Intervju med Sandro Miller

Foto / Fotografer
För ett par veckor sedan så lade jag upp en post som tipsade om en fotograf vid namn Sandro Miller och då särskilt ett projekt han gjort tillsammans med John Malkovich. I det projektet så återskapade Sandro en hög med kända fotografier fast med John Malkovich i fokus.

Om ni gillade det projektet och de andra fotografierna som Sandro tagit så kan jag idag rekommendera denna en timme långa intervju med Sandro. I intervjun så pratar de om Sandros karriär i allmänhet men förstås även om detta projekt som verkligen fått stor spridning.
www.iso1200.com +

Flickr lanserar ny tjänst

Foto / Mjukvara
Flickr lever lite på att man i dagens läge vill lagra sina bilder digitalt och kanske även visa bilderna så. Det stoppar dock inte företaget från att även erbjuda tjänster för de som gillar att se sina bilder tryckta på något man kan ta på.

Sedan tidigare har företaget bland annat erbjudit användare att skapa sina egna fotoböcker men nu så lanserar de ännu en analog tjänst. Användare i USA kommer numera att kunna få sina bilder utskrivna på duk i storlekarna 20 x 25 samt 50 x 75 centimeter. Priserna börjar på 50 dollar för den minsta och går upp till 180 dollar för den största.
blog.flickr.net +

Photoshop direkt i webbläsaren?

Foto / Bildbehandling
Förra veckan så körde Adobe sitt stora årliga event Adobe Max och en sak som jag missade då jag låg hemma sjuk var att de visade upp en liten tjuvkik på vad som komma skall. Bland de saker som de då visade upp var vad ni kan se ovan, en webbaserad version av Photoshop där man kan öppna psd-filer samt redigera dessa till viss del och det ser ut att fungera riktigt bra.

När något sådant här verkligen kommer till användare är inget de sade något om men förhoppningsvis snart, och förhoppningsvis så fungerar det då lika bra som i videon.
gizmodo.com +

26 år lång roadtrip

Foto / Övrigt
Jag älskar att åka på roadtrip för att fotografera, se nya miljöer, träffa intressanta människor och dricka samt äta gott. Jag brukar dock hålla mig till ett par veckor när jag beger mig ut, här ovan kan ni se ett videoklipp om en man som nu kommit hem efter en 26 år lång roadtrip där han besökte 177 olika länder.

Imponerande!
  tack joakim inot

petapixel.com +

Nyskapande time lapse i flera lager

Foto / Övrigt
Om du tröttnat på alla time lapse-filmer som postas hit och dit utan att vara speciellt annorlunda de filmer man såg en vecka innan? Det börjar i alla fall jag och med det sagt så postar jag ovan film som jag verkligen tycker sticker ut från mängden. Filmen ovan är nämligen ett hopkok av flera time lapse-sekvenser från samma kameraposition. skaparen har sedan tagit alla olika sekvenser och lagt dessa i flera lager och maskat ut vissa delar i bild så att olika saker går olika snabbt och är filmade på olika tidpunkter av dygnet. Jag kan tyvärr inte förklara det bättre än så, detta måste ses för att förstå vilket arbete som lagts ned.
vimeo.com +

Gömda inställningar i Hyperlapse

Foto / Mjukvara
Använder du Instagrams app Hyperlapse men tycker att det fins lite för lite inställningar? I så fall kanske detta lilla ”hack” kan vara något för dig. Appen har nämligen en hemlig inställningsmeny som du kan komma åt genom att knacka med fyra fingrar på skärmen, fyra gånger.

Om du gör det så kommer du att få menyalternativen ovan och om du förstår vad de betyder så kan du säkert ändra lite kul saker.
www.nyteknik.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen