Se dina hatskådisar dö!

Film / Nyhet

Alla har minst en – motsatsen till favvoskådisen, den där talanglösa, irriterande typen som dyker upp överallt. Här är tips på var du kan se dem möta ljuset i tunneln, om än bara på film.

MovieZine listar de 10 mest minnesvärda dödsfallen av hatskådisar. Från Charlie Sheen och Jack Black till Keira Knightley, Paris Hilton och Katherine Heigl i diverse obskyra skräckfilmer. Obs! Varning för spoilers!

via MovieZine.se www.moviezine.se +

NASA kollar in julbelysning från rymden

Vetenskap / Rymden

NASA har med hjälp av satelliten Suomi NPP [wiki] undersökt hur jordens belysning ändras under jultid samt Ramadan för att hitta mönster hur olika kulturer använder belysning på olika delar av året.

Man säger att detta kan bli ett viktigt redskap för att kunna beräkna elförbrukning på olika platser i framtiden.

youtube.com +

Kundvagn som förföljer dig

Pryl / Mojänger

Här är ett koncept som vi kanske får se i köpcentrum och på andra ställen i framtiden. Det handlar om en autonom kundvagn som är försedd med en motor och som följer efter kunden så att denne slipper gå och dra på kundvagnen på egen hand.

Den använder sig av ett kinect för att identifiera "sin" användare och för att kunna följa denne var den än går. Den autonoma kundvagnen är utvecklad av två ingenjörsstudenter på israeliska "Control Robotics and Machine Learning Lab" och de säger att det inte alls är omöjligt att den dyker upp som en färdig produkt i köpcentrum, på flygplatser eller på liknande ställen inom några år.

www.damngeeky.com +

SAS säger att det kan bli gratis att flyga

Samhälle / Allmänt

Flygbolaget SAS koncerndirektör Eivind Roald säger i en intervju med norska Verdens Gang att han tror att det kan komma att bli helt gratis att flyga i framtiden om resenären kan tänka sig att ta emot reklam som kommer att generera eurobonuspoäng för resenären.

Roald ger följande exempel:
"Föreställ dig att du ombord blir ombedd att titta på en tre minuter lång annons från BMW. Om du svarar ja, du får 500 bonuspoäng på ditt konto. I slutet av reklamen kommer du att erbjudas provköra bilen när du anländer. Gör du det får du ytterligare 1.000 bonuspoäng på ditt konto. Detta är de poäng som vi har sålt till BMW, som de delar ut på det sättet de vill."
Han säger vidare att SAS i framtiden inte bara kommer att sälja flyg utan hela paket där man hämtar upp kunden hemma och även ser till att den tar sig vidare till slutdestinationen när planet har landat. Vill man köpa biljetter till evenemang och liknande ska även detta gå att göra via SAS app säger Roald.

2018 tror Eivind Roald att SAS kan komma att erbjuda reklamfinansierade flygresor.

www.dn.se +

Så här kan innanmätet till en sexrobot komma att se ut

Pryl / Robotar

Här är en rendering från den franska 3D-artisten Cesar Vonc där han har drömt ihop ett koncept hur innanmätet på en framtida sexrobot skulle kunna se ut.

Att det kommer att dyka upp robotar helt avsedda för att ha sex med människor är antagligen något vi kan ta för givet då det redan har börjat dyka upp åtminstone dockor som folk kan ha sex med. Exakt hur avancerade framtidens sexrobotar kommer bli kan vi i dagsläget bara spekulera om men att de kommer att dyka upp kan vi nog vara någorlunda säkra på.

via Sploid cesar.vonc.fr +

Enorm insektsrobot

Pryl / Robotar

Biomechatronforskare från tyska Bielefeld University har utvecklat en cirka 90 centimeter lång insektsrobot som man kallar för Hector.

För att Hector ska röra sig så naturligt så möjligt har forskarna undersökt hur en vandrande pinne rör sig och försökt efterapa detta med Hectors rörelser.

Ni kan kolla in Hector och dess förlaga i klippet ovan som tyvärr är på tyska.

www.newscientist.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen