GoPro visar upp Karma Grip Extension Cable

Placera Karma Grip typ överallt!

Visa inte Foto-artiklar
Foto / GoPro

GoPro släppte nyligen sin stabilisator Karma Grip här i Sverige och det är en rätt trevlig stabilisator som är tyst och levererar stabil video. Ett problem är storleken som gör det praktiskt taget omöjligt att fästa stabilisatorn på hjälmen eller bröstet utan att se ut som en idiot. GoPro har en lösning på detta problem i form av Grip Extension Cable.

Som namnet avslöjar är det en förlängningskabel på 89 cm som du fäster mellan handfästet och själva gimbalenheten, vilket gör det möjligt för dig att placera kameran lite var du vill utan att handfästet tynger ner eller är i vägen.

Utöver det har GoPro släppt ny mjukvara till Hero 5 Black och Session. Enheterna får stöd för fler språk, nämligen koreanska, ryska och portugisiska. GoPro meddelar att de kommer fortsätta ta fram stöd för fler språk i framtiden. Utöver det får Hero 5 Black nya Protune-lägen samt möjlighet att ta bilder från multi-shot-sekvenser. Session uppdateras med 4k/24fps samt fler field of view-lägen vid 1080p-inspelning.

Karma Grip Extension Cable kostar 1 199 kronor. Om du betalar för GoPro Plus får du 20 procents rabatt på förlängningskabeln.

Canon 5D Mark III får stöd för videoinspelning i 4K RAW

Det var inget aprilskämt

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Canon

Att presentera nyheter 1 april är inte alltid så smart. De flesta ställer sig skeptiska till nyheter då. Men informationen om att Canon 5D Mark III ska få stöd för videoinspelning i 4K RAW verkar inte ha varit något skämt.

Det är via Magic Lantern som stödet kommer att adderas och än så länge finns det bara en testversion. Men orkar man med lite buggar kan man ladda ner och testa nyheterna själv via länken nedan.

Kreativ kille skapade 135mm-objektiv av skräp

Möt The Crapinon

Visa inte Foto-artiklar
Foto / DIY

Vill man vara miljömedveten ska man återvinna så mycket som möjligt. Det har Mathieu Stern tagit fasta på. Han har nämligen byggt ett eget objektiv, med brännvidden 135mm, utav ett gammalt och förvisat objektivrör som han hittade i en låda med skräp som skulle slängas.

I videon ovan kan ni se objektivet och lite exempelbilder från objektivet som han kallar The Crapinon

Nikon firar 100 år med specialutgåvor av D5 och D500

Samt en kristallmodell av Nikon 1

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Nikon

I år är det 100 år sedan Nikon startade. Det kommer fotoföretaget att fira med specialutgåvor av sina kameror D5 och D500, flera objektiv inkluderat Nikkor 70-200E samt två kikare. Men än mer intressant är den läckra kristallmodellen av deras första kamera, Nikon 1 från 1948, som fans kan köpa till samlingshyllan. Kristallmodellen ska vara i det närmaste i naturlig storlek och kristallerna kommer från tillverkaren Swarovski. Vi gissar att den inte kommer att vara helt billig.

Hela specialutgåvan hittar ni via länken nedan.

Canon jobbar på ny teknik för objektiv

"Ska ge ny typ av bilder"

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Canon

I en intervju med franska sajten focus-numerique.com meddelar Canon att de arbetar på en helt ny teknik för sina objektiv.

"Utan att kunna berätta mer så utvecklar vi för närvarande en ny teknik som kommer att ge ett verkligt mervärde och som kommer att tillåta användare att ta en helt ny typ av bild".

I intervjun berättar de också hur produktionsgraden av några av deras objektiv ser ut. I snitt producerar de 200 supertele i månaden. För deras 24-105mm f/4 är det 20.000 enheter i månaden som produceras medan 24-70 f/2.8 konstrueras i mellan 10.000 och 15.000 exemplar varje månad.

Om ni är bra på franska, eller orkar med en automatisk översättning, så kan ni läsa intervjun i sin helhet via länken nedan. Den nya tekniken ser vi för övrigt fram emot att få veta mer om längre fram.

En kilometer lång utomhuspool mitt i Stockholm
Intressant designförslag 
256kg
+
Bobby Green
Nick testar köttfrukt
Konstig matkonst 
112kg
+
Bobby Green
Earth, Wind & Fire blandat med Ozzy Osbourne
Det svänger ju 
107kg
+
Bobby Green