Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.0°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
82kg
+
Roger Åberg

Kameran kommer ihåg vilka du plåtat

Panasonic Lumix DMC-TZ7

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

En annan av de sex nya digitalkompakterna från Panasonic är DMC-TZ7. 12 megapixel och en 12x zoom som sällskapas av möjligheten att spela in AVCHD Lite-video. Kamerans mjukvara tillåter även en intressant vidarebearbetning av ansiktsigenkänning. Om du fotograferat en viss person ett flertal gånger ber kameran dig att registrera ett namn till ansiktet. Om personen senare hamnar i bildrutan fokuserar och exponeringsmäter kameran på just den personens ansikte. Om vi bara hittar ett smidigt sätt att skicka upp bilderna, tillsammans med GPS-koordinater, till FBIs databas så kommer vi knipa varenda storskurk inom ett halvår.

RSS 3 kommentarer till artikeln
Djur
Viktig funktion, speciellt för de äldre som fotar och glömmer vem de tar bilder av. Väntar dock fortfarande på GylfShutter, som varnar om någon på bilden har gylfen öppen och avstår från att ta bilden tills detta åtgärdats.
av Djur, torsdag 29 januari 2009 kl 16:53
Spicey
Haha, GylfShutter - bra idé.
av Spicey, torsdag 29 januari 2009 kl 19:45
Daniel
Alltså, allvarligt talat så tycker jag att detta vore något riktigt grymt att ha i kameran, och nu snackar jag t o m riktiga proffskameror.

Har man någon terrabyte av bilder så är det bara en dröm om kameran kunde tagga bilderna automatiskt så mycket som möjligt.

Skulle nästan vilja ta det ett steg längre, och låta kameran tagga bilderna med förinmatad information om personerna, så som t ex kön, hårfärg och andra karaktäristiska attribut som typ fräknar och liknande.

Mer keywords åt folket!
av Daniel, måndag 02 februari 2009 kl 03:04
Kommentera artikeln