Jeremy Renner om "The Bourne Legacy"

Film / Nyhet

Parallellt med att spela superbågskytten Hawkeye i bioaktuella "The Avengers", har Jeremy Renner fått den svåra uppgiften att bära en annan franchise på sina axlar. Rollen som Aaron Cross i "The Bourne Legacy" väntas transformera Renner till actionstjärnan som han har potential att bli:

- Det är förmodligen det roligaste som jag har haft på två fötter på väldigt länge. En fantastisk upplevelse. "The Avengers" var överväldigande att göra. Det var en så stor produktion att jag inte ens såg hälften av skådespelarna under inspelningen. Och sedan kastades jag in i något som "The Bourne Legacy", som också är en gigantisk franchise och en stor actionfilm, men som kändes som en liten independentfilm för mig. Främst på grund av att allt är så intimt i filmen, långt ifrån de green screens som man spelar framför i "The Avengers". Det är huvudsakligen Rachel Weisz och jag och de omständigheter som vi utsätts för, innan vi kommer till den tredje akten som öppnar upp till en annan värld. Men det är som sagt en väldigt intim film. Den är intensiv och den rör sig och den har en massa action, men det är ganska mycket av en tänkarfilm.

Läs hela intervjun med Jeremy Renner på MovieZine.se.

"The Bourne Legacy" får biopremiär 31 augusti.

via MovieZine.se www.moviezine.se +

Motherboard träffar John Romero

Spel / Övrigt

Motherboard träffar här den legendariska spelutvecklaren John Romero som sannolikt är mest känd för sin tid på id Software med spel som DOOM och Quake.

motherboard.vice.com +

Google I/O Google I/O på tio minuter

Webb / Google

Igår drog Google I/O igång och för att dra igång allting ordentligt så höll gänget en 2,5 timmar lång presskonferens där de pratade om vad företaget kommer att satsa på i framtiden. The Verge har nu klippt bort allt strunt och klämt ihop hela presskonferensen till en tio minuter lång sammanfattning.

En liten förhandstitt på Android M hittar ni här nere.

youtube.com +

Tut i luren Canon 5D!

Foto / Canon

För tio år sedan, den 22 augusti 2005, presenterade Canon sin EOS 5D. Den hade då en fullformatssensor på 12.8 megapixel och kostade vid releasen ungefär 3300 dollar. Det var den första fullformatskameran som var lite mindre till storleken och smidigare i jämförelse med andra modeller. Priset var också betydligt lägre än exempelvis Canon 1DS Mark II vilket gjorde att fler fotografer hade råd att ta sig in på marknaden.

Nu tio år senare har flera efterföljare släppts och nya är på väg i år. EOS 5D Mark II släpptes 2008 med en sensor på 21.1 MP samt med möjlighet till videoinspelning i full HD. År 2012 kom Mark III med sin sensor på 22 megapixel och så sent som i år presenterades 5Ds och 5Ds R med en sensor på 51 megapixel. Dessutom förväntas Canon presentera sin Canon 5D Mark IV senare i år.

Nedan kan ni se en demonstration, från år 2006, av den första Canon 5D-kameran. Igår firade Canon själva kamerans födelsedag, så därför säger vi grattis Canon 5D till tio år på marknaden!

petapixel.com +

Svenska speltoppen vecka 21

Spel / Multiplattform

Multiformat (per plattform)
1.The Witcher 3: Wild Hunt (PS4)
2.The Witcher 3: Wild Hunt (PC)
3.The Witcher 3: Wild Hunt (XBO)
4.Farming Simulator 2015 (360)
5.Farming Simulator 2015 (PS3)
6.Grand Theft Auto V (PC)
7.Grand Theft Auto V (PS4)
8.Farming Simulator 2015 (PS4)
9.The Sims 4 (PC)
10.Project CARS (PS4)
11.Grand Theft Auto V (XBO)
12.FIFA 15 (PS4)
13.Minecraft (PS3)
14.Minecraft (360)
15.Mortal Kombat X (PS4)
16.Farming Simulator 2015 (XBO)
17.Wolfenstein: The Old Blood (PS4)
18.The Sims 4: Get to Work (PC)
19.Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS4)
20.Destiny (PS4)

Multiformat
1.The Witcher 3: Wild Hunt
2.Farming Simulator 2015
3.Grand Theft Auto V
4.Minecraft
5.FIFA 15
6.Project CARS
7.Lego Marvel Super Heroes
8.Mortal Kombat X
9.The Sims 4
10.Battlefield: Hardline
11.Wolfenstein: The Old Blood
12.Call of Duty: Advanced Warfare
13.Destiny
14.NHL 15
15.Just Dance 2015
16.Lego Batman 3: Beyond Gotham
17.The Sims 4: Get to Work
18.Far Cry 4
19.Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
20.Diablo III: Reaper of Souls

www.dataspelsbranschen.se +
Läs mer...

State Zero med och utan ljudeffekter

Film / Kortfilm

Här är ett klipp från regissören Andreé Wallin där han visar hur några scener från hans dystopiska framtidsfilm "State Zero" ser ut med och utan tillagda ljudeffekter.

State Zero handar om ett dystopiskt framtidsscenario som utspelar sig i ett framtida Stockholm. Ni kan kolla in hela kortfilmen på den inlänkade artikeln nedan.

www.statezeromovie.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen