Pentax släpper K-S1

Foto / Pentax
Idag presenterar Pentax en ny systemkamera vid namn Pentax K-S1 och den vinner i alla fall pris för flest ledlampor på en kamera.

Kameran har en sensor på 20 megapixel, kan plåta i upp till 51 200 iso, filma i 1080p med 50 bilder i sekunden och så kan tan fotografera 5,4 bilder i sekunden. Andra funktioner är inbyggd bildstabilisering och 21 digitala filter men något som dock saknas är väderskydd, något som annars de flesta Pentax-kameror har. Å andra sidan kan du få kameran i 12 olika färger och greppet har en hög lysdioder som ska visa vad kameran har för sig.

Prislappen ligger på 6 100 kronor för hus och med kitobjektiv så kommer den att kosta 6 600 kronor när den dyker upp i butik i oktober.
www.photographyblog.com +

Tekniken bakom Instagrams Hyperlapse

Foto / Mjukvara
Sugen på att veta hur Instagrams stabiliseringsteknik för deras nya app Hyperlapse fungerar? I så fall har du tur för Instagram har publicerat en artikel om exakt hur de löst det hela. Personligen är jag ganska imponerad över hur pass bra de lyckats så det är kul att veta hur de gjort.

Hoppa vidare via länken nedan så kan du läsa om alla tekniska detaljer.
instagram-engineering.tumblr.com +

IKEA satsar hårt på 3D istället för foto

Foto / Övrigt
Kommer ni ihåg när jag skrev om att runt 25 procent av bilderna i IKEA-katalogen inte längre var fotografier utan 3D-renderingar. Den artikeln skrev jag för exakt två år sedan och nu är det dags igen och ja, siffran är aningen högre. Idag så är det nämligen så att hela 75 procent av bilderna som är renderingar. Frågan är om det bara tar ett år innan vi får se 100 procent?
kotaku.com +

7 tips för den som fotograferar med sin telefon

Foto / Tips & Trix
Gillar du att fotografera med din telefon? I så fall kanske ett par av dessa små knep kan vara något att testa. vissa är smarta, vissa är klassiska och ett är horribelt, för guds skull, fotografera inte porträtt med så starkt ljus underifrån!
www.viralviralvideos.com +

Folk blir chockade av en elpistol

Foto / Fotografer
Här ovan kan ni se en lite kul video på en hög med människor som blir filmade i slow motion när de får en stöt av en elpistol. Videon är filmad av fotografen Patrick Hall som är en av de ledande figurerna på Fstoppers, något som förstås betyder att det även finns en bakomvideo där vi kan se hur det hela gjordes. Den videon har ni här nedan.
youtube.com +

Smart fotoryggsäck är äntligen här

Foto / Hårdvara
Ett problem när man är ute och vandrar för att fotografera är att en ryggsäck är lite jobbig när det är dags att byta objektiv. Man måste ta av ryggsäcken, ofta ställa ned den och ställa sig på knä för att fiska ut rätt objektiv. Ett annat alternativ är att använda en axelväska men det tär istället enormt på axlar och nacke.

Därför tog Mindshift Gear från USA fram denna väska vid namn r360 Panorama som de år 2012 via Kickstarter försökte få pengar till att producera. Nu är väskan klar och går att köpa på bland annat Amazon för 200 dollar och förutom att jag tycker den är ganska ful så är jag väldigt sugen.

Vad som gör denna väska speciell är att det band man spänner runt magen för bättre stöd endast är kopplat till en liten del av väskan, en del som man tack vare denna konstruktion kan snurra runt för att få på magen vid behov. Det gör att man kan ha en vanlig ryggsäcksdel med lite alla möjliga prylar (16,6 liter) samt en kameraväska som man förvarar på ryggen men snabbt kan dra fram vid behov utan att ta av sig ryggsäcken.

Vad tycker du, smart eller inte?
www.mindshiftgear.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen