Downey Jr åter vitsig i järnrustning

Film / Nyhet

"The Avengers" må sammanföra franchisen Thor, Hulken, Captain America och Iron Man, men det råder ingen tvekan om att Tony Stark och hans järnrustning har en oerhört central plats i filmen.

Vad var den mest minnesvärda scenen att spela in i "The Avengers", enligt dig?

- Den var nog den första gången som vi alla samlas på bron och tittar på varandra samt inser att vi högst sannolikt kommer att fortsätta att spela in filmen, för att vi var tvungna att se till att visionen från Marvel Studios chef Kevin Feige blev verklighet.

via MovieZine.se www.moviezine.se +
Läs mer...

Stämmer det att du var den som höll gruppen samman under inspelningen?

- Ja, jag erbjöd skjuts till och från Albuquerque (där filmen till stora delar spelades in, förf. anm.), med mitt privata jetflygplan (skratt).

Berätta om hur vägen till "The Avengers" har sett ut för din del?

- Det hela går tillbaka till 2007 när jag fick rollen, då Kevin Feige avslöjade att allt så småningom skulle mynna ut till ett möte mellan olika Marvelfigurer, i ett projekt utan motstycke i filmhistorien. Jag har känt mig nervös, entusiastisk och tveksam, om vartannat. Samuel L. Jackson och jag har arbetat ihop tidigare och Chris (Hemsworth) och Chris (Evans) har ju fått två egna framgångsrika franchises. När Mark Ruffalo sedan klev ombord, så kände att jag att "Wow, det här kommer verkligen att bli av".

Läs mer på MovieZine.se.

Kommentarsfältet på The Verge tar semester

Webb / Sajter

Den populära tekniksajten The Verge har valt att stänga ner kommentarerna i några veckor. I en artikel på sajten skriver en av sajtens grundare, Nilay Patel, att det har varit dålig stämning sedan Gamergate-incidenten och det har sakta men säkert blivit lite värre sedan dess, vilket har lett till att skribenterna inte har kunnat producerat på topp som de har gjort tidigare.

That's a bad feedback loop, and we want to stop it. So we're going to call timeout for a while and turn comments off by default on all posts for the next few weeks. It's going to be a super chill summer.

Så under sommaren kommer det inte vara möjligt att kommentera på de artiklar som publiceras på The Verge. Sajtens forum kommer dock hållas igång och bra inlägg på sociala nätverk och på forumet kommer lyftas fram på förstasidan.

Comments will be back. There will always be another party. Freedom lasts forever.

Ovan ser ni en kortfilm från Crazy Pictures som handlar om dålig stämning på internet.

www.theverge.com +

Volkswagen ska göra en Segway-liknande tjofräs

Pryl / Pryl

Volkswagen kommer inom kort släppa ett fordon som ska konkurrera med Segway. I en intervju med tyska Bild berättade Volkswagen-chefen Martin Winterkorn lite om det kommande fordonet.

Fordonet är en trehjuling som gå att vika ihop för smidig förvaring och som styrs av en joystick-liknande spak. Motorn är eldriven och batteriet ska räcka för åkning i drygt 2 mil och ska väga 10 kg. Enligt WInterkom ska priset vara betydligt lägre än än vad en Segway kostar.

När Volkswagens Segway-dödare släpps är för tillfället okänt.

via The Verge www.bild.de +

Dreamhack expanderar ytterligare

Spel / Esport

Världens största spelfestival blir ännu större. Dreamhack expanderar nu nämligen även till Nordamerika.

I en maffig trailer hintar arrangörerna om den nya datorfestivalen där fler detaljer ska avslöjas imorgon den 8 juli. Med andra ord vet vi inte när festivalen ska äga rum eller på vilken plats.

Även om Dreamhack sedan tidigare expanderat utanför Sverige till städer som Valencia och Bukarest så är resan över till USA en stor och viktig utveckling som på allvar sätter Sverige och Dreamhack på kartan och stärker vår position som viktiga aktörer i spelbranschen.

dreamhacknorthamerica.com +

Ubers förarkontroll håller inte måttet

Mobil / Tjänster

Dagens Industri (DI) har testat hur bra förarkontrollerna av privatpersoner som vill köra UberPOP fungerar i Stockholm och tyvärr får man väl säga att det var ett nedslående resultat.

DI:s reporter kunde utan problem anmäla sig som chaufför till UberPOP och börja köra utan att han hade skickat in något belastningsutdrag till Uber visade det sig. Reportern skriver själv:
"Vi blir godkända utan att ha pratat med eller träffat en enda representant från Uber, ej heller genomgått någon utbildning. Dessutom med ett körkort som är knappt fyra månader gammalt."
Uber själva säger till DI att man kontrollerar ansökande chaufförers uppgifter mot en publik databas, oklart vilken, innan de blir godkända. Man säger även att man ska undersöka hur DI:s reporter kunde bli godkänd och att man har vidtagit åtgärder för att förhindra att liknande situationer uppstår i framtiden.

UberPOP är taxitjänsten Ubers transportalternativ där privatpersoner använder sina egna fordon för att transportera resenärer. Tjänsten har blivit förbjuden i ett antal länder och även svenska Transportstyrelsen har dömt ut den som olaglig.

digital.di.se +

Demo för animerat hår liknar en hårreklam

PC / Mjukvara

Realistiskt hår, eller pälsar på djur, i spel är långt ifrån en illusion och Nvidias teknik Nvidia Hairworks visar redan upp läckra resultat. Dock suger tekniken kraft i spelet och exempelvis har AMD rekommenderat de som spelar The Witcher 3, som har stöd för tekniken, på en dator med deras grafikkort att sänka kvaliteten på hårrenderingen för att inte spelet ska bli lidande.

Att tekniken kräver mycket datorkraft är dock inte så konstigt. Inte nog med att hundratusentals hårstrån ska ritas upp. De ska också röra sig dynamiskt och naturligt vilket givetvis kräver en hel del prestanda.

I videon ovan kan ni se en demo skapad av 3D-artisten Tarkan Sarim som visar en animation med 500 000 hårstrån som vajar vackert som i en hårreklam. Demot är renderat på en dator med ett GTX 980.

Nedan kan ni se fler filmer som visar exempel på hur tekniken används i olika spel liksom The WItcher 3 och Far Cry 4.

kotaku.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen