Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
61.2°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
42.1°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Sätt färg på tillvaron...

... eller i alla fall fotograferandet

Visa inte Foto-artiklar
Foto / Hårdvara

Här är det perfekta ressällskapet för fotografen som gillar att experimentera med färger. En nyckelring med åtta stycken "filter" i olika färger, det är inte standardiserade gel-filter vi pratar om utan här gäller det LoFi färgade plastbitar. Placera dem framför linsen eller blixten för att uppnå smått galna effekter.

Filtrena går att köpa hos Photojojo och visst skeppar de internationellt så är du sugen är det bara att beställa. Problemet är väl dock att fast filtrena i sig är billiga (15 dollar) så går frakten på en hel del, särskilt om du vill att det inte ska ta en månad.

En annan sak man ska tänka på när man använder färgfilter är att du måste ställa in vitbalansen på din digitalkamera manuellt. Annars kommer kameran försöka ändra vitbalansen för att negera filtrets effekt. Vet du inte vad du ska ställa vitbalansen på så testa dig fram utan filter och när du är nöjd sätter du på filtret. Självklart går det även att vända detta "problem" till sin fördel då man via vitbalansen kan ändra filtrets effekt.