Hon blir sexig lönnmördare i "Machete Kills"

Film / Nyhet

Efter "Zombieland", "The Ward" och "All the Boys Love Mandy Lane" borde Amber Heard vara van vid otäcka roller. Nu blir hon Miss San Antonio, en "manipulativ lönnmördare" i Robert Rodriguez "Machete Kills".

Samtidigt har Sofia Vergara ("Modern Family") kommit ombord som mexikanska Madame Desdemona, som kan sitta på information som Machete är ute efter.

Troligen precis vad den här filmen behöver efter att Demian Bichir och Mel Gibson fått en roll vid Danny Trejos sida. Inspelningen drar igång senare i maj i Texas, skriver Showblitz.

via Showblitz ww.moviezine.se +

YouTube gör Html5 till standard

Webb / YouTube

Sedan 2010 så har du kunnat titta på filmer på YouTube utan att behöva använda Flash då det var då som YouTube började sina experiment med en Html5-spelare. Under dessa år så har den blivit bra mycket bättre och det är allt fler tillfällen och enheter som utnyttjar funktionen, då särskilt Apples prylar.

Om man dock har haft stöd för Flash så har det varit flashspelaren som man fått lov att använda om man inte aktivt valt något annat, detta då Flash-spelaren varit standard.

Nu meddelar YouTube att de väljer att ändra på detta så från och med nu är det Html5-spelaren som är standardspelare. Detta gör att så länge du surfar till sidan från en hyfsat modern webbläsare så kommer du att få filmer strömmade i Googles videoformat VP9. Med hyfsat moderna webbläsare så menas Chrome, IE 11, Safari 8 samt betaversionerna av Firefox.

techcrunch.com +

Microsoft och Facebook svarar oftast på polisens frågor

Bild har inte så mycket med artikel att göra
Webb / Övrigt

DN har gått igenom hur ofta några amerikanska it-jättar lämnar ut information om sina användare när de får förfrågningar från den svenska polisen och tydligen är det Microsoft och Facebook som anses vara mest tillmötesgående mot polisen i de här frågorna.

Enligt DN så lämnar Microsoft ut information vid 96% av de förfrågningar som inkommer från polisen medan Facebook lämnar ut information i 81% av fallen. Både Google och Apple beskrivs som "besvärligare" av polisen och lämnar bara ut information i runt en tredjedel av de förfrågningar man får. Anders Ahlqvist på polisens it-brottssektion säger till DN:
"Apple och Google är lika besvärliga. De har rätt i lagens mening, men det borde finnas en avvägningsmöjlighet för dem."

Under första halvåret 2014 ville polisen ha information om 547 konton på Microsoft/Skype, 334 stycken på Facebook, 94 stycken på Google och 23 konton hos Apple.

www.dn.se +

Varför hickar och gäspar vi?

Vetenskap / Medicin

Har du funderat på varför vi hickar, gäspar och göra lite andra konstiga saker? Då har du det perfekta videoklippet här ovan då de pratar om olika teorier som förklarar fem sådana saker.

youtube.com +

GTA V till PC lär bli ruskigt snyggt

Spel / Multiplattform

Det är många som ivrigt väntar på PC-versionen av GTA V och Rockstar har redan utlovat riktigt bra grafik. Frågan är bara hur bra den kan bli.

Den här videon, som visar upp en moddad version av föregångaren GTA IV, kittlar grafiknerverna och visar att det antagligen kan bli hur snyggt som helst.

youtube.com +

Rykte Öppen konflikt inom The Pirate Bay

Webb / Tjänster

Det har under en tid spekulerats om att den nu nedsläckta torrentsajten The Pirate Bay kommer att återuppstå den första februari och så verkar bli fallet skriver Torrent Freak. Man skriver dock att det inte kommer att vara den fullständiga sajten som nylanseras då och det verkar bero på att det har uppstått en konflikt inom gänget som arbetade med sajten innan den släcktes ned på grund av en razzia förra året.

Det verkar som om den nya versionen av TPB ska vara lättare att administrera än den gamla och därför verkar ledningen bakom TPB ha beslutat sig för att göra sig av med många administratörer och moderatorer som har arbetat i åratal med sajten. Torrent Freak har varit i kontakt med en administratör som varit verksam i ett årtionde på TPB och han säger:
"I wish I had better news to come with. The launch that is about to take place on February 1 is not us.

It was until some dickhead decided to take TPB crew out of the picture. He thinks a site can be run without any staff at all and at the same time keeping up with fakes, internal issues etc.

Personally I won’t accept this neither will any of the crew that’s been active for almost 10-11 years. As an admin and human, I won’t stand aside and accept this kind of behavior. This is the worst scenario that could happen.

You don’t treat people like horseshit."

Torrent Freak skriver vidare att flera av de administratörer som nu känner sig felbehandlade planerar att starta sin egen version av TPB på en ny domän.

torrentfreak.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen