Philip Bloom håller kurs om Sony A7S

Foto / Sony

Är du sugen på att köpa en Sony A7S? I så fall tycker jag verkligen du ska ta en titt på denna video där vi kan höra Philip Bloom prata om kamerans videomöjligheter och alla olika inställningar du kan fippla med.

www.photographybay.com +

Ny proffskompakt från Canon på CES-mässan?

Foto / Canon

Här är ett litet rykte som kan vara trevligt för de som är ute efter en kompaktkamera med stor sensor. Enligt källor till Canon Rumors så kommer nämligen Canon att släppa en ny kompaktkamera på CES-mässan i januari. Den kameran förväntas förutom den stora sensorn ha ett objektiv med hyfsat zoomomfång, något som skiljer den från Canons andra två avancerade kompaktkameror med stora sensorer, PowerShot G1 X Mark II samt PowerShot G7 X.

www.canonrumors.com +

Testbilder från Canon EOS 7D Mark II

Foto / Canon

Dpreview har precis släppt testbilder de tagit i studio med en Canon EOS 7D Mark II så om du är intresserad av att se vad den kameran klarar av kan du nu ta en titt på deras sida. Vad gäller hög ISO så skulle jag säga att den nya Mark II är max två tredjedelars steg bättre än sin föregångare så på den punkten är det ingen jättestor uppgradering trots att den nya kameran har två hela steg högre max-ISO.

www.dpreview.com +

Mannen som lade 20 år på att skriva en bok om Carl Zeiss

Foto / Övrigt

För ett par år sedan så kom en bok vid namn Carl Zeiss Kamera-Register 1902 - 2012. Boken är 1 300 sidor tjock, väger 3,5 kilogram(!) och innehåller information om 220 kameror i 4 600 olika versioner.

Man skulle kunna tro att det är Zeiss själva som satt ihop denna enorma samling över alla kameror de någonsin har släppt men så är icke fallet. Bakom boken står Bernd K. Otto, en musiker samt enorm kameranörd. Nu så har Zeiss släppt en liten video om mannen som satt ihop detta enorma verk, ett verk som tog honom 20 år att slutföra. Ni kan se historien om honom och boken här ovan.

blogs.zeiss.com +

Ljussättning med Mark Seliger

Foto / Tips & Trix

Nu så har Profoto slängt upp de första videoklippen där Mark Seliger pratar ljus och här ovan kan ni se ett av dem. I klippet ovan pratar han om hur han ljussatt ett par porträtt av Lenny Kravitz och om du vill se de andra klippen så finns de via länken nedan.

profoto.com +

Intervju med Martin Schoeller

Foto / Fotografer

Martin Schoeller är en av mina favoritfotografer, både hans serie nära headshots på massor av kändisar men ännu mer hans andra porträtt. Om ni inte har koll på honom eller vill veta lite mer så ta en titt på denna korta intervju där ni både kan se ett gäng grymma bilder samt höra hans tankar om det hela.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen