RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
61.2°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nytt från Tyler, The Creator och Converse
Kläder och skor 
81kg
+
Bobby Green

Testbilder från nya iPhone

Och visst verkar det lovande

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Apple släppte igår kväll sex stycken oretuscherade bilder tagna med en iPhone 4. Efter att ha tagit en närmare titt på dem måste jag säga att jag är imponerad fast med behåll. Till en början så verkar kameran inte komprimera bilderna lika mycket som innan och som vissa andra mobiler gör. En annan sak man kan se på bilderna är att det dynamiska omfånget inte verkar fy skam. En mindre bra sak är mängden färgat brus i bilderna.

Överlag verkar iPhone 4:s nya kamera hålla bra klass men vi ska tänka på att dessa bilder är noga utvalda av Apple samt är tagna i väl belysta situationer. Detta gör att man inte ska lägga allt för stor vikt i det hela men visst verkar det lovande.

Lägger man sedan till att det sitter en BSI CMOS-sensor i telefonen som bör göra den hyfsat ljuskänslig. Och med den information Apple släppt om sensorn så borde det vara en Omnivision OV5650 RAW som sitter i telefonen, en sensor med väldigt bra specifikationer. Ordet RAW betyder att sensorn inte gör jpegkonvertering direkt i chippet som en SoC-sensor har utan det får tillverkare bygga till själva. Frågan nu är om Apple har släppt detta fritt för utvecklare att hantera raw-datan eller om de byggt in en hårdvarulösning efter chippet.

Detta kan nog bli intressant, men mer om iPhones kamera säger jag inte förrän jag har den i handen. På länken nedan hittar ni bilderna i full upplösning.