En framtid med supermänniskor

Film / Nyhet

För ett tag sedan skrev vi lite om ett eventuellt kommande robot-uppror baserat på en intevju med robotforskaren Daniel H. Wilson.

Nu har skaparna av den filmen tagit fram en annan som även den bygger på en intervju med Wilson och den här gången handlar det om en framtid med supermänniskor. Det vill säga människor som bytt ut eller adderat något slags implantat i sin kropp. Här fokuserar man framför allt på människor som i framtiden implanterar chip i sina hjärnor för att därefter erhålla andra färdigheter mycket snabbare än vad som skulle varit möjlig annars.

Frågeställningar som uppstår är bland annat vem som ska avgöra om chipet implanteras, om dessa cyborger skulle få ställa upp i idrottstävlingar eller om det skulle klassas som doping och hur det skulle påverkar människor som inte ville implantera chip i sin hjärna, skulle dessa bli en slags dummare andra klassens medborgare?

gizmodo.com +

Trailer för S02 av The Moaning of Life

Film / TV-serier

Här har vi en längre trailer för den kommande andra säsongen av The Moaning of Life, en TV-serie där vi ser surgubben Karl Pilkington resa runt i världen.

The moaning of life 2 består av sex stycken entimmasavsnitt men när man börjar sända är oklart men någon gång i år skall det ske.

youtube.com +

August får Apple Watch-stöd

Mac / Apple Watch

Det smarta låset August har nu fått stöd för Apple Watch så om man vill känna sig både tuff och modern kan man nu öppna sin ytterdörr med klockan. På klockan kan man även se en lista på vem som kommit och gått genom dörren eller få en notis om när låset används.

Just nu är det oklart om Augusts smarta lås även kommer få stöd för Android Wear.

www.ubergizmo.com +

BMW inleder samarbete med EnLighten

Bil / BMW

BMW har som första bilmärke inlett ett samarbete med företaget Connecte Signals som står bakom appen EnLighten som håller koll på när trafikljus slår om från rött till grönt vilket kanske kan vara smidigt om man vill förbereda sig lite innan det är dags att dra iväg.

EnLighten [App Store] [Google Play] använder sig av GPS, bilens hastighet samt mobilnätet för att försöka förutsäga när ett trafikljus slår om från rött till grönt vilket givetvis innebär att det handlar om någorlunda kvalificerade gissningar och inget som är helt exakt.

När nu BMW och ConnectedSignals börjar samarbeta innebär det att EnLightens app kommer att vara förinstallerad i BMW:s datorsystem på vissa modeller.


via GizMag www.bmwusanews.com +

Ny email-scam om gratis Windows 10-uppgradering

PC / Mjukvara

Förra veckan släppte Microsoft WIndows 10 och låter användare som kör Windows 7 och Windows 8 att uppgradera till det nya operativsystemet helt gratis. Men nu i samband med releasen har ett gäng skurkar bestämt sig för att utnyttja situationen och har skickat ut scam-mail där de skriver att du har fått en gratis uppgradering av Windows 10 och det du behöver göra för att lägga vantarna på operativsystemet är att ladda ner den bifogade filen. Filen installerar inte Windows 10, utan installerar i stället så kallat ransomware som gör att hackare och diverse skurkar kan låsa alla filer på datorn och håller filerna låsta tills du har gett skurkarna pengar.

Om du vill uppgradera till Windows 10 så bör du göra det via de officiella kanalerna och om du får ett skumt mail med diverse felstavningar och konstiga tecken kan det vara värt att raders det rätt omgående.

www.windowscentral.com +

Retro Elektron släpper VHS-pack

PC / Mjukvara

Svenska Elektron som fokuserar på att underlätta framställningen av elektronisk musik släpper nu ett ljudtillägg som man kallar för "VHS Crosstalk Sound Pack" som kanske kan vara intressant för er som vill mixa in lite ljud från VHS-eran i er musik.

Elektron skriver själva om VHS Crosstalk Sound Pack:
"We are proud, and a little bit spooked, to present the VHS Crosstalk Sound Pack. Experience a variety of bleeding, interfering and harrowingly magnetic sounds from the VHS era. All samples were processed and mastered on 1/2-inch magnetic tape using home VHS recorder equipment."
Skulle du vara sugen på att införskaffa lite retroljud så går det loss på 15 euro på länken nedan.

eu.elektron.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen