Jeremy Renner om "The Bourne Legacy"

Film / Nyhet

Parallellt med att spela superbågskytten Hawkeye i bioaktuella "The Avengers", har Jeremy Renner fått den svåra uppgiften att bära en annan franchise på sina axlar. Rollen som Aaron Cross i "The Bourne Legacy" väntas transformera Renner till actionstjärnan som han har potential att bli:

- Det är förmodligen det roligaste som jag har haft på två fötter på väldigt länge. En fantastisk upplevelse. "The Avengers" var överväldigande att göra. Det var en så stor produktion att jag inte ens såg hälften av skådespelarna under inspelningen. Och sedan kastades jag in i något som "The Bourne Legacy", som också är en gigantisk franchise och en stor actionfilm, men som kändes som en liten independentfilm för mig. Främst på grund av att allt är så intimt i filmen, långt ifrån de green screens som man spelar framför i "The Avengers". Det är huvudsakligen Rachel Weisz och jag och de omständigheter som vi utsätts för, innan vi kommer till den tredje akten som öppnar upp till en annan värld. Men det är som sagt en väldigt intim film. Den är intensiv och den rör sig och den har en massa action, men det är ganska mycket av en tänkarfilm.

Läs hela intervjun med Jeremy Renner på MovieZine.se.

"The Bourne Legacy" får biopremiär 31 augusti.

via MovieZine.se www.moviezine.se +

Galet koncept från Chevrolet

Bil / Chevrolet

Det är inte bara produktionsbilar och kopior på bilmässan i Shanhai utan självklart även ett par koncept. Chevrolet står nog för det allra mest vågade med FNR Concept - en självkörande sak som ser ut att komma från rymden.

Bilen är eldriven och tanken är alltså att du bara ska vara passagerare och att den ska köra dig dit du vill. På insidan finns fyra separata fåtöljer som går att rotera så att man sitter mot varandra om man exempelvis vill ha ett möte eller bara gillar att titta på sina medpassagerare.

Tyvärr får vi inte reda på så mycket mer om FNR för tillfället. Bilder från mässgolvet finns på länken nedan.

jalopnik.com +

League of Legends kommer att dominera MOBA nästa år

Spel / PC

Det är utan tvekan League of Legends som är det dominerande MOBA-spelet på marknaden idag. Och så lär det förbli även nästa år. Det har marknadsföretaget EEDAR kommit fram till.

Enligt deras analytiker Edward Zhou kommer League of Legends att inneha 66 procent av marknaden medan Dota 2 kommer att landa på en andraplats med 14 procent. Efter det lär Blizzards kommande spel Heroes of the Storm komma med 7 procent och sist Smite på 2,5 procent. Resterande 0,5 procent lär tillhöra mindre aktörer.

Enligt Zhou finns det dock absolut möjlighet för andra MOBA-spel att ta sig in på marknaden. Men då måste de komma med något nytt och inte bara upprepa det som andra redan har gjort.

www.pcgamer.com +

Astronauten Chris Hadfield släpper skiva

Vetenskap / Rymden

Den kanadensiske astronauten Chris Hadfield som befann sig ett halvår på den internationella rymdstationen ISS mellan 2012-2013 har meddelat att han kommer att släppa ett album med de låtar han spelade in där.

Hadfield har antagligen kommit att bli den mest kände av besättningen på ISS på grund av sitt flitiga användande av sociala medier samt alla klipp med både musik och annat som han laddat upp till YouTube. Han spelade bland annat in en version av David Bowies "Space Oddity" som ni kan se i klippet här ovan och den kallade Bowie själv för "kanske den mest gripande version av låten som någonsin skapats".

Förutom Hadfield själv kommer artister som Barenaked Ladies, Ron Sexsmith samt Buck 65 medverka på plattan som släpps senare i år.

www.rollingstone.com +

Ny glasgroda funnen i Costa Rica

OBS! Bilden är ett montage.
Vetenskap / Natur

I Costa Rica har ett gäng forskare hittat en ny sorts groda i Hyalinobatrachium-släktet i vid namn dianae. Det är en av 14 olika glasgrodor som bor runt om i landet och det som är speciellt med just dianae är att den är kalaslik grodan Kermit från Mupparna. Sedan är det den första nya glasgrodan som hittats i landet sedan 1973.

Brian Kubicki, Stanley Salazar, and Robert Puschendorf heter de som hittat grodan och dessa har skrivit ett abstrakt om grodan som ni hittar via länken här nere.

cramphibian.com +

Här är en film från det Alan Wake 2 vi aldrig får spela

Spel / Multiplattform

Remedy hade långtgående planer på ett Alan Wake 2. Men produktionen lades till slut ner eftersom tiden inte kändes rätt. Dock han de sätta ihop en prototyp som vi kan se ovan.

Själv gillade jag verkligen det första Alan Wake och hade inte alls haft något emot att spela en uppföljare. Och Remedy har inte helt uteslutit att det kan komma i framtiden. Det säger de till Polygon som har publicerat en lång intervju med Sam Lake, Creative Director, full med detaljer om produktionen och framtiden.

"The team and the work is very much focused on Quantum Break. We are living in Quantum Break land and enjoying ourselves, but at the same time we are in a place where we are starting to look into the future and starting to have discussions about what is next."

"Among other things. we are discussing the possibility of an Alan Wake sequel with multiple partners, but nothing has been decided."

www.polygon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen