Det här är Teslas lastbil
Ska vara snabb som en sportbil 
63.4°
+
Roger Åberg
0
Elon Musk vill bygga tunnelnät för bilar
Det här är The Boring Company 
58.0°
+
Roger Åberg
0
Reebok presenterar två nya skor med Alien-tema
Ett måste för hardcore-fanet 
97kg
+
Bobby Green

Ladda upp 50 mils räckvidd på 20 minuter

Kommer på marknaden 2021

Visa inte Fordon-artiklar
Fordon / Eldrivet

Motståndare till elbilen har länge kört mantrat om att el aldrig kommer att fungera för längre sträckor. Jag har tjatat om att det där löser sig. 2021 verkar problemet lösa sig, i alla fall om man får tro Samsung SDI som gör batterier åt bland annat BMW.

Samsung SDI presenterade på årets CES-mässa en batterilösning som har tillräckligt med kraft för att ta en bil 60 mil. Det är nivåer som dagens Teslor nästan når upp till, men det fina är att 80 procent av batteriet kan snabbladdas på 20 minuter. Det betyder att man får 50 mils räckvidd på samma tid som det tar att kissa, beställa en korv med bröd och äta upp korven.

Det är inte en vild gissning att det är fler än Samsung SDI som tittar på just detta problem. Samsung säger själva att batteriet ska finnas på marknaden 2021, men om det betyder att vi kommer att få se bilar med detta samma år är oklart. Troligen får vi vänta något år till.

Lång räckvidd och att kunna snabbladda batterier är ett krav som folk som bor som oss svenskar med stora avstånd har på en elbil. Snittet vad en bilägare kör per dag ligger på runt tre mil, så den stora massan behöver inte detta dagligen, men när det är dags för långfärd är det så klart mycket trevligt.

via autoblog.com samsungsdi.com +