Gör om dina bilder till Lego-tavlor

Foto / Mjukvara
Om man gillar att att se sina fotografier på någon form av fysiskt material som papper, canvas eller liknande så kanske man någon gång funderar på att ta det ett steg längre till pärlplattor, mosaik eller varför inte Lego?

Kanske har dock tankarna slutat där då man inte vill köpa stora lådor av olika legobitar i massor av olika färger så denna kickstarteridé kanske inte är så tokig. Här har vi ett projekt som vill hjälpa folk att omvandla foton, teckningar och annat till legoskapelser. Brick-A-Pic ska fungera så att man laddar upp en bild på deras sida, sajtens programvara gör om den till en legoskiss och om man beställer så skickar Brick-A-Pic ut en kartong med exakt de bitar man behöver plus en ritning för att bygga ihop det hela.

Det hela dras igång via Kickstarter och med 22 dagar kvar så har de dragit ihop 9 000 dollar av de 50 000 dollar de behöver för att köpa in alla bitar. Tyvärr skeppar de ej till Sverige men annars skulle en 32x32-platta gå på 150 dollar.
www.kickstarter.com +

Ny trigger för höghastighetsfoto

Foto / Hårdvara
Det börjar bli allt vanligare med triggers till kameror som kan hjälpa till när man vill ta bilder på saker som sker väldigt snabbt. Exempelvis så behövs dessa tillbehör när man ska fotografera blixtar, ballonger som smäller och annat är över innan man hinner klicka på kamerans knapp.

För inte jättelänge sedan så Kickstartades produkten Trigger Trap vilken efter den lyckade kampanjen blivit både mer avancerad och lättillgänglig. Nu är det dags för ytterligare en liknande pryl men denna gång så kan du styra triggern med din telefon via blåtand.

MIOPS heter denna nya enhet och det ser riktigt smidigt ut om man tar en titt på videon. Kampanjen är redan lyckad och de har snart nått dubbla sitt mål trots att de har 37 dagar kvar. Är du sugen på att stötta dem genom att förbeställa ett exemplar så går det på 189 dollar plus frakt.
www.kickstarter.com +

Drönare sätter ljuset åt dig

Foto / Övrigt
Om man fotograferar i studio så är det kanska trevligt att ha en assistent som kan flytta alla blixtar och lampor när det behövs men i framtiden så kanske assistenten byts ut till smarta ljuskällor. Några forskare på MIT har nämligen tagit fram en drönare med en ljuskälla på som själv kan hitta var den bör placera sig beroende på vad för ljus du vill ha.

Till en början så kan den endast ge kantljus och du får i ett datorprogram bestämma hur tunn/bred linje du vill ha. Utöver detta så kan den även känna av om modellen flyttar på sig och om fotografen tar ett steg åt sidan för att sedan kompensera för detta. Det hela fungerar genom att kameran man fotograferar med skickar 20 bilder i sekunden till en dator som analyserar detta och styr drönaren till rätt plats.

Kul teknik som ska bli intressant att se var den kan leda.
techcrunch.com +

Nikon släpper RAW-framkallare

Foto / Bildbehandling
Nikon lanserar nu Capture NX-D vilket är deras nya program för framkallning av RAW-filer och då inte endast RAW-filer från Nikon-kameror. Programmet lanserades som betaversion tidigare i år men nu så kommer alltså den färdiga versionen och Nikon väljer även att släppa det gratis.

Om du är sugen på att testa Capture NX-D så kan du ladda hem det på länken nedan.
nikonimglib.com +

Reelagram, ett annolunda sätt att se på sina Instagram-bilder

Pryl / Övrigt
Nu kan man inte bara printa ut sina retro-inspirerade Instagram bilder, man kan också få dem i ett bildhjul inspirerat av View-Master. Precis som retroleksaken så innehåller bildhjulet miniatyrer av ens bilder. Hjulet kan ha upp till sju stycken bilder på fjorton diabilder, en för varje öga.

Kostnaden för bildhjulet kostar 20 dollar och funkar i vilken View-Master som helst men lägger man till 10 dollar så får man med en som är på bilden ovanför.

reelagram.com +

Världens första vattentåliga "social camera"

Foto / Hårdvara
theQ är världens första vattentåliga "social camera", den har inbyggd 3G så man kan ladda upp bilder på nätet snabbt och enkelt. Passar väldigt bra för de som reser mycket och vill få upp sina bilder snabbt och effektivt. Man vet inte så mycket om theQ mer än att den har 2GB intern minne samt en F2.4 vidvinkelobjektiv, är vattentålig ned till 3 meters djup och har en självutlösare. Det finns ingen information angående upplösningen än tyvärr.

Är du aktiv inom sociala medier eller inom ett arbete där man måste leverera bilder snabbt så kan detta vara en kamera för dig.


www.redferret.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen