Lightroom 6 har listats på Amazon

Foto / Bildbehandling

Lightroom 6 har listats på engelska Amazon vilket indikerar att ryktena om att programmet ska släppas i mars kan vara sanna.

Som vi tidigare har rapporterat kommer den sjätte versionen av programmet att kräva OS X 10.8 eller nyare operativsystem på Mac och en 64-bitarsversion på Windows 7, 8 eller 8.1.

www.canonrumors.com +

Rykte Nikons kommande spegellösa kamera kan filma i 4K

Foto / Nikon

Den kommande spegellösa kameran Nikon 1 JM kommer enligt rykten att utrustas med stöd för att filma i 4K. Om ryktena stämmer kommer det att bli den första kameran från Nikon som klarar av det. Tidigare har Nikon sagt att det är lite knepigt med videoinspelning i 4K. Samtidigt har sensorn i tidigare versioner av Nikon 1 haft kraften att spela in i både 2K och 4K medan funktionen inte har implementerats. Så det känns logiskt att det här ryktet faktiskt stämmer.

nikonrumors.com +

Guide för hur du fixar snygga foton på 10 sekunder

Foto / Tips & Trix

Ljus och förberedelser är A och O inom fotografering och i den här filmen får vi se när fotografen Pye Jirsa visar upp förberedelserna som gjordes inför ett bröllopsfoto. Målet var att brudparet inte skulle behöva lämna sin fest mer än max fem till tio minuter och då krävdes det eftertanke innan själva fotot. Bra tips på så väl ljussättning som hur man använder sin omgivning för att skapa magiska bilder.

fstoppers.com +

En time-lapse av Dubai

Foto / Övrigt

Dubai är en väldigt vacker stad från ovan. Men även intressant från andra perspektiv. Fotografen Rob Whitworth har skapat en flow motion time-lapse där vi får se staden både från ovan i ett flygplan och inifrån i olika byggnader. Han säger att det absolut var ett av de mest komplicerade projekt han gjort och det är verkligen riktigt snyggt genomfört.

Vill ni se lite foton från bakom kulisserna finns de via länken nedan.

petapixel.com +

Hur funkar egentligen digitala bilder?

Foto / Övrigt

Att kunna ta digitala bilder idag är så självklart att vi inte ens reflekterar över det. Men, hur skapas egentligen digitala bilder? I den här videon får vi se Mike Pounds förklara hur en digital bild egentligen är uppbyggd och hur den förvaras i en dator.

gizmodo.com +

Tokina släpper två nya objektiv

Foto / Övrigt

Under fotomässan CP+ visade Tokina upp två nya objektiv. Det ena är ett 24-70mm f2.8 för Nikons fullformatare och det andra ett 11-20mm f2.8 för kameror med APS-C.

AT-X PRO SD 24-70 har en vikt på ett kilo och har utrustats med femton linselement i elva grupper med en närgräns på 38 centimeter. Vidvinkeln AT-X 11-20 är en uppgradering av Tokinas tidigare vidvinkel 11-16 och har tre SD-linselement för att minska kromatisk aberration.

Några priser och lanseringsdatum har vi inte sett ännu.

Uppdaterat: Det verkar som om Nikonversionen kommer att släppas i slutet av juni och Canonversionen i juli.

www.dpreview.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen