Apple beordras betala 440 miljoner dollar till patenttroll
Apple har dock inte gett upp ännu 
31.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Den här motorcykeln känner sin förare
Yamaha Motoroid presenteras snart 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
83kg
+
Roger Åberg

Första intryck Panasonic Lumix G2

Det har inte hänt jättemycket sedan G1 men visst är G2 bättre

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

I fredags var jag och kände på Panasonics två nya m4/3-kameror G2 och G10. Första intrycken av dessa kameror är bra men det är inget att slå på stora trumman för.

G2 ser ut som G1 och är en direkt efterföljare varav de största skillnaderna är vinklingsbar pekskärm och mikrofoningång. Pekskärmen kan du använda till några olika saker varav en är att peka där du vill att kameran ska ställa fokus. Detta fungerar smidigt men inte fantastiskt och så fort du använder sökaren slutar denna funktion att fungera tyvärr.

Autofokusen har blivit ytterligare lite snabbare och börjar närma sig en helt acceptabel hastighet även för dem som kräver lite mer. Tyvärr är menyerna fortfarande fula och känns sjukt mycket 90-tal. Sökaren känns sådär, den har även den blivit bättre men man blir smått illamående av att använda den en längre tid, på denna punkt är Olympus senaste sökare bättre.

Vad gäller bildkvaliteten kan vi inte säga så mycket då kameran jag testat är ett förhandsexemplar. Dock måste jag ställa mig lite frågande till denna typ av produkt då den inte är mycket mindre än en "vanlig" systemkamera men får massor av nackdelar. Den stora fördelen är förstås filmfunktionen och även den kan jag inte säga så mycket om vad gäller kvaliteten.

G10 är lillebror men ser väldigt lika ut, dock är den vinklingsbara skärmen borta, kameran spelar bara in video i motion jpeg och inte avchd lite som G2 samt att G10 saknar mikrofoningång.

Visst är dessa bättre än föregångarna men vi vill veta när det kommer en uppföljare på GF1 som använder sig av fördelarna med m4/3 på ett betydligt bättre sätt än G1.

via Youtube