Nu finns KLYP+ för iPhone 6 och 6 plus

Foto / Hårdvara

Den här smarta produkten från Manfrotto har redan funnits på marknaden ett tag. Det är ett iPhoneskal som är anpassat för att man ska kunna addera externa objektiv, blixt och tripod.

Nu har skalet, som heter KLYP+, släppts även för iPhone 6 och 6 plus och har stöd för sex olika objektiv inkluderat vidvinkel, fisheye, macro, supervidvinkel, tele och polariseringsfilter. Nedan kan ni kolla in hur det ser ut när den motsvarande versionen för iPhone 5 och 5S används.

Priset varierar lite beroende på om man bara vill köpa skalet eller addera objektiv och blixt. Men på B&H kostar ett deluxpaket, innehållandes bland annat skalet tillsammans med blixt och fyra objektiv, 125 dollar. Det finns också lite tillbehör att hitta via prisjakt där exempelvis tre objektiv kostar 544 kronor och där en äldre version av skalet tillsammans med tre objektiv kostar 875 kronor. Tillgången verkar dock vara begränsad än så länge i Sverige.

coolmaterial.com +

Fotograf visar hur han jobbar med sin Hasselbladskamera

Foto / Fotografer

Den här filmen har på kort tid fått stor spridning bland olika fotografer. Från grunden är det en demonstrationsfilm som fotografen Andrew Jamieson satte ihop efter att ha blivit tillfrågad på jobbet om en presentation av hans arbetssätt. Istället för att skapa ett bildspel satte han ihop en film. Den visar hela processen från att Andrew placerar en Tri-X-film i kameran till framkallningen och sedan digitaliseringen. Så här berättar han själv om sitt sätt att jobba:

“I develop my own film, I do all my own retouching and I shoot with a range of digital SLRs, 35mm and medium format cameras. I’ve been working on a personal project over the last year which looks at capturing Falkirk’s industrial past. This video shows a part of my process.”

petapixel.com +

In Motion är en suddig Stop Motion-film

Foto / Bildbehandling

I kortfilmen In Motion har fotografen skapat en riktigt häftig effekt som kan beskrivas som en sorts blandning av lång exponeringstid och realtid. Det hela är skapat i Photoshop och filmat med en Canon 5D Mark III där fotografen Aaron Grimes delat upp filmens bilder och sedan stackat dem för att slutligen sammanfoga det hela till en film igen. Så här säger fotografen själv på Adobes blogg:

“The more frames I stacked, the more it blurred. From there, I realized that if I staggered the effect by overlapping frames (for example: 1-24, 2-25, 3-26, etc.), then stacked those, and played it back, I would get the motion that I’ve always wanted.”

“Looking back it’s almost embarrassing how much time I spent. It was excruciatingly slow and I couldn’t even see the final result until hours of work went by. It was a little like editing in the dark.”

petapixel.com +

Bröllopsfotograf levererade bilderna på bröllopsdagen

Foto / Fotografer

Bröllopsfotografen James Day ville göra något extra speciellt för sin frus tvillingsyster och hennes man på deras bröllopsdag. Nämligen att fotografera bröllopet och sedan leverera bilderna under samma dag.

För att klara av det hela krävdes ordentlig planering och lite hjälp. Bland annat såg han till att han kunde framkalla bilderna digitalt en bit ifrån bröllopet där James lyckats involvera Fujifilm som bidrog med en skrivare för fysiska bilder och där SanDisk sponsrade med SD-kort och hårddiskar. Sent på natten fick det något förvånade bröllopsparet sin bröllopspresent.

petapixel.com +

Olympus släpper två nya proffsobjektiv

Foto / Olympus

Två nya vädertätade vidvinkelobjektiv är på väg från Olympus riktade mot proffs. Det första är en vidvinkelzoom på 7-14mm med f/2,8 och det andra ett fisheyeobjektiv på 8mm med f/1,8.

Samtidigt släpper Olympus en limited edition-variant av sin kamera OM-D E-M5 Mark II med en helt ny titanfinish.

Samtliga produkter släpps i mitten av juni och priset är 9.590 kronor för fisheyeobjektivet, 12.990 kronor för vidvinkelzoomen och 12.490 kronor för kameran.

www.kamerabild.se +

Bending the Light är en ny dokumentär om fotografering

Foto / Övrigt

I en helt ny dokumentär får vi följa filmskaparen Michael Apted som tittar närmare på och pratar med både fotografer och de som gör själva objektiven. Bland annat får vi se en del om de objektiv som används för att fota rymden.

Dokumentären går både att hyra och köpa via Vimeo och ni kan göra det via länken nedan.

vimeo.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen