Ha bilder från 500px som bakgrund på teven

Foto / Mjukvara

Fotosajten 500px har inlett ett samarbete med Google och erbjuder nu möjligheten att visa upp bilder från sajten som bakgrundsbilder på en teve med hjälp av Chromecast. De bilder som visas på teven är de bilder som plockats ut specifikt av redaktionen vilket innebär att du inte kan välja själv vilka bilder som ska visas.

Den nya funktionen är en del av Chromecast Backdrop där man sedan tidigare exempelvis kan ha sina bilder från Google Plus som bakgrund på teven.

iso.500px.com +

Time-lapse på blodmånen i 4K

Foto / Fotografer

Det var inte alla som var ute med kikare och kameror häromdagen när månen blev röd och en snackis över hela världen. Tacksamt nog finns det de som dokumenterat det hela väl och exempelvis kan man kolla in den här filmen från Kenneth Bradon.

Bildena i filmen är tagna med 30 sekunders mellanrum med en Canon 6D och en Celestron C11 Telescope med en focal reducer på en Celestron CGE Mount.

Vill ni ha en längre dokumentation av händelseförloppet kan ni kolla in filmen nedan som David Drummond lagt upp på Youtube.

petapixel.com +

Pooch Selfie ska hjälpa dig ta selfies med din hund

Foto / Hårdvara

Vissa prylar är mer udda än andra, men ändå geniala i sin enkelhet. Pooch Selfie är en sådan som i början framstår som ett skämt men som faktiskt är på riktigt. Det handlar om en hållare för en tennisboll som du kan sätta på din telefon eller surfplatta. Syftet? Att få hunden intresserad av bollen så att den tittar in i kameran och är med på din selfie.

Projektet på Kickstarter har dragit in de 7000 dollar som efterfrågas för produktionen och den lanseras därför i december med en prislapp på 13 dollar.

via Petapixel www.kickstarter.com +

Aeon är en stabil hållare för din GoPro

Foto / GoPro

Varför inte kombinera videoinspelning med ett tufft utseende. Aeon är en hållare för GoPro som definitivt skiljer sig från mängden men som inte bara har ett unikt utseende utan även en del riktigt smarta funktioner. Den har exempelvis en joystick som används för att tilta kameran samt en LCD-skärm som visar en del av det som spelas in. Batteriet ska i sin tur hålla mellan fem och sex timmar på en laddning.

Aeon ligger uppe på IndieGogo och söker 50 000 dollar. Får de in alla pengar som efterfrågas kommer hållaren, som är anpassad för GoPro 3 och 4, att kosta 350 dollar och anlända i mars 2016.

www.indiegogo.com +

Flera videorecensioner av Sony a7R II har anlänt

Foto / Sony

Sony a7R II har inte funnits speciellt länge på marknaden och nu börjar därmed recensionerna att trilla in. Bland annat har det släppts en hel del riktigt matiga videorecensioner som granskar kameran på djupet.

De flesta verkar vara överens om att det är en fantastiskt kamera, inte bara på pappret, utan även efter en hel del tester. Däremot verkar det finnas en del problem med videofunktionen där kameran snabbt blir överhettad och stänger av sig själv.

Ovan och nedan kan ni se flera ingående recensioner.

photorumors.com +

Astrofotograf fångade internationella rymdstationen ISS på bild

Foto / Fotografer

Under helgen var många fotografer ute med sina kameror för att fånga bilder av den häftiga blodmånen och månförmörkelsen. Man skulle kunna säga att nätet svämmat över av bilder på röda månar.

Den franska astrofotografen Thierry Legault lyckades dock fånga en helt unik bild och en filmsnutt där man kan se den internationella rymdstationen ISS passera förbi månen just under månförmörkelsen. Thierry fångade en hel serie med bilder under de 1,7 korta sekunderna som det tog för rymdstationen att passera månen och resultatet ser ni i videon ovan.

Vanligtvis brukar Thierry Legault ge sig ut på långa resor för att fånga unika bilder medan han den här gången fick jackpot bara någon mil från sitt eget hem. Det är dock inte första gången han lyckas fånga ISS på bild. Det gjorde han nämligen även i mars i år då ISS passerade solen under en pågående solförmörkelse.

petapixel.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen