Nu mobilkamerasensor från Sony

Foto / Sony

Sony presenterade i dagarna en ny kamerasensor för mobiltelefoner med det sexiga namnet Exmor RS IMX230.

Sensorn är en egentligen flera sensorer i en som är staplade på varandra. Detta bidrar till både högre upplösning (just denna sensor är på 21 megapixel), bättre skärpa samt bättre färgåtergivning utan att sensorn behöver vara större. En annan väldigt intressant sak med sensorn är att den har 192 inbyggda fasdetekterande pixlar som förhoppningsvis kommer att låte mobiler med denna sensor ha en riktigt snabb autofokus.

Fasdetekterande autofokus är den typ av autofokus man hittar på klassiska systemkameror och det är den teknik som gör att de fortfarande är ledande vad gäller just autofokus.

Sensorn kommer att släppas i april så förhoppningsvis får vi se en mobiltelefon med sensorn någon gång under nästa år.

www.sony.net +

Trist att fota grejer som andra redan fotat

Foto / Fotografer

Här är ett avsnitt från John Koenings webbtv-serie "The Dictionary of Obscure Sorrows" där han funderar på hur kul det faktiskt är att fotografera något som andra redan har fotat tusentals gånger. Behöver man verkligen fota det själv då eller kan det funka lika bra att köpa ett häfte med vykort på vägen ut från turistmålet man har besökt.

Vad säger ni? Kommentarerna står till ert förfogande.

www.dictionaryofobscuresorrows.com +

Nu kan alla beställa fototavlor från flickr

Foto / Övrigt

För ungefär en månad sedan lanserade flickr en tjänst som gjorde det möjligt för deras användare att få sina bilder utskrivna på duk som man sedan kan hänga upp väggen.

Vid lansering fanns dock tjänsten bara tillgänglig för användare som bodde i USA men från och med nu så har man börjat skeppa fototavlorna globalt och det är alltså fritt fram för alla att beställa.

Dukarna går att beställa i storlekar från 20x25 centimeter upp till 50x75 centimeter. Priserna börjar på 50 dollar för den minsta och går upp till 180 dollar för den största.

via flickr blog www.flickr.com +

Mer om DJI's nya drönare

Foto / Hårdvara

Om du vill läsa mer om DJI Inspire One har Gizmodo en längre artikel där de har testat den. The Verge har även de lagt vantarna på den och har en riktigt bra videogenomgång.

www.theverge.com +

Samsung visar upp 360°-kamera med 3D!

Foto / Samsung

Samsung släpper nästa månad sin version av Oculus Rift kallad Gear VR. Men vad gör man med VR-glasögon om man inte har något att visa i dem?

Därför har Samsungs Think Tank Team, som är en R&D-gren som sitter i USA skapat en riktigt konstigt och samtidigt svincool kamera. Det är ett litet UFO som har 17 kameror, en riktad uppåt och de 16 andra riktar sig åt alla håll och kanter efter ett visst system.

Resultatet blir inte bara att man kan fånga en full scen i 360 grader men man göra det i 3D. När man sedan spelar upp det i glasögonen får man alltså en 3D-känsla. Mycket coolt.

Projektet kallas för Project Beyond och kommer inte att säljas i butik men man kommer att spela in scener som de som köper glasögonen kan njuta av.

Jag hoppas att detta blir en standard och en verklig produkt snart och att de sätts på Google Maps-bilarna som åker runt vår planet.

thinktankteam.info +

DJI släpper ny drönare för prosumers

Foto / Hårdvara

DJI är kanske mest kända för sin Phantom-drönare som en relativt billig historia för vanligt folk. Om man inte vill gå upp till de riktiga proffsen men ändå ha mer kan det vara en idé att kolla in DJI's senaste tillskott Inspire One.

Inspire One har några coola funktioner. Kroppen ska vara lätt och vissa delar är av kolfiber. Propellrarna är stora och kroppen går att justera i höjt så att den inbyggda kameran kan filma 360° utan att drönaren behöver röra sig. Den inbyggda kameran kan spela in i 4K i 24, 25 och 30 fps och i 1080p i 24, 25, 30, 50 och 60 fps.

Kameran går att koppla loss om man vill uppgradera den i framtiden. Sensorer riktade mot marken hjälper till om man vill flyga i trängre utrymmen, så det ska gå utmärkt att flyga inomhus utan GPS-signal. Till den nya styrenheten går det att koppla in en monitor via HDMI så att man kan se vad man filmar. Maximala sträckan mellan drönare och kontroll är 1 km.

Två personer kan samtidigt styra samma drönare, där en styr hur drönaren rör sig och en styr kameran.

www.dji.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen