Ny version av doftljuset som luktar som en ny Mac
Om man inte kan få nog av det 
28.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Google Calendar har fått nytt utseende
På webben 
44.4°
+
Roger Åberg
0
De här prylarna måste du ha för att laga mat
Alltså, måste 
80kg
+
Roger Åberg

Canon släpper 7D

Ryktena var sanna

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Så har då Canon släppt sin nykomling EOS 7D. Nykomlingen har en APS-C CMOS-sensor på 18 megapixlar, möjlighet till ISO upp till 12800 och kan ta åtta bilder per sekund. Inte illa.

EOS 7D är enligt Canon en helt ny modell och man har, återigen enligt Canon frågade 5000 fotografer från världens alla hörn vad de vill se i en kamera. Resultatet är EOS 7D men om fotograferna blir nöjda återstår att se.

EOS 7D har en autofokus-sensor med 19 olika mätpunkter. Man har jobbat mycket med autofokusen, bland annat kan man ställa in så att olika mätpunkter arbetar vid vertikala och horisontella motiv och dessa två lägen ska man kunna växla mellan med en knapptryckning.

För första gången på en EOS är sökare 1.0x vilket betyder att man ser hela motivet direkt i sökaren. Skärmen är en LCD på 3 tum som har 160 graders betraktningsvinkel.

Kameran har en inbyggd Speedlite-sändare, vilket gör att man slipper den där externa sändaren om man vill använda extern blixt som inte sitter på kameran. Den inbyggda blixten ska även den ha blivit bättre och klarar nu objektiv ner till 15mm. Snyggt!

EOS 7D kan självklart filma i HD och man kan ställa in exponering och framerate.

Leveransstart för bara EOS 7D är oktober och priset är 19 000 kronor.
Tillsammans med EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS är priset 23 000 kronor, med EF-S 15-85 mm f/3,5-5,6 IS USM är priset 26 500 kronor. Dessa kommer också att levereras under oktober. (Tack Jonas!)