Ta reda på vad som gör en smartphonekamera bra

Foto / Hårdvara

Vad är det egentligen som gör att en kamera i en smartphone är bra eller dålig? Är det antalet pixlar eller sensorerna som styr?

I den här videon förklarar MKBHD hur det ligger till och går bland annat igenom hur en sensor fungerar och skillnaden på stora och små sensorer.

lifehacker.com +

SmugMug porträtterar fotografen Tim Kemple

Foto / Fotografer

Island är en av drömdestinationerna för fotografer men bjuder också på ett av de mer ogästvänliga landskapen i världen.

I den här filmen får vi följa fotografen och filmskaparen Tim Kemple när han ger sig ut på fototur på Island där han besöker glaciären Vatnajökull.

www.dpreview.com +

Olika typer av fotografer presenteras

Foto / Fotografer

I den här videon får vi i en skämtsam ton se olika typer av fotografer sett ur en modells perspektiv.

Exempelvis får vi möta nybörjaren, snigeln, den som ber om nya poser hela tiden, fixaren, artisten och många andra.

Givetvis är stereotyperna rejält överdrivna och filmen är inte helt politiskt korrekt, men gissningsvis är det många modeller som känner igen sig i många av beskrivningarna. Vilken kategori fotograf skulle du tillhöra?

www.diyphotography.net +

Adobe kör Black Friday-rea

Foto / Bildbehandling

I dag lär vi få ta del av en massa bra Black Friday-erbjudanden runtom på nätet och ett av dem gäller Adobes Creative Cloud-produkter.

Deras årsplaner är nedsatta med upp till 20 procent där ett program nu kostar 172,50 kronor i månaden, alla program 425 kronor i månaden och alla program inklusive Adobe Stock kostar 725 kronor i månaden. Priset för fotografipaketet som inkluderar Photoshop CC och Lightroom CC ligger dock kvar på 107,50 kronor i månaden.

Erbjudandet gäller fram till 27 november.

creative.adobe.com +

Radiostyrd bil filmar på Fotomässan

Foto / Hårdvara

Kamera & Bild är på plats på Fotomässan 2015 och kollar i den här filmen närmare på två leksaker som demonstreras av Kopterframes. Det ena är en helikopter och det andra en radiostyrd bil som båda utrustats med kameror. Rundturen börjar runt 4.30 in i filmen.

www.kamerabild.se +

Joby Action Battery Grip är batteri och hållare till actionkameror

Foto / Hårdvara

Action Battery Grip från Joby är ett batteripaket som även går att använda som ett bärbart kamerastativ till actionkameror från till exempel GoPro, Contour eller Sony.

Det inbyggda batteriet är på 2.600mAh vilket ungefär ska ge kamerorna tre gånger så lång batteritid som med kamerans inbyggda batteri. Det finns två stycken microUSB-portar på batteriet så man kan även ladda upp sin mobiltelefon eller något annat samtidigt som man laddar kameran.

Runt 70 dollar kommer ett Joby Action Battery Grip att kosta.


joby.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen