m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
83.9°
+
Roger Åberg
0
Krocktest med nya Volvo V60
Det här händer vid en krasch 
43.4°
+
Bobby Green
0
Även BMW har fuskat med sina dieselbilar
Har nu erkänt trots tidigare nekande 
-4.0°
+
Bobby Green
0
Davie504 spelar Deadmau5 "omöjliga" basgång
Ingenting är omöjligt 
224kg
+
Bobby Green
Vilken är den bästa gaffatejpen?
Det bör man ha koll på 
45.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Falcon 9:s raketkåpa slog ner i havet
Oklart om den går att återanvända 
44.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jay Leno testar Husqvarnas nya hojar
Vitpilen 701 och Svartpilen 401 
123kg
+
Bobby Green

Krocktest med nya Volvo V60

Det här händer vid en krasch

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volvo

Om man skulle råka damma in i en vägg i 64 km/h med nya Volvo V60 händer det här.

Även BMW har fuskat med sina dieselbilar

Har nu erkänt trots tidigare nekande

En dieseldriven BMW
Visa inte Bil-artiklar
Bil / BMW

Hösten 2015 bubblade det upp att Volkswagen fuskat med sina dieselmotorer och resten är som ni säkert vet historia. Helt plötsligt fick alla biltillverkare ögonen på sig och massiva utredningar drogs igång. En av de som prompt hävdade att de var oskyldiga var BMW, men nu visar de sig att så inte alls var fallet. Tillverkaren bekräftar själva att det finns en "felaktig mjukvara" i två av deras bilmodeller - 5-serien och 7-serien med sexcylindriga motorer. Dessa ska inte tillverkas längre men är så nya att de är Euro 6-klassade. På den tyska marknaden ska det finnas 11.000 stycken bilar med den felaktiga mjukvaran, hur många som finns utanför landet är oklart för tillfället. Om det nu ska ske en återkallelse av drabbade bilar återstår att se.

Kinesisk startup visar elbil med 992 hästar i Genève

Det här är LVCHI Autos Venere

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Elbilar

LVCHI Auto är en kinesisk startup och på bilmässan i Genève kommer de att ställa ut sin eldrivna superbil Venere. Den ska ha 992 hästar från fyra stycken elmotorer och mäter hela 5,1 meter på längden. Dessutom har den en jättetuff logga som får vilket Transformers-fan som helst att gå igång. Venere ska göra 0-100 km/h på under tre sekunder och ha en räckvidd på 50 mil.

Enligt företaget är det här inte ett koncept utan en bil redo för produktion. Mer om den lär vi få när mässan väl slår upp sina dörrar nästa månad.

Veyron träffar Chiron i Monaco

Trevligt möte

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Bugatti

Bugatti Veyron är numera en klassiker och det är Chiron som tagit över dess tron. Veyron började tillverkas 2005 och fyller alltså i år tonåring. Chiron presenterades 2016 och är såldes bara inne på sitt andra år. Här får vi se de två syskonen mötas i lyxbilsmeckat Monaco.

Porsche visar nya 911 klädd i maskering

Kommer att elektrifieras

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Porsche

Det är snart dags för Porsche att rulla ut en ny 911 som då kommer att gå under beteckningen 992. I måndags läckte bilder på den ut och nu visar Porsche själva upp bilder på bilen, fast fortfarande med maskering på. Utseendemässigt kommer vi inte helt oväntat att känna igen bilen men den kommer någon gång under sin livstid att bjuda på en nyhet - elektrifiering. I vilken form vet vi inte för tillfället. Det kan handla om hybridlösningar men också om något som inte är lika omfattande - 48-voltsystem som gör den till en mildhybrid.

Nya 911 har premiär på bilmässan i Paris i oktober. Om ni vill se hur bilen ser ut på insidan kan ni klicka här. Bilden berättar bland annat att det även i fortsättningen kommer att erbjudas manuell växellåda.