna så kan man göra det ovan eller via länken nedan.

Prispotten i årets turnering ligger på drygt 155 000 000 kronor vilket är rätt makalöst.

www.dota2.com +

Disney snackar om varför deras 3D-animeringar är så realistiska

Film / Övrigt

Disney får väl räknas som den animerade filmens okrönta mästare och här snackar man lite om hur man använder "path tracing" [wiki] för att få sina 3D-animeringar så realistiska som det bara går.

via Engadget www.disneyanimation.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen