En framtid med supermänniskor

Film / Nyhet

För ett tag sedan skrev vi lite om ett eventuellt kommande robot-uppror baserat på en intevju med robotforskaren Daniel H. Wilson.

Nu har skaparna av den filmen tagit fram en annan som även den bygger på en intervju med Wilson och den här gången handlar det om en framtid med supermänniskor. Det vill säga människor som bytt ut eller adderat något slags implantat i sin kropp. Här fokuserar man framför allt på människor som i framtiden implanterar chip i sina hjärnor för att därefter erhålla andra färdigheter mycket snabbare än vad som skulle varit möjlig annars.

Frågeställningar som uppstår är bland annat vem som ska avgöra om chipet implanteras, om dessa cyborger skulle få ställa upp i idrottstävlingar eller om det skulle klassas som doping och hur det skulle påverkar människor som inte ville implantera chip i sin hjärna, skulle dessa bli en slags dummare andra klassens medborgare?

gizmodo.com +

Dark Knight III: The Master Race

Pryl / Serietidningar

Efter det att DC Comics släppte den legendariska nytappningen av Batman, "The Dark Knight Returns", 1986 och uppföljaren "The Dark Knight Strikes Again" 2002 är det nu dags för en tredje Dark Knight-utgåva.

Frank Miller skrev The Dark Knight Returns och han håller i pennan även denna gången tillsammans med Brian Azzarello och Andy Kubert ("Whatever Happened to the Caped Crusader?") and Klaus Janson ("The Dark Knight Returns") står för illustrationerna.

"Dark Knight III: The Master Race" består av åtta utgåvor på 32 sidor styck och första numret släpptes i USA i förrgår den 25:e november.

edition.cnn.com +

Ny trailer för RUiN

Spel / PC

Vi har tidigare skrivit om den svenska studion Tarhead som utvecklar arenaspelet RUiN. Nu har de släppt en ny trailer med anledning av Dreamhack och utvecklarna meddelar att de är på plats på spelmässan för att visa upp spelet. Så är du i Jönköping i helgen kan du helt enkelt besöka dem och testa själv.

DJI släpper lantbruksdrönaren Agras MG-1

Pryl / Drönare

DJI jobbar inte bara med att bygga drönare som kan användas av diverse entusiaster, fotografer och filmmakare. Gänget har nu visat Agras MG-1 som är en octakopter som ska användas för att bespruta diverse grödor, vilket betyder att lantbrukare inte behöver använda stora maskiner för att göra det. Enligt DJI kan en Agras MG-1 täcka ett område på 4 hektar på en timme.

DJI har inte berättat vad enheten kommer kosta, men enligt uppgift från Wall Street Journal så kommer priset ligga på runt 15 000 dollar. Agras MG-1 kommer först dyka upp i Kina och Sydkorea, men kommer öppna upp för förbokningar efter det.

techcrunch.com +

Square Enix bjuder på Hitman 2

Spel / PC

Square Enix bjussar just nu på Hitman 2: Silent Assassin för Windows om man köper något under utgivarens "Black Friday"-rea. Genom att skriva promokoden 'FreeSilentAssassin' vid kassan får man då med Hitman 2: Silent Assassin på köpet.

Just nu erbjuder man 10 procent rabatt på det kommande Hitman-spelet så om man hade tänkt att förköpa det så kan man ju se till att få med Hitman 2 på samma gång.

Andra spel som man sänkt priset på är Sleeping Dogs, Tomb Raider, Nier, Life is Strange och en del olika Final Fantasy-spel.

via Vidaextra store.na.square-enix.com +

Jane Walerud invald i Startup Hall of Fame

Niklas Zennström, Jane Walerud och SUP46:s VD Jessica Stark
Foto: Emily Six / SUP46
Webb / Övrigt

Igår kväll valdes entreprenören Jane Walerud in i Startup of Hall of Fame på en gala i Stockholm och hon blir därmed den tredje personen som tilldelas den äran.

Det är startupinkubatorn SUP46 ligger bakom Startup Hall of Fame och tidigare har Niklas Zennström (Skype, Atomico etc.) och Daniel Ek (Spotify) blivit invalda Startup Hall of Fame.

Jane Walerud var med och grundade utvecklingsföretaget Bluetail och efter att det såldes var hon bland annat en av de första investerarna i den svenska betaltjänsten Klarna och hon har även investerat i det svenska eyetrackingföretaget Tobii.

digital.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen