Det här är Polestar 1!
Den roligare versionen av Volvo... 
59.5°
+
Roger Åberg
0
Öresundstågen slutar med gratis WiFi
Det fungerar för dåligt helt enkelt 
32.1°
+
Frode Wikesjö
0
Soffan som blir en våningssäng
Dagens kombo! 
92kg
+
Roger Åberg

G2 och G10 är nu officiella

Vridbar pekskärm är den största nyheten

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Då var äntligen Panasonics nya kameror G2 och G10 officiella. Det handlar om två stycken micro four thirsds-kameror som vid första anblick inte är speciellt märkvärdiga alls, förutom en sak.

De ser båda ut som den tidigare G1 men självklart är specifikationerna aningen vässade. I G2 som dyker upp i maj hittar vi en vinklingsbar pekskärm på tre tum. Tyvärr har skärmen bara en upplösning på 460 000 pixlar. Kameran är dock utrustad med en högupplöst elektronisk sökare med hela 1 440 000 pixlar så vi kan hoppas på att denna är bättre än tidigare. Andra specifikationer är 12 megapixel och hd-filmning i både motion jpeg och avchd lite.

G10 ska vara världens lättaste och minsta systemkamera med elektronisk sökare och dyker upp i butik i juni. De största skillnaderna mellan de två är att G10 inte har någon vinklingsbar pekskärm, sämre sökare och inte kan spela in film i avchd. Några priser är inte satta ännu men kanske får vi reda på mer information i slutet av veckan då jag ska ta en första titt på kameran.