Se dina hatskådisar dö!

Film / Nyhet

Alla har minst en – motsatsen till favvoskådisen, den där talanglösa, irriterande typen som dyker upp överallt. Här är tips på var du kan se dem möta ljuset i tunneln, om än bara på film.

MovieZine listar de 10 mest minnesvärda dödsfallen av hatskådisar. Från Charlie Sheen och Jack Black till Keira Knightley, Paris Hilton och Katherine Heigl i diverse obskyra skräckfilmer. Obs! Varning för spoilers!

via MovieZine.se www.moviezine.se +

Det är en jäkla massa sex i The Witcher 3

Spel / Multiplattform

Porrigt, sexigt, smaklöst, underhållande. Välj själva. Vare sig man vill eller inte är det en hel del sex i The Witcher 3 och nu har Kotaku listat alla sexscenerna.

De är totalt åtta och klippen finns givetvis på Youtube. Några av de som Kotaku har listat har redan tagits ner eftersom Youtube är rätt hårda med nakenhet. Men vissa av dem finns kvar via länken nedan. Och om ni inte orkar leta reda på de borttagna klippen på andra kanaler kan ni se en lätt censurerad snabbvariant av scenerna i filmen ovan. Givetvis är den full av snusk och spoilers.

kotaku.com +

Lenovo jobbar på en ny ThinkPad 10

PC / Hårdvara

Lenovo uppgraderar sin ThinkPad 10 till andra generationen och utlovar 25 procent bättre prestanda i den nya plattan.

När ThinkPad 10 lanserades var den främst riktad mot företagare som behövde något smidigt men kraftfullt att ha med sig på resan. Gen 2 är tänkt att vara mer konsumentinriktad men har samtidigt stora likheter med föregångaren. Den har utrustats med en 10,1 tum stor skärm med Gorilla Glass 3 samt samma upplösning som förut på 1900 x 1200 pixlar. Det går att väja mellan två fyrkärniga Intel Atom-processorer (Z8500 eller Z8700), mellan två eller fyra gigabyte RAM och mellan 64 eller 128 gigabyte lagringsutrymme. På baksidan sitter en kamera på fem megapixel medan framsidan är utrustad med en kamera på 1,2 megapixel. Den är också marginellt tyngre än föregångaren med 617 gram mot tidigare 598 gram. Batteritiden kommer liksom förut att vara runt 10 timmar.

Det kanske mest intressanta är dock att plattan släpps med Windows 10 vilket gör den till en av de första produkterna som direkt levereras med det nya operativsystemet. Därför har vi heller inte fått något konkret lanseringsdatum utan det är "någon gång senare i sommar" som gäller.

Priset har vi i alla fall fått och plattan kommer att kosta från 549 dollar.

www.anandtech.com +

Snubbe snickrar ihop en egen steadicam

Foto / Tips & Trix

I den här videon får vi se händiga Bob göra en egen steadicam. Ett bra tips för den som inte har tummen mitt i handen och som vill spara lite pengar.

Fördelen med en Steadicam är att bilden blir väldigt mycket mer stabil när du ska filma med din kamera. Exempelvis om du är ute och springer.

Vill du ha en närmare skriftlig beskrivning finns den under klippet på Youtube. Nedan finns också ett annat klipp på en hemmagjord steadicam där två gamla hårddiskar användes.

fstoppers.com +

The Verge recenserar Pebble Time

Pryl / Bärbarheter

Time är det senaste tillskottet i Pebble-biblioteket och The Verge har lagt vantarna på ett exemplar och i videon ovan kan ni se vad gänget tycker om den.

www.theverge.com +

Lenovo släpper streamingpucken Cast

Pryl / TV

Google Chromecast har fått en ny konkurrent. Lenovo Cast är en streamingpuck som går att koppla till skärmar via hdmi och gör det möjligt för dig att strömma material från diverse enheter. Förutom själva formen är Cast ett snäppet högre pris än Chromecast, 49 dollar i stället för 29, men för de extra pengar man lägger ut så får man lite extra prestanda då Cast kan kopplas till 5GHz-wifi.

Cast kommer att bli tillgänglig i augusti och kommer att kosta 49 dollar, vilket idag är 414 kronor.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen