m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
78.9°
+
Roger Åberg
0

Är det här den ultimata selfiekameran?

Formad som en puderdosa - så klart!

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Vill man ta riktigt bra selfies duger det inte med en vanlig telefon. Ska man köra på riktigt krävs det bättre saker - och bättre ljus. Den här kameran heter Casio TR Mini och är formad som en puderdosa. I botten hittar man en skärm och en LED-lampa som belyser ansiktet underifrån.

I locket finns åtta LED-lampor som ger effekten av en ringblixt. I mitten hittar man kameran. Låter ju som den ultimata selfiekameran, helt klart. Synd bara att den kostar 500 dollar.

Så här ser det ut när man byter en slutare

Cool timelapse visar kamerareparation

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

I den här videon får vi se en timelapse över det pilliga jobbet med att byta en slutare på en Canon EOS 6D.

Sony släpper nytt lätt objektiv för fullformat

Vädertätade FE 24-105mm

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Sony

Vid sidan av utannonseringen av den nya fullformatskameran A7R III har Sony också presenterat ett nytt objektiv. Det handlar om den vädertätade allaroundzoomen FE 24-105 F4 G OSS med ett väldigt användbart brännviddsspann som många konsumenter efterfrågar.

Objektivet väger endast 663 gram och är utrustad med den tysta och snabba fokusmotorn Direct Drive SSM. Priset för objektivet är 13500 kronor med säljstart i november.

Sony jobbar också på ett nytt 400mm-objektiv, FE 400mm f/2.8 G Master som ska släppas under sommaren 2018.

via Pressmeddelande

Sony presenterar riktigt snabb fullformatare

Säg hej till A7R III

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Sony

En serietagning på upp till tio bilder per sekund, en sensor på 42,4 MP samt 399 fasdetekterande AF-punkter och 425 kontrastmätande AF-punkter. Nu har Sony presenterat sin nya fullformatskamera som fått namnet A7R III.

Uppföljaren fokuserar en hel del på snabbhet och precision i jämförelse med föregångaren A7R II. Antalet fokuspunkter är 400 fler till antalet och autofokusen generellt mycket snabbare. Hastigheten på serietagningen har fördubblats där de går att fota upp till tio bilder per sekund upp till 76 JPEG eller 28 RAW i en följd. Det ska även gälla med mekanisk slutare. Kameran har även fått stöd för videoinspelning i 4K och har ett ISO-omfång på 100-32.000 (kan utökas till 50-102.400 för stillbilder).

Andra trevliga nyheter är stöd för dubbla SD-kort, en mer än dubbelt så bra batterikapacitet än för A7R II samt 50 procent fler bildpunkter i sökaren. Den har också en inbyggd bildstabilisering som kompenserar med 5,5 steg samt möjlighet att ta flera bilder på rak där sensorn flyttar sig ett steg per exponering. Bilderna kan sedan sammanfogas till en bild på 170 megapixel. Hur det fungerar kan ni se i videon nedan.

Kameran kommer att släppas i november med en prislapp på 35.000 kronor.

via Pressmeddelande

Ägare av onlineaffär blev stämd för stulen bild

Tycker fotografen är illvillig

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Fotografer

Det är inte okej att använda bilder som ligger på nätet hur som helst. Det borde de flesta veta vid det här laget. Men tydligen inte Dan Dasilva som driver en affär online. Han använde nämligen en bild till sin sajt som han hittade på Google och blev sedan förvånad när han blev stämd.

I en lång video vill han nu gå ut och varna andra så att de inte ska göra samma misstag som honom. Han tycker dessutom inte att det är hans fel. Istället attackerar han fotografen och säger att personen är illvillig och endast är ute efter pengar. Han erkänner dock att han borde ha vetat bättre. Alltid något.

"To put it into context, the reason I was sued was because I used a picture that I found on Google Images. Now, I should have known better, yes, in my position I should know better. But, again, I never really thought that there are malicious people out there that […] maliciously put pictures on the Internet.

[People] that copyright pictures that they take and what they do is they’ll get like a copyright on it, and they’ll put it out on the Internet, and it’s freely available on the Internet […] and they literally, some people specifically do this as a job."

Dagens *facepalm*?

Moppen från Dum & dummare är till salu!
Den skulle ju vara kul att ha 
164kg
+
Bobby Green
Tut i luren! Idag är det Fettisdagen!
Ät eller drick en semla eller fem 
126kg
+
Bobby Green
Judas Priest - Turbo Lover
Fredagsklassikern 
119kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
101.9°
+
Roger Åberg
0