Strömma live från din GoPro via iPhone

Foto / Mjukvara
Företaget Livestream sysslar som namnet antyder med att strömma saker live och de erbjuder helhetslösningar från hårdvara till mjukvara och streamingtjänst. deras app för iPhone låter användare strömma video direkt från sin telefon och nu så kommer et en trevlig uppdatering till denna.

De har nämligen fixat GoPro-stöd vilket gör att du via wifi kan koppla ihop din telefon och GoPro för att strömma vad GoPron ser direkt ut på nätet. Det vill säga att så länge du hittar ett berg med bra täckning så kan du basejumpa med en direktsänd vy från kameran på din hjälm så även dina vänner kan se vad du har för dig.
blog.livestream.com +

Fotograferade solnedgången 24 gånger på ett dygn

Foto / Fotografer
Klockmärket Citizen har nyligen släppt en reklamsajt för en av sina klockor och vad de gjorde för att få uppmärksamhet är faktiskt ganska häftigt. De lät en fotograf flyga efter solen i 24 timmar för att fotografera en solnedgång i varje tidzon. Det hela resulterade i videon ni kan se oven men som sagt även en sajt där de pratar mer om projektet och där ni kan se de 24 bilderna som blev utvalda.
www.betterstartsnow.com +

Adobe Illustrator får pekskärmsstöd

Foto / Bildbehandling
Jag skrev tidigare idag om att Adobe släppt en ny version av Photoshop CC som hade bättre stöd för Microsoft Surface och liknande produkter. Det var dock inte det enda på Microsoft-fronten som Adobe idag presenterad.

Det var nämligen så att Microsofts VD Satya Nadella och flera högt uppsatta Microsoft-chefer idag gick upp på scen på Adobe MAX och där så pratade de om möjligheterna med touch. De släppte även en ny version av Illustrator som nu stödjer olika gester som ska låta dig jobba smidigare på en tablet med Windows 8.1 och om du undrar hur det ska fungera så kan du se det i videon ovan.
www.theverge.com +

Adobe släpper uppdateringar

Foto / Bildbehandling
Adobe har idag släppt ett par uppdateringar till Photoshop CC, Lightroom Mobile 1.2 samt att Photoshop Mix släpps för iPhone efter att endast ha funnits på iPad.

Nyheterna i Photoshop CC kan ni se i videon ovan men de innefattar bland annat bättre stöd för Windows 8.1-pekskärmsprylar, bättre prestanda samt en ny biblioteksfunktion för Creative Cloud.

Vad gäller Lightroom Mobile så kan nu iPhones GPS synka sin data med desktop-versionen, läs mer om det hela på länken nedan som tar dig till Adobes blogginlägg om det hela.
blogs.adobe.com +

Gatufoto med en Hasselblad

Foto / Övrigt
Jag gillar denna korta video, det är något vackert och stillsamt med den, precis som när man fotograferar med en gammal Hasselbladare. Videon är gjord av fotografen Carl Pendle som monterade en kamera på sin Hasselblad 500cm. Kameran är dock inte riktad mot det som kameran är riktad mot, istället så tittar den rakt ned i sökaren så att man får se vad fotografen ser.
petapixel.com +

Leica släpper kaxig reklamfilm

Foto / Övrigt
Leica har nyligen släppt denna vackra reklamfilm för sitt 100-årsjubileum där de återskapar en hel hög klassiska fotografier och lagt på en speaker som pratar om hur mycket Leica har betytt för fotokonsten. Enligt filmen så uppfann de inte fotografin men de ”uppfann” fotografin och ja, till viss del så har de rätt.

Leica var de första med att använda 35-millimetersfilm i en stillbildskamera och det har verkligen betytt mycket för dagens fotografer. Det gjorde nämligen att kameran blev liten, enkel och bärbar, något som är ett måste för viss sorts fotografering.

Är Leica dock kanske lite väl kaxiga i filmen eller skulle ni säga att de har rätt?
petapixel.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen