RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.1°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Proffskamera från Samsung

Koreanen utmanar Canon, Ricoh och Lumix

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Vi skrev för ett litet tag sedan om Samsungs EX1, en väldigt intressant kompaktkamera, jag måste dock skriva lite till om den.

Denna kamera kanske inte ser mycket ut för världen om man tar en snabb titt men efter ett tag inser man att detta blir en riktigt viktig kamera för Samsung. Kameran kommer att slåss med storheter som Ricoh GR Digital III, Canon G11 och Lumix LX3 och detta är ett segment som är helt nytt för Samsung.

Det mest intressanta med kameran är objektivet på 24-72mm som har den grymma ljusstyrkan på f/1.8-2.4. Detta är det ingen av dess konkurrenter som kommer i närheten av. Utöver finns en oled-skärm som gör den enklare att hantera i starkt ljus, skärmen är dessutom vinklingsbar för de där kreativa vinklarna. Tittar man på bilderna ser vi även en inbyggd blixt som poppar upp en bit från objektivet, blixtsko och ett kontrollhjul för pekfingret. Om prislappen hamnar runt 4 500 kronor som dollarpriset antyder blir den dessutom riktigt billig. Detta kan bli Samsungs steg in på den lite proffsigare marknaden då det ligger mycket prestige i denna klass av kameror.

Just nu undrar jag bara vad som är haken så räkna med att vi tar en titt på den när den dyker upp senare i vår.