Förslag på trängselavgifter för tåg
Moderaterna kommer med nytt förslag 
28.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Fans återupplivar Battlefield Heroes
Utan mikrotransaktioner 
41.0°
+
Frode Wikesjö
0
80-talsreferenserna i Stranger Things
Det finns ett par 
82kg
+
Bobby Green

TV-tips The Forecaster

Kan en dator förutspå världsekonomin?

Visa inte Film-artiklar
Film / Dokumentär

SVT Play kör just nu dokumentären The Forecaster vilken handlar om det finansiella geniet Martin Armstrong [wiki] som på 70-talet utvecklade en modell, Economic Confidence Model, som han och många andra anser kan förutspå hur världsekonomin, och även tillhörade väpnade konflikter, kommer att se ut framöver.

Economic Confidence Model [wiki] baseras på historiska data och uppbyggd runt den matematiska konstanten Pi och Armstrong har genom åren kunnat förutspå några av de senaste årtiondenas största börskrascher och annat, ibland till och med på det exakta datumet då det skedde.

Oavsett vad man tycker om Armstrong och hans modell så är det en intressant dokumentär som ger oss en inblick i världsekonomin även om vissa delar av dokumentären är något spekulativa, men inte otroliga, och får stå oemotsagda. Det är även en rätt tragisk historia där den "lille" mannen kämpar mot den amerikanska staten som vill åt hans modell, något som han vägrade lämna ut vilket resulterade i att han, rätt omotiverat verkar det som, fick tillbringa elva år i fängelse.

SVT Play kör "The Forecaster" [IMDb] fram till den till 16:e september och hittas på länken nedan.